5 nasvetov za lažji nakup vrtnega pohištva

Nič se ne more primerjati z jutranjo kavo na balkonu, ki jo pospremi veselo ptičje petje. Doživetje nedeljskega kosila s prijatelji pod krošnjo stare jablane na vašem vrtu je nemogoče nadomestiti z drugim spominom. Prav tako ne obstaja boljša zabava na svetu kot domač piknik z žarom na hišni terasi.

Obstaja pa velika množica različnih vrtnih garnitur, med katerimi je resničen izziv najti pravo. Iz tega razloga smo se odločili, da vam pomagamo pri izbiri ustreznega vrtnega pohištva. Tukaj je naših 5 nasvetov.

Material in vzdrževanje

Nakupovanje vrtnega pohištva se v marsičem razlikuje od nakupovanja pohištva za notranjost vašega doma. Pri izbiri vaše nove garniture za vrt morate najprej oceniti, za kakšen namen jo boste uporabljali in koliko časa boste z njo preživeli. Le tako boste dobili odgovor, kateri material je za vaše potrebe najprimernejši.

Denimo, aluminij in plastika sta primerna za vse, ki želite, da je pohištvo lahko, nerjaveče, relativno poceni in preprosto za vzdrževanje. Jeklo in kovano železo sta materiala, ki ju je na par sezon potrebno zaščititi pred rjo z vodoodpornim premazom ali barvo. Prav tako je na vsakih nekaj let nujen vodoodporen premaz ratana. Največ nege pa potrebuje pohištvo iz lesa, ki zahteva redno obnavljanje barve in UV zaščite. Manj dela boste imeli le, če se odločite za tikov les, les ciprese, cedre ali sekvoje. Slednji so namreč dosti bolj odporni na različne vremenske pogoje.

Izbor vrtne mize

Ste pričakovali, da se boste pri drugi točki odločali o obliki in barvah vaše bodoče vrtne garniture? Ne, ni še čas za to. Drugi pogoj, ki mora biti izpolnjen pred vašim nakupom, je izbira mize. Ta določa nadaljnje smernice za opremo vrta v skladu z razpoložljivim prostorom. Okrogla miza narekuje, da okoli nje postavite enake vrtne stole. Pri kvadratni lahko kombinirate stole in vrtne klopi. Pravokotna miza pa dovoljuje, da zraven nje poleg različnih stolov umestite tudi počivalnike.

Investirajte v kakovost

Zunanje pohištvo je izpostavljeno stalnim vplivom sončne svetlobe in vlage, zato je njegova kakovost na dolgi rok še kako pomembna. Vsekakor vam svetujemo, da ima pri nakupu prednost kakovosti pred izgledom.

Skladiščenje

Na življenje vrtnega pohištva ima določen vpliv tudi skladiščenje, zato nikar ne pozabite nanj! Premislite, kako velik je prostor, kjer bo vaša vrtna garnitura preživela hladno polovico leta. Poleg tega niso zanemarljivi pogoji, ki jih vaše skladišče zagotavlja za hrambo. Tudi tu sta pomembni temperatura in vlažnost zraka.

Na koncu se odločite za izgled

Mnogi mislijo, da je naš zadnji nasvet najpomembnejši pri izbiri novega vrtnega pohištva. Barvni odtenki, blazine in sam dizajn so domena zaključne faze nakupovanja.

Vaš vrt, terasa ali balkon pa bodo v svoji polnosti zaživeli, ko boste vrtni mizi in stolom dodali še ujemajoče se vrtne dodatke. Nepogrešljivi del vrtne opreme so tudi ležalniki, gugalnice, senčniki, žari, pa vrtne preproge, okrasne blazine in vrtne luči.

Celotno ponudbo vrtnega pohištva in dodatkov si lahko ogledate v naši spletni trgovini.