Dodatna oprema za prenosnik

Dodatna oprema za prenosnike je tista oprema, ki vsakodnevno ustrezno dopolnjuje vse osnovne uporabniške funkcije vašega prenosnika, tablice ali telefona. Brez dodatne opreme si dandanes sploh ne zamišljamo več uporabe prenosnikov, saj pričakovanja uporabnikov zagotovo presegajo osnovne zmogljivosti in funkcije temeljnih naprav. Z izbranimi dodatki pa lahko zadostijo željam in potrebam vseh, tudi najbolj zahtevnih uporabnikov.

Brezžična miška ali brezžična Bluetooth miška

Brezžična miška Logitech MX Master 2s

Da vas nikoli več ne bo v slabo voljo spravljal prekratek miškin kabel, izberite brezžično miško, s katero boste lahko neovirano delali kjerkoli, brez zapletanja in zatikanja kabla, ne glede na prostor, ki ga imate na voljo. Brezžično miško lahko zaradi posebne tehnologije uporabljate praktično na katerikoli površini, le-ta pa odlično dopolnjuje vaš izbrani prenosni ali tablični računalnik. Ker je udobna in hkrati izjemno lahka, je primerna tudi za potovanje.

Klasična brezžična miška za priklop potrebuje USB-sprejemnik, medtem ko Bluetooth miška za svoje delovanje uporablja Bluetooth tehnologijo, zato USB-sprejemnik ni več potreben. Uporabljate jo lahko na katerikoli napravi, ki podpira tehnologijo Bluetooth, potrebujete le še varčno baterijo. Domet brezžičnega signala je nekje do 10 metrov. Določeni modeli so primerni za levičarje in desničarje. Optična Bluetooth miška ima vgrajen še optični senzor s tehnologijo, ki ji zagotavlja visoko natančnost in hiter odziv.

Zunanji disk

Zunanji disk je dodatna pomnilniška enota, ki je namenjena shranjevanju večjih datotek: za shranjevanje filmov, slik in drugih pomembnih datotek. Za vse, ki na svojem računalniku hranite pomembne podatke, je zunanji disk nepogrešljiva komponenta za ustvarjanje varnostnih kopij vaših dokumentov. Če uporabljate prenosni računalnik z manjšim SSD-diskom, lahko zunanji disk predstavlja nepogrešljivo razširitev prostora za shranjevanje.

Zunanji trdi disk Seagate Backup Plus Slim 1TB

Zunanji diski so različnih zmogljivosti, kakšnega boste izbrali, pa je odvisno predvsem od vaših potreb. USB-priklop omogoča zelo enostaven in relativno hiter prenos podatkov. Zunanji diski različnih proizvajalcev so na voljo v številnih različnih izvedbah, med drugim v takšni, kjer gumijasto ohišje varuje napravo pred udarci, vodo in prahom.

Slušalke

Slušalke so predvsem pri uporabnikih, ki napravo uporabljajo za predvajanje multimedijskih vsebin ali pa jo pogosto uporabljajo v bližini drugih uporabnikov, nepogrešljivi del dodatne opreme za računalnike. Slušalke je mogoče uporabljati žično ali brezžično (z Bluetooth tehnologijo). Bluetooth povezava omogoča popolno svobodo gibanja, tako v povezavi s tablico, z računalnikom kot s pametnim telefonom. Slušalke imajo vgrajeno baterijo, pri nekoliko boljših modelih jih lahko z enim samim polnjenjem uporabljate približno 6 ur. Kadar je baterija prazna, lahko slušalke priklopite tudi na AUX-kabel.

Slušalke Sony MDR-100AAP

Vse kakovostne slušalke imajo vgrajen mikrofon ter tipke za nadzor glasnosti predvajanja. Brezžične slušalke vam omogočajo povezavo preko Bluetooth tehnologije na vaš telefon, računalnik ali tablico. Kadar tega ne želite, si lahko poljubno glasbo predvajate tudi neposredno iz slušalk, če ste kupili takšne, ki imajo tudi režo za mikro SD-kartico, na katero lahko naložite svojo glasbo. Za pristaše poslušanja radijskih programov so na trgu na voljo tudi slušalke, ki imajo vgrajen FM-radijski sprejemnik.

Polnilec za prenosnik

Polnilec za prenosnik mora zagotavljati zaščito pred prepolnjenjem, nadtokovno zaščito in temperaturno zaščito. Kakovostni univerzalni polnilci za potrebe vašega prenosnega računalnika različnih proizvajalcev so dostopni po konkurenčnih cenah.

Priklopna postaja

Priklopna postaja je vsestransko uporabna, saj lahko z njeno pomočjo s svojim računalnikom preprosto in učinkovito povežete številne dodatne naprave, kot na primer USB-priključke, video- in druge naprave, slušalke, zvočnike in druge dodatke. Še posebej primerna je za tablice in manjše prenosnike, ki praviloma sploh nimajo vseh potrebnih priključkov ali pa je teh premalo za vse potrebe.

Kdaj in zakaj potrebujete adapter?

Adapter boste potrebovali v primeru, da določeni priključki izbranih naprav niso združljivi. Da se izognete težavam zaradi nezdružljivosti dodatne in osnovne naprave, lahko izbirate med številnimi vrstami adapterjev, s pomočjo katerih zlahka poljubno prilagajate svoj prenosni računalnik številnim drugim napravam. Na primer: zagotovite si lahko adapter, ki preprosto pretvarja USB C v USB 3-0 priključek.

Apple adapter

Adapter Apple Lightning VGA

Apple adapter omogoča povezavo vaše Apple naprave z večino drugih naprav, ki imajo 30-pin priključek. Apple adapter je z MacBookom združljiv adapter, ki omogoča hitro in učinkovito polnjenje tako doma kot tudi na poti. Primeren pa je tudi za vse druge naprave, ki se napajajo prek priključka USB-C s standardno napetostjo 5 V.

Brezžični adapter

Izredno hitra brezžična USB-mrežna kartica vaš računalnik poveže v brezžično omrežje tudi preko specialnega Dual Band načina. Dual Band hitrosti so primerne za video pretakanje, spletne igre in internetne klice.