Ameriški hladilniki

Ameriški hladilnik ponuja veliko večjo zmogljivost kot standardni hladilnik z zamrzovalnikom, saj ponuja veliko večjo kapaciteto shranjevanja hrane in pijače. Nekateri modeli ponujajo tudi veliko dodatnih funkcij, vključno z možnostmi ledomata in dozirnika mrzle vode.

Ameriški hladilniki so odlična izbira za večje družine ali tiste, ki radi nakupujejo večje količine živil naenkrat. Ponujajo predvsem veliko prostora za hlajenje in zamrzovanje in veliko drugih praktičnih funkcij.

V Harvey Normanu lahko izbirate med veliko hladilnikov vodilnih blagovnih znamk, kot je ameriški hladilnik Samsung, Haier, Bosch, Liebherr, Sharp, Hisense ter seveda ameriški hladilnik Gorenje.

Stran
artiklov na stran
View as Mreža Seznam

Prikazano 1-24 od 49 artiklov

Padajoče
Stran
artiklov na stran
View as Mreža Seznam

Prikazano 1-24 od 49 artiklov

Padajoče

Na kaj biti pozorni, ko kupujete ameriški hladilnik?

Ko se odločamo za nov ameriški hladilnik, je dobro poznati tudi vrste ter nekaj osnovnih lastnosti ameriških hladilnikov:

 • Dvovratni ameriški hladilnik – hladilnik ima dvojna vrata, in sicer je ena polovica namenjena hlajenju, druga pa zmrzovanju
 • Štirivratni ameriški hladilnik – hladilnik s štirimi vrati, in sicer je zgornja polovica namenjena hlajenju in spodnja zmrzovanju. Oba dela pa imata deljena vrata.
 • Ameriški hladilnik s predalom, ki je opremljen tudi z elementom – t.i. nulto cono, ki je namenjena shranjevanju zelenjave in drugih pokvarljivih živil.
 • Ameriški hladilnik s funkcijo za pripravo ledu
 • Ameriški hladilnik z barom, ki ponuja tudi posebno polico za steklenice

 

Volumen ameriškega hladilnika

Največja prednost ameriških hladilnikov je njihov večji volumen. Na tržišču najpogosteje najdemo ameriške hladilnike s skupnim volumnom med 350 in 700 l.

 

Poraba in glasnost ameriškega hladilnika

Letna poraba električne energije je nekoliko višja, vendar je odvisna tudi od kakovosti izolacije in volumna hladilnika. Običajna glasnost ameriškega hladilnika znaša med 35 in 45 dB.

 

Ameriški hladilniki ponujajo več prednosti:

Ameriški hladilniki nudijo številne možnosti in veliko več funkcij kot običajni hladilniki, zato so prava izbira za vse, ki v kuhinji uživate in hladilnik tudi zelo pogosto uporabljate:

 • jasna organizacija živil
 • velika uporabna prostornina
 • ločena omara hladilnika in zamrzovalnika
 • sodobne funkcije in dizajn
 • nekateri modeli imajo vgrajen tudi ledomat ali dozirnik pijač
 • izjemno primeren za družine in ljubitelje kuhanja

Če za ameriški hladilnik nimate dovolj prostora, pa vam priporočamo, da si ogledate bogato ponudbo ostalih hladilnikov priznanih proizvajalcev po ugodnih cenah!

Za dodatno pomoč pri izbiri pravega hladilnika za vas, vas vabimo k branju našega bloga: Kateri hladilnik izbrati.

Primerjava
Vaš seznam za primerjavo je prazen.