Čas je, da se spočijete, zato noge v zrak!

Dolge hladne večere večina najraje preživi v toplem zavetju domače dnevne sobe. Kaj, ko bi vse skupaj nadgradili še z nepredstavljivim udobjem?

Zima čisto zares prihaja. Z njo v paketu pričakujemo dolge hladne večere, ko se najraje od vsega predajamo udobju in toplini naše dnevne sobe. Mesec oktober smo tako v trgovini Harvey Norman posvetili nebeško udobnim počivalnikom, ki so na voljo samostojno ali kot sestavni del vrhunskih sedežnih garnitur.

Kako delujejo?

Počivalnik je fotelj ali del sedežne garniture, ki se s posebej vgrajenim relax mehanizmom iz pokončnega sedišča prelevi v udoben počivalnik. Ta podpira privzdignjene noge in s kakovostno obliko ter vzmetenjem nudi ergonomsko oporo celemu telesu.

Zdrav počitek za boljše počutje

Vsi vemo, da je gibanje koristno, predolgo sedenje pa škodljivo. Nenaravni položaji, obremenjevanje hrbtenice in vratnega predela in upočasnitev presnove je le nekaj stranskih učinkov dolgotrajnega sedenja v pisarni ali doma. Po tem, ko delovni čas v pisarni lahko bolj kakovostno »odsedimo« na dobrem, ergonomsko zasnovanem pisarniškem stolu, lahko izboljšamo tudi izkušnjo počitka v dnevni sobi. Pri tem nam bodo pomagali kraljevsko udobni raztegljivi počivalniki.

Vrhunsko zasnovane garniture oziroma fotelji s počivalniki neuradno veljajo kot najljubši kos pohištva športnih navdušencev. Ti najraje od vsega dvignejo noge v zrak in se s slastnimi prigrizki v naročju ter daljincem v roki udobno namestijo pred velik zaslon. Takšnemu opisu preživljanja večera na počivalniku pa kljub vsemu ne moremo reči razvada – gre za pretežno zdravo navado!

Počivalniki našemu telesu namreč nudijo tisto vrsto udobja, ki koristi počutju in zdravju. Omogočajo nam udoben sedeči položaj, medtem pa telesu nudijo celovito oporo od glave do pet, zaradi katere se lahko povsem sprostimo in spočijemo po napornem vsakdanu.

pocivalnikiBramante

Glavne prednosti za naše zdravje

Del telesa, ki bo najbolj hvaležen za redno počivanje na tem udobnem kosu dnevnega pohištva, je prav gotovo naša hrbtenica. Odlična podpora naslonskega dela razbremeni pritisk na vrat, ramena in križ in tako odpravlja lažje bolečine, ki so posledica stresnega sodobnega življenja. Nad blagodejnim učinkom bodo pa še posebej navdušene nosečnice in starejši ljudje, ki se pogosto soočajo s tovrstnimi tegobami.

Poleg odlične ergonomske podpore nas sedenje na iztegnjenem počivalniku izdatno sprošča še zaradi ene pomembne funkcije. Dvignjene noge namreč delajo čudeže za dobro prekrvavitev celega telesa. Ta je pomembna osnova za naše zdravje, saj izboljšuje delovanje notranjih organov, pospešuje presnovo in izločanje strupov. Dobra cirkulacija odpravlja neprijetno otekanje stopal in nog, naše počutje pa je občutno izboljšano. Dober pretok krvi odpravlja celo razdražljivost, ki je lahko posledica slabega delovanja organov in telesnih funkcij.

Sedenje na počivalniku vsekakor ni nadomestilo za zdravo in redno gibanje, za optimalno zdravje je kljub vsemu potreben kakšen »korak« več. Je pa pomirjujoče vedeti, da lahko tudi med počitkom prispevamo k boljšemu splošnemu počutju, mar ne?

Kakšen počivalnik izbrati? 

V naši trgovini lahko izbirate med najrazličnejšimi počivalniki, ki se vsi po vrsti ponašajo z vrhunsko izdelavo in stilsko dovršenostjo. Na voljo so počivalniki v obliki samostojnih foteljev ali počivalniki, ki so del sedežne garniture.

Lahko izbirate med takšnimi s premičnim naslonjalom za hrbet, imamo pa tudi takšne z izdatno podporo glavi in vratu. Pri nas najdete počivalnike z ročnim ali električnim relax mehanizmom, nenazadnje pa pri nas najdete tudi tiste z masažno funkcijo.

Oglejte si celotno ponudbo samostojnih počivalnikov in sedežnih garnitur s počivalniki v naši trgovini. Lahko izbirate med takšnimi iz blaga ali garniturami s počivalniki iz usnja. Vabljeni v našo spletno trgovino ali fizične poslovalnice, kjer vam bodo naši prijazni prodajalci  z veseljem svetovali pri izbiri najboljšega za vas!

sedezna