Merilniki aktivnosti Fitbit zanjo & zanj

Vsi dobro poznamo prednosti aktivnega življenja, pa se kljub temu najde dan, teden, mesec in celo leto, ko na aktivnost pozabimo ali se ji zavedno izognemo. Včasih je potrebno le malo pomoči, spodbude in volje, da prebijemo led ter se predamo cilju. Z merilnikom aktivnosti šteje vsak trenutek, zato ga ne boste želeli zamuditi za nič na svetu. Tokrat smo pod drobnogled vzeli dva merilnika aktivnosti: Fitbit Alta HR in Fitbit Charge 2, ki ju bodo uporabljali tudi tekmovalci oddaje The Biggest Loser na Planet TV.

Merilnik aktivnosti FitbitAlta HR zanjo v moderni oranžni barvi

ZANJO: Fitbit Alta HR

Ker imajo dame prednost, bomo najprej predstavili prednosti merilnika aktivnosti Fitbit Alta HR. Alta HR je po obliki videti kot lična zapestnica. Barvo in material paščka lahko poljubno menjate in prilagajate vaši opravi. Merilnik je namenjen vsem, ki imate pametni telefon ali tablični računalnik ter željo po izgubljanju odvečnih kilogramov, vzdrževanju telesne pripravljenosti, skrbi za svoje zdravje ali izboljšanju spanca.

Z rezultati, ki jih bo Alta HR v obliki grafov ter tabel posredovala vaši pametni napravi, boste dobili vpogled v različne informacije, ki vam bodo pomagale optimizirati vašo vadbo in dosegati zastavljene cilje.

Aktiven življenjski slog je pomemben tudi za starejše

Kaj boste izvedeli z merilnikom Alta HR?

1. Vsak srčni utrip šteje

Tehnologija Purepulse skrbi za redno spremljanje srčnega utripa med dnevnimi aktivnostmi in nočnim počitkom. S sledenjem utripa boste spoznali različne kategorije bitja srca, preko katerih boste lahko optimizirali vašo vadbo, hitreje kurili kalorije in izboljšali spanec.

2. Aktivno skozi dan

Na OLED zaslonu merilnika boste lahko svojim aktivnostim sledili skozi cel dan. S preprostim dotikom ekrana boste izvedeli koliko korakov ste prehodili, koliko kalorij ste ob tem porabili, kakšna je bila vaša prehojena razdalja ali dolžina treninga. Funkcija Smart Track avtomatsko prepozna različne oblike vadbe, kot so tek, kolesarjenje, plavanje in druge, ki jih lahko spremljate v Fitbit aplikaciji na vašem telefonu. Prav tako pa vas redno merilnik redno motivira, da naredite vsaj 250 korakov v eni uri.

3. Po dobro prespani noči se dan pozna

Fitbit Alta HR je nepogrešljiv spremljevalec tudi med spanjem. Merilnik avtomatsko zazna kdaj se odpravite spat, ponoči spremlja cikel vašega spanja in zabeležene podatke pretvori v obliko zapisa, zjutraj pa vas prebudi s prijetno nežno vibracijo.

4. Pametni telefon na zapestju

Merilnik aktivnosti Fitbit Alta HR je kompatibilen z več kot 200 pametnimi napravami. Če boste Alto HR povezali z vašim pametnim telefonom, boste na njenem zaslonu lahko videli klice, sporočila in opomnike z vašega koledarja. Poleg tega pa lahko v vsakem trenutku dneva izveste tudi natančen čas.

5. Stanje baterije

Fitbit Alta HR je opremljen s kakovostno baterijo, ki omogoča do 7 dni neprestanega delovanja. Ko se baterija izprazni, jo lahko preko priloženega polnilnega kabla napolnite v 1 do 2 urah.

6. Zakaj je FITBIT ALTA HR tako poseben?

  • Ker samodejno prepozna, kdaj ste aktivni in dobljene podatke o vadbi samodejno pošilja na brezžično povezane naprave, kjer lahko potem v obliki grafov in tabel izveste vse o vaši aktivnosti in si postavite nove cilje.
  • Ker lahko do podatkov na merilniku dostopate z enostavnim dotikom zaslona.
  • Ker ima zamenljiv pašček, ki ga lahko zamenjate, ko to želite.

Fitbit merilnik aktivnosti Charge 2 zanj v modrei barvi

ZANJ: Fitbit Charge 2

Merilnik aktivnosti FITBIT CHARGE 2 je edini osebni trener, ki vam je na razpolago dan in noč. Za spremljanje napredka in doseganje zastavljenih ciljev ga uporablja že na tisoče ljudi po celem svetu. Z njegovo pomočjo ohranjajo zdrav življenjski slog, fit postavo in rušijo osebne rekorde.

