Depilacija ali epilacija? Poznate razliko?

Poletje in čas dopustov sta tu. Čas pa je tudi za poletno garderobo, kopalke in gladko kožo. Vsaka predstavnica nežnejšega spola se z nezaželenimi dlačicami spopada na svoj način. Nekaterim je ljuba depilacija, drugim epilacija. Toda ali veste, kakšna je sploh razlika med omenjenima postopkoma odstranjevanja dlačic? Marsikdo namreč zamenjuje depilacijo z epilacijo, zato smo se odločili, da vam v spodnjem zapisu pojasnimo razliko med njima.

Depilacija odstrani le dlačice nad površino kože

Morda mislite, da gre za šalo, vendar depilacija v pravem pomenu besede označuje le metode odstranjevanja dlačic nad površino kože. Pogovorno pa smo temu istemu pojmu dodali tudi druge pomene, kot je denimo voskanje. Med najbolj izvajane depilacijske tehnike sodita britje in uporaba depilacijske kreme, čeprav jih navadno ne smatramo ravno za depilacijo.

Razlogi ZA in PROTI depilaciji:

  • ZA: Britje in odstranjevanje z depilacijsko kremo sta popolnoma neboleča postopka.
  • ZA: Depilacija je hiter postopek, ki ga lahko opravite tudi med jutranjo prho.
  • ZA: Enkratni strošek nakupa britvice ali depilacijske kreme je veliko nižji od nakupa epilatorja. Vendar pa se zgodba na dolgi rok obrne (razlog PROTI)!
  • PROTI: Ker korenine dlačic ostanejo pod površino kože, občutek gladke kože navadno traja le do 4 dni.
  • PROTI: Za ohranjanje svilnato gladke kože je postopek depilacije potrebno pogosto ponavljati.
  • PROTI: Med britjem lahko pride do ureznin, z uporabo depilacijske kreme pa tvegate vnetja kože in rdečico.

Depilacija, ki to ni

Kot smo že omenili, beseda depilacija se pri nas redno uporablja tudi za vse vrste odstranjevanja dlak z voskom. Takšen postopek navadno traja dlje in je bolj boleč, saj odstrani tudi korenine dlačic pod površino kože. Po definiciji pa se tak postopek, ki odstrani celotno dlako s korenino vred, imenuje epilacija.

Epilacija z laserskim odstranjevalcem dlačic Braun

 

Epilacija za trajnejše rezultate

Ker se pri epilaciji odstranijo tudi korenine dlačic, ostane koža gladka veliko dlje kot pri depilaciji. Za ponovno rast potrebujejo dlačice nekje do štiri tedne, kar pomeni, da boste približno toliko časa lahko uživale v brezskrbnosti. Prav tako so dlake, ki zrastejo po epilaciji tanjše, svetlejše in manj številčne.

Laserski odstranjevalec Philips Lumea

Ena od večjih prednosti epilacije je zagotovo to, da jo lahko izvajate same v udobju svojega doma. Poleg tega lahko pozabite na kakršnekoli težave, saj je uporaba epilatorjev ter laserskih odstranjevalcev dlačic popolnoma varna in enostavna.

Večino laserskih odstranjevalcev dlačic lahko uporabljate le za epilacijo po telesu. Pri nas pa imamo na voljo tudi laserski odstranjevalec dlačic Remington IPL6500 i-Light PRO, ki je zasnovan tudi za uporabo na obrazu. Kakšne so njegove prednosti in kako deluje, preverite z ogledom naslednjega videoposnetka:

Vedno voljna in gladka koža

Se želite skozi celo poletje počutiti dobro v svoji koži? Ne marate čakanja na naslednji obisk salona? Potem preverite našo izjemno ponudbo epilatorjev priznanih blagovnih znamk. Pri nas najdete tako epilatorje Braun in Panasocnic, kot tudi laserske odstranjevalce dlačic Braun, Remington, Silk’n’Glade, Philips in Babyliss. Gladko kožo pa si pri nas lahko privoščite že za 29,90 €! Doživite poletje pripravljene in naj vas nič ne ustavi!