Sony z novimi televizorji trgu predstavlja XR kognitivni procesor in storitev BRAVIA CORE

Odslej si lahko za nepozabno dogodivščino pred vašim malim, oziroma v teh časih vse večjim ekranom, izberete Sonyeve televizorje, ki vas bodo navdušili na vseh nivojih! Sony je prvi na svetu razvil televizijo s kognitivno inteligenco XR in ji dodal storitev BRAVIA CORE.

Kaj kognitivna inteligenca pomeni v praksi?

Že nekaj let televizorji višjega kakovostnega in cenovnega razreda uporabljajo procesorje, ki obdelujejo sliko in zvok z umetno inteligenco. Ta prepozna žanr filma, ki ga predvajamo in mu prilagodi kakovost slike in zvoka, da ustrezata vsebini, prikazani na zaslonu. Ti procesorji se učijo in izpopolnjujejo. Sony pa je letos pri svojih televizorjih naredil še korak dlje. Predstavil je nov kognitivni procesor XR, ki oponaša, kako ljudje dojemamo obdelavo slike in zvoka in ju povzdigne na nov nivo. Ko ljudje opazimo objekt, se nezavedno osredotočimo na določene točke, kognitivni procesor pa s pomočjo kognitivne inteligence zaslon razdeli na številna območja in zazna, kje na sliki se nahaja žarišče.

Sony TV A90J s kognitivnim procesorjem XR

Kognitivna inteligenca XR zmore še več

Običajna umetna inteligenca zazna in posamično analizira elemente slike – barvo, kontrast in podrobnosti, novi kognitivni procesor pa hkrati navzkrižno analizira vrsto elementov, kot to počnejo naši možgani. Na tak način je vse na sliki sinhronizirano in življenjsko, česar običajna umetna inteligenca ne zmore. Kognitivni procesor XR lahko analizira in popolnoma uskladi tudi zvok z dogajanjem na zaslonu in vsakega spremeni v 3D prostorski zvok, s čimer zagotovi izjemno zvočno kuliso. Za doseganje vrhunske kakovosti slike in zvoka pa so seveda potrebne kakovostne vsebine, ki lahko zmožnost novega procesorja kar najbolj izkoristijo in tako prikažejo dogajanje na zaslonu v do sedaj še nepoznani kakovosti.

S katerimi vsebinami sploh lahko izkoristimo zmogljivost takšnega televizorja?

Ne skrbite, Sony vas ne bo pustil na cedilu in na njihovih televizorjih ne boste gledali zgolj reklamnih fotografij in videev v visoki ločljivosti! Kakovostne vsebine nam Sony zagotavlja kar sam, saj je združil moči s Sony Pictures Entertainment, njihov skupni produkt pa je BRAVIA CORE, ki je dosegljiv na vseh televizorjih s procesorjem XR.

Kaj je BRAVIA CORE?

Produkt sodelovanja obeh podjetij, kjer se zabava sreča s tehnologijo, na televizorjih pa se to prikazuje kot knjižnica, v kateri so vam dostopni prednaloženi celovečerni filmi in druge vsebine. Na voljo je kar 300 celovečernih filmov, kot so Venom, Peter Zajec, Izganjalci duhov, Iztrebljevalec 2049 in Jumanji: Naslednja stopnja. Je prva storitev v panogi s tehnologijo Pure Stream in omogoča kakovost skoraj enakovredno UHD BD s pretokom do 80 Mb/s, za kar je seveda predpogoj dovolj zmogljiva širokopasovna povezava. Storitev BRAVIA CORE vsebuje naročnino na neverjeten izbor filmov, ki si jih lahko ogledate kadarkoli in kolikorkrat hočete v kakovosti do 4K HDR. Začasna naročnina velja za kupce televizorjