5 najboljših gaming prenosnikov ta hip!

Prenosniki so zadnja leta nekoliko izpodrinili prodajo namiznih računalnikov, saj postajajo vse bolj kompaktni, pa tudi vse bolj zmogljivi in cenovno dostopni. Prenosne računalnike delimo na več vrst oziroma kategorij glede na vgrajene komponente. Razlikujejo se tako po velikosti, namembnosti in seveda ceni. Med prenosniki za zahtevnejše uporabnike so vsekakor tudi gaming računalniki. Ti morajo združevati visoko raven zmogljivosti s kompaknostjo in dostopno ceno.

Gaming prenosnik Lenovo LEGION Y720

Iščete odličen prenosnik za igre, ki ga odlikuje optimalno razmerje med ceno in zmogljivostjo? Prenosniki Lenovo so že leta poznani po dobri izdelavi in svojem zanesljivem delovanju. Serija Y pa je še posebej namenjena navdušencem nad igrami. V seriji Y zlahka najdemo zmogljive prenosnike s kakovostnimi zasloni in z dobrimi zvočniki. Velika prednost Lenova pa je, da pri tej znamki računalnika ne boste preplačali zgolj zaradi imena.

Tipkovnica gaming prenosnika Lenovo Legion Y720

Lenovo LEGION Y720 je najzmogljivejši prenosnik za igre pri tem ponudniku. Ponaša se z zmogljivim Intel Core i7 procesorjem, integrirano nVidia GeForce GTX 1060 grafiko, visokoločljivostnim LED-zaslonom, diagonale 39,6 cm (15,6″), 16 GB delovnim pomnilnikom, kombiniranim 256 GB SSD in 1 TB HDD diskom ter Windows 10 Home operacijskim sistemom. Lenovo LEGION je stroj med gamerskimi računalniki in ponuja najboljšo uporabniško izkušnjo za odlično ceno.

Gamerska prenosnika proizvajalca Acer – PREDATOR HELIOS in ASPIRE

Tudi prenosniki Acer na referenčnih testih v zadnjem času dosegajo dobre rezultate. Kakovost izdelave in zanesljivost delovanja sta na ravni najboljših, odlikuje pa jih tudi močna strojna oprema.

Acerjevi prenosniki iz linije Predator ponujajo zelo veliko po zelo dostopnih cenah. Na vrhu ponudbe je Helios 500, ki je zares robusten prenosnik, ki nudi vrhunsko uporabniško izkušnjo tudi zahtevnim igričarjem. Velik zaslon, diagonale 43,9 cm (17,3″), obljublja maksimalno udobje pri igranju. Prenosnik se ponaša še s procesorjem AMD Ryzen 7, ločeno AMD Radeon RX Vega 56 grafično kartico, visokoločljivostnim IPS-zaslonom, 16 GB delovnim pomnilnikom ter kombiniranim 256 GB SSD in 1 TB HDD diskom in operacijskim sistemom Windows 10 Home.

Tipkovnica in sledilna ploščica gaming prenosnik Acer Aspire VN7-793G

Tudi Acerjev multimedijski prenosnik ACER ASPIRE VN7-793G, ki sicer ni klasificiran kot gamerski računalnik, se po ocenah gamerjev zelo dobro obnese tudi pri zahtevnejših igrah. Odlikujejo ga 43,9 cm (17,3″) velik visokoločljivostni IPS-zaslon, procesor Intel Core i7, 16 GB delovni pomnilnik, samostojna grafična kartica nVidia GeForce GTX 1060 in 256 GB SSD disk, ki omogoča nemoteno delovanje celo pri največjih obremenitvah.

Asus prenosniki serije G

Gaming Prenosnik Asus ROG GL702VM

Asus prenosniki serije G so namenjeni igranju v visoki ločljivosti, zato so opremljeni z zmogljivo grafiko nVidia GeForce in z zmogljivim Intel Core i7 procesorjem. Ohišje je robustno in hkrati ergonomično oblikovano, zato si lahko privoščite dolge ure igranja. LED-zaslon je nesvetleč in prijazen do vaših oči. Model ROG Strix GL702VM je opremljen z vrhunsko grafično kartico nVidia GeForce GTX 1060, ki omogoča igranje še tako zahtevnih iger. 178-stopinjski vidni kot 43,9 cm (17,3″) velikega zaslona omogoča izjemno dobro ločljivost. Pri ASUS-u so poskrbeli tudi za odličen zvok in jasno slišnost mikrofona. Le 8 GB delovnega pomnilnika vsekakor odtehta 1 TB velik SSD-disk. Slednji zagotavlja izredno hitro delovanje in maksimalno zadovoljstvo z uporabniško izkušnjo.

Gaming prenosnik HP OMEN 17-AN115NM

Gaming prenosnik in namizni računalnik HP Omen

Gaming prenosniki HP OMEN so neizprosni do konkurence. HP OMEN 17-AN115NM odlikujeta zmogljiva strojna oprema in drzno oblikovanje. Zmogljiv Intel Core i7 procesor in samostojna grafična kartica nVidia GeForce GTX 1060 skupaj z zmogljivim hlajenjem omogočajo dobro delovanje v vseh pogojih in pri najzahtevnejših igrah. 43,9 cm (17,3″) velik LED-zaslon visoke ločljivosti omogoča kar najbolj realistično izkušnjo. Tipkovnica zagotavlja lahkoten nadzor nad vsakim pritiskom na tipko. Osvetljena je po območjih, dodane so makro tipke in preprečevanje nedelovanja za 26 tipk ob sočasnem pritisku več tipk. Sestav diskov, ki ga sestavljata 256 GB SSD in 1 TB HDD, pa zagotavlja nemoteno delovanje operacijskega sistema.