Čas je za počitek, zato noge v zrak!

Dolge hladne večere večina najraje preživi v toplem zavetju domače dnevne sobe. Kaj, ko bi vse skupaj nadgradili še z nepredstavljivim udobjem? Udobjem, ki se v celoti prilagodi vam? V koraku z zimo pridejo tudi dolgi in hladni večeri, ko se zdi, da je 18 ur v dnevu tema. Takrat se najraje od vsega predajamo udobju in toplini naše dnevne sobe. V teh trenutkih boste neskončno hvaležni za nebeško udobni počivalnik, katerega ste si privoščili pred začetkom zime.

Za tiste, ki pa tega nakupa še niste opravili, smo za vas pripravili kratko seznanitev z njim. Počivalnik je v Harvey Norman trgovinah na voljo samostojno ali kot sestavni del vrhunskih sedežnih garnitur, več o njem pa boste lahko našli v nadaljevanju.

 

Kako delujejo?

Počivalnik je fotelj ali del sedežne garniture, ki se s posebej vgrajenim relax mehanizmom iz pokončnega sedišča prelevi v udoben počivalnik. Ta podpira privzdignjene noge in s kakovostno obliko ter vzmetenjem nudi ergonomsko oporo celemu telesu. Lahko se popolnoma pogreznete vanj in začnete uživati!

 

Počivalnik nudi kakovosten in sproščujoč počitek

 

Zdrav počitek za boljše počutje

Vsi vemo, da je gibanje koristno, predolgo sedenje pa škodljivo. Nenaravni položaji, obremenjevanje hrbtenice in vratnega predela in upočasnitev presnove je le nekaj stranskih učinkov dolgotrajnega sedenja v pisarni ali doma.

Po tem, ko delovni čas v pisarni lahko bolj kakovostno »odsedimo« na dobrem, ergonomsko zasnovanem pisarniškem stolu, lahko izboljšamo tudi izkušnjo počitka v dnevni sobi. Pri tem nam bodo pomagali kraljevsko udobni raztegljivi počivalniki.

Vrhunsko zasnovane garniture oziroma fotelji s počivalniki neuradno veljajo kot najljubši kos pohištva športnih navdušencev. Ti najraje od vsega dvignejo noge v zrak in se s slastnimi prigrizki v naročju ter daljincem v roki udobno namestijo pred velik zaslon. Takšnemu opisu preživljanja večera na počivalniku pa kljub vsemu ne moremo reči razvada – gre za pretežno zdravo navado!

Počivalniki našemu telesu namreč nudijo tisto vrsto udobja, ki koristi počutju in zdravju. Omogočajo nam udoben sedeči položaj, medtem pa telesu nudijo celovito oporo od glave do pet, zaradi katere se lahko povsem sprostimo in spočijemo po napornem vsakdanu.

 

Glavne prednosti za naše zdravje

Del telesa, ki bo najbolj hvaležen za redno počivanje na tem udobnem kosu dnevnega pohištva, je prav gotovo naša hrbtenica. Odlična podpora naslonskega dela razbremeni pritisk na vrat, ramena in križ in tako odpravlja lažje bolečine, ki so posledica stresnega sodobnega življenja. Nad blagodejnim učinkom bodo pa še posebej navdušene nosečnice in starejši ljudje, ki se pogosto soočajo s tovrstnimi tegobami.

 

Počivalnik je super za nosečnice

 

Poleg odlične ergonomske podpore nas sedenje na iztegnjenem počivalniku izdatno sprošča še zaradi ene pomembne funkcije. Dvignjene noge namreč delajo čudeže za dobro prekrvavitev celega telesa. Ta je pomembna osnova za naše zdravje, saj izboljšuje delovanje notranjih organov, pospešuje presnovo in izločanje strupov. Dobra prekrvavitev odpravlja neprijetno otekanje stopal in nog, s katerim se pogosto srečujejo starejši ljudje ali pa srčni bolniki. Naše počutje je v trenutku občutno izboljšano! Dober pretok krvi odpravlja celo razdražljivost, ki je lahko posledica slabega delovanja organov in telesnih funkcij.

Sedenje na počivalniku vsekakor ni nadomestilo za zdravo in redno gibanje, za optimalno zdravje je kljub vsemu potreben kakšen »korak« več. Je pa pomirjujoče vedeti, da lahko tudi med počitkom prispevamo k boljšemu splošnemu počutju, mar ne?

 

Kakšen počivalnik izbrati? 

V naši trgovini lahko izbirate med najrazličnejšimi počivalniki, ki se vsi po vrsti ponašajo z vrhunsko izdelavo in stilsko dovršenostjo. Na voljo so počivalniki v obliki samostojnih foteljev ali počivalniki, ki so del sedežne garniture.

Lahko izbirate med takšnimi s premičnim naslonjalom za hrbet, imamo pa tudi takšne z izdatno podporo glavi in vratu. Pri nas najdete počivalnike z ročnim ali električnim relax mehanizmom, nenazadnje pa pri nas najdete tudi tiste z masažno funkcijo.

Počivalnik z masažno funkcijo vam nudi masažo kar v udobju vašega doma in to, medtem ko berete ali gledate vašo najljubšo televizijsko serijo. Masažni stol z napredno tehnologijo podpira funkcijo glasovnega izbiranja, kar pomeni, da ne boste rabili dvigniti niti prsta za upravljanje svojega masažnega počivalnika. Z Bluetooth povezavo se boste lahko povezali na svoj pametni telefon ali tablico in predvajali sproščujočo glasbo med svojim počitkom. Seveda, lahko izbirate tudi med različnimi vrstami masaže. Poskrbite za oazo miru in sprostitve kar v vaši dnevni sobi. Našo ponudbo masažnih počivalnikov najdete tukaj.

 

Masažni počivalnik je super pridobitev za vašo oazo miru

 

Estetska potešitev

Za katerikoli počivalnik se boste odločili, vam zagotavljamo, da boste našli način, kako počivalnik vključiti v preostali stil opreme.

Prvi korak za dosego tega je, da barvo novega počivalnika prilagodite ostalemu pohištvu. Pri tem vam svetujemo še, da za dnevne sobe v rustikalnem stilu posegate bo počivalnikih, ki imajo veliko lesa, v dnevnih sobah z modernim stilom pa se bodo odlično znašli usnjeni počivalniki ali pa počivalniki s kovinskimi dodatki (aluminij, inoks ipd.). Ujemanje materialov med pohištvenimi kosi je ravno tako ključ do estetske potešitve.

Dodaten namig: pri izbiri počivalnika poskusite slediti tudi obstoječim linijam preostalega pohištva. Če imate dnevni regal in sedežno garnituro z zelo jasnimi in izrazitimi linijami, ne posegajte po zaobljenih počivalnikih in seveda obratno.

 

Pogreznite se v vaš novi počivalnik

 

Oglejte si še preostalo ponudbo samostojnih počivalnikov in sedežnih garnitur s počivalniki v naši spletni trgovini. Lahko izbirate med takšnimi iz blaga ali garniturami s počivalniki iz usnja. Kaj so prednosti usnjenih počivalnikov in sedežnih garnitur, pa lahko izveste tukaj. Če se teh prednosti že zavedate, vendar se želite iz ekoloških in moralnih vidikov izogniti pravemu usnju, lahko pri nas najdete tudi počivalnike in sedežne garniture iz umetnega usnja. Več inforamacij o tem priljubljenem trendu lahko preberete tudi na našem blogu.

Vabljeni tudi v naše fizične poslovalnice, kjer vam bodo naši prijazni prodajalci  z veseljem svetovali pri izbiri najboljšega počivalnika za vas!