Fitbit Chrage 2 je primeren tudi za aktivnost kot je dvigovanje uteži

Kakšne so prednosti merilnika CHARGE 2?

1. Do boljših rezultatov z merjenjem srčnega utripa

Fitbit Charge 2 meri srčni utrip podnevi in ponoči. Na podlagi dobljenih informacij merilnik izračuna vašo pripravljenost in vam na ta način pomaga do optimiziranja vadbe, hitrejše izgube telesne teže ter boljšega spanja.

2. Aktivne minute v celem dnevu + GPS

Z merilnikom lahko sledite različnim oblikam aktivnosti in si nastavljate svoje dnevne cilje. Charge 2 vam s pomočjo GPS-a omogoča, da spremljate podatke o vaši aktivnosti, kot so lokacija, hitrost ter razdalja. Prav tako pa boste z merilnikom izvedeli tudi koliko korakov ste naredili in koliko kalorij ste ob tem porabili. Funkcija Smart Track avtomatsko prepozna različne oblike vadbe, kot so tek, kolesarjenje, plavanje in druge, ki jih nato pretvori v obliko grafičnega zapisa. To pa še ni vse, Charge 2 ima vgrajeno še funkcijo samodejnega opozorila za gibanje, ki vas spodbuja, da vsako uro naredite vsaj 250 korakov.

3. Klici, sporočila, koledar

Zdaj ne boste nikoli več spregledali klica, sporočila in opomnika na koledarju, saj vas Charge 2 dosledno obvešča o vsem, kar se dogaja na vašem telefonu. Merilnik lahko povežete z več kot 200 napravami s sistemom, iOS, Android ali Windows. Poleg omenjenih stvari boste na OLED zaslonu v vsakem trenutku dneva izvedeli tudi natančen čas in aktualni datum. Glede na vaš okus pa si boste lahko prilagodili grafično podobo prikazovalnika (na izbiro je 5 različnih grafičnih predlog).

4. Spremljanje spanja

Fitbit Charge 2 je odličen osebni pomočnik tudi med spanjem. Omogoča vam avtomatsko sledenje in beleženje spalnih navad. Po prespani noči boste v aplikaciji izvedeli, koliko časa je trajala posamezna faza spanja (lahka, globoka, REM) in kakšen je vaša spalna rutina. Zjutraj pa se boste v novo jutro zbudili ob nežnem, tihem alarmu.

5. Zmogljiva baterija

Fitbit Charge 2 je opremljen s kakovostno baterijo, ki omogoča do 5 dni neprestanega delovanja. Ko se baterija izprazni, jo boste hitro (1–2 uri) napolnili preko priloženega polnilnega kabla.

6. Kaj Fitbit Charge 2 še ponuja?

  • Z njim boste lahko opravljali vodene dihalne vaje za sprostitev. Vsaka dihalna vaja je posebej prilagojena vam in vašim rezultatom, zato boste dosegli optimalne rezultate v najkrajšem možnem času.
  • Po želji mu lahko zamenjate pašček, glede na vašo opravo ali priložnost.
  • Charge 2 je vodoodporen in mu zato pot, dež ali pljusk vode ne bodo prišli do živega.

V oddaji The Biggest Loser Slovenija bodo tekmovalci hujšali z merilniki aktivnosti Fitbit

Oddaja The Biggest Loser Slovenija

Sredi oktobra prihaja na male zaslone nov resničnostni šov The Biggest Loser Slovenija. Tekmovalci bodo pod budnim zdravnikom, trenerjev, nutricionistov in motivatorjev bili bitko s prekomerno težo. Na pomoč pri izgubljanju kilogramov pa smo jih priskočili tudi mi. Vse tekmovalce bodo skozi oddajo spremljali merilniki aktivnosti Fitbit. Kako jim bodo tehnološke naprave v pomoč, pa boste kmalu videli na Planet TV.

Kako vam lahko Fitbit merilnik aktivnosti spremeni življenje, pa si oglejte na spodnjem videu.

Če nas boste obiskali v eni izmed naših fizičnih poslovalnic, vam bodo naši usposobljeni strokovnjaki kupljeni merilnik aktivnosti nastavili glede na vaše želje in potrebe. Tako boste že iz trgovine odkorakali pripravljeni za akcijo. In ne pozabite, vsak korak šteje!