5 razlogov, zakaj je bolje izbrati kuhinjo po meri

Ker je ravno kuhinja prostor, kjer se vsa družina vsakodnevno zbere in v njej skupaj preživi veliko časa, lahko rečemo, da je kuhinja pravzaprav srce doma. Kuhinja je družinski prostor, v katerem se pretaka ogromno ljubezni, radostnih trenutkov, veselja in topline.

Izbira kuhinje, ki bo izdelana po meri, ima številne prednosti v primerjavi z nakupom blok kuhinje. Načrtovanje oziroma dizajniranje in izdelava kuhinje po meri, pa naj bo ta klasična ali moderna, terja tudi nekaj izkušenj in strokovnega znanja. V nadaljevanju vam predstavljamo pet razlogov, zakaj izbrati kuhinjo po meri.

Kakšne so prednosti kuhinje po meri?

Kuhinja po meri Veneta Cusine Ri-flex

Prvi razlog: boljši izkoristek prostora

Kuhinja po meri omogoča maksimalni izkoristek prostora, hkrati pa lahko uporabniku najbolj optimalno zagotovi tudi vse funkcije, ki jih sodobna kuhinja mora zagotavljati. Zagotavljati mora namreč dovolj prostora za pripravo hrane, prostor za namestitev vseh nujno potrebnih gospodinjskih aparatov, dovolj prostora za odlaganje posode in hkrati še vedno dovolj prostora za prijetno, sproščeno druženje vseh družinskih članov.

Drugi razlog: cena, ki zagotavlja najvišjo funkcionalnost in edinstvenost

Naslednja prednost kuhinje, ki je izdelana po meri, je zagotovo tudi cena. Izdelavo kuhinje po naročilu je mogoče v največji možni meri prilagoditi tudi razpoložljivemu družinskemu proračunu. Tudi visoko funkcionalnost je mogoče zagotoviti v skladu z načrtovanimi finančnimi zmožnostmi. In nenazadnje, zakaj bi imeli enako kuhinjo, kot jo imajo drugi, če pa lahko imate povsem unikatno ter edinstveno.

Rustikalna kuhinja po meri Gorenje+

Tretji in četrti razlog: neprimerljiva kakovost in daljša življenjska doba

Pomembna prednost kuhinje po meri je tudi kakovost. V primerjavi z izdelki iz masovne proizvodnje so elementi, ki so izdelani po naročilu, sestavljeni iz boljših materialov, natančno delo in trud pa se odražata tudi v daljši življenjski dobi kuhinje. To velja pravzaprav za vse izdelke, predvsem pa za kuhinjsko pohištvo, ki je zaradi vsakodnevne uporabe še posebej podvrženo poškodbam in obrabi.

Peti razlog: najvišja možna mera prilagodljivosti

Naslednja, vendar ne zadnja prednost kuhinje po naročilu je prilagodljivost. Ker velikosti in razmerja v kuhinji igrajo pomembno vlogo, je neredko težko izbrati in postaviti opremo in pohištvo iz zaloge v prostor, ki se lahko razlikuje od predvidenega. Težavo lahko predstavlja postavitev oken in vrat v prostoru. Kuhinja po meri je lahko prilagojena tudi vašim specifičnim potrebam – glede na to, ali ste visoki ali nizki, imate raje zaprte ali odprte elemente … Pri kuhinji po meri so lastnosti prostora in uporabnika tiste, katerim se v celoti prilagodi izbrana kuhinjska oprema.

Temeljni koraki pri načrtovanju kuhinje po meri

Minimalistična kuhinja po meri Sphera Etia

S pravilnim in dobro premišljenim načrtovanjem kuhinje po naročilu lahko prilagodimo elemente tako, da prostor kar najbolj optimizirano in maksimalno izkoristimo. Temeljno pravilo je, da v prvi fazi pretehtamo možnosti postavitve kuhinjskega korita, kuhališča, pomivalnega stroja in hladilnika. To so temeljni elementi vsake kuhinje, za katere bomo potrebovali kar nekaj prostora, vmes pa bo treba smiselno in uporabniku kar se da priročno umestiti tudi vse potrebne odlagalne in delovne površine.

To je temeljni korak, ki zahteva poudarek na funkcionalnosti pred estetiko. Seveda si želimo, da je kuhinja tudi lepa, vendar pa nam bo na dolgi rok v zadovoljstvo predvsem njena uporabna vrednost. Ker pri določenih elementih kompromisov ni in jih v kuhinji preprosto ne moremo pogrešiti, nam samo kuhinja, izdelana po meri, zagotavlja, da lahko popolnoma prilagodimo svojim željam tudi vizualno podobo kuhinje kot celote. Različnih dizajnov je nešteto, tudi stilov je veliko, zato izbira kuhinje po naročilu uporabniku omogoča skoraj neomejene možnosti poljubnega kombiniranja. Za vsak okus in vsako željo se najde ustrezna rešitev.

3D-izris – vizualizacija ideje za kuhinjo po meri

Klasična kuhinja po meri Veneta Cucine

Sodobna tehnologija nam je v veliko pomoč tudi pri oblikovanju kuhinje po meri. V pomoč pri lažji predstavi in izbiri nam je lahko tudi 3D-izris kuhinje po meri. Ta omogoča predhodno vizualizacijo končne postavitve kuhinje v dejanskem prostoru. Prikaz je realističen in zagotavlja možnost, da se opazijo in popravijo vse morebitne pomanjkljivosti. Omogoča preudarno načrtovanje in preprečuje napake ali razočaranja, ko je oprema dejansko izbrana in postavljena. To možnost je vsekakor pametno izkoristiti, še posebej takrat, ko želimo kuhinjo vgraditi v neobičajen prostor.

Še danes se lahko naročite na brezplačen izris kuhinje v eni izmed naših poslovalnic. Naše usposobljeno osebje vam bo prijazno svetovalo pri načrtovanju novega kuhinjskega prostora. Verjamemo, da  bomo za vas našli najboljšo možno rešitev.