Kuhalne plošče

Kuhalna plošča je središče vsake kuhinje, saj brez nje preprosto ne moremo. V zadnjem času je navadno, klasično plinsko kuhalno ploščo po priljubljenosti zamenjala indukcijska kuhalna plošča. Poznamo pa tudi še steklokeramično kuhalno ploščo. Vsaka ima svoje prednosti in slabosti, če ste med tistimi, ki se sprašujejo, katera je najboljša za vas, berite dalje.

Stran
artiklov na stran
View as Mreža Seznam

Prikazano 1-24 od 145 artiklov

Padajoče
Stran
artiklov na stran
View as Mreža Seznam

Prikazano 1-24 od 145 artiklov

Padajoče

Izbirate lahko med indukcijami, steklokeramičnimi ali električnimi kuhalnimi ploščami, veliko izbiro pa nudimo tudi vsem tistim, ki prisegajo na kombinirane ali plinske kuhalne plošče. Če pa ste med tistimi, ki se sprašujejo, katera je najboljša za vas, berite dalje.

  1. Indukcijska kuhalna plošča (oziroma na kratko indukcija) je zelo priljubljena, saj ima številne prednosti. Je varčna, saj gre celotna energija resnično v kuhanje in tako tudi zgolj minimalno dodatno segreva prostor. Deluje zelo hitro - vodo boste tako zavreli v slabi minuti, hitreje kot v grelcu vode. Je tudi zelo natančna, saj sprememba moči takoj vpliva na kuhanje, s čimer se zelo enostavno izognete zažgani ali skipeli hrani. Varna pa je tudi za otroke, saj se površina ne močno segreva, kar je priročno tudi pri čiščenju, ker se ostanki hrane na indukcijo ne zažgejo in se lahko zelo enostavno samo obrišejo stran takoj, po koncu kuhanja. Edina negativna lastnost indukcij je to, da zahtevajo posebne posode, saj navadne ne delujejo. V primeru, da takih posod nimate, je lahko začetna investicija nekoliko višja.
  2. Steklokeramična kuhalna plošča izgublja priljubljenost. Od plinskih jih najbolj loči to, da so zelo enostavne za čiščenje, prednost pred indukcijo pa je ta, da lahko na električni uporabljate vse vrste posode. Razen tega pa so steklokeramične bolj počasne, imajo hitrejši reakcijski čas ob spremembi temperature in so manj energijsko varčne.
  3. Plinska kuhalna plošča je večna klasika, ki omogoča kuhanje s prav vsemi posodami, zelo natančen nadzor nad toploto, profesionalni kuharji in mnogi amaterji pa nanje prisegajo tudi zato, ker omogočajo razne trike kot je flambiranje. Pri plinski kuhalni plošči se moramo sicer zavedati, da je potreben ves čas dotok plina in da je čiščenje nekoliko bolj zahtevno. So pa plinske kuhalne plošče še vedno alfa in omega kuhanja.
  4. Obstaja pa še četrta možnost, kombiniranih steklokeramičnih plošč. Na tak način dobite vse prednosti, ki si jih želite in resnično izberete tisto kuhalno ploščo, ki najbolj odgovarja vašemu stilu kuhanja in opreme.
Primerjava
Vaš seznam za primerjavo je prazen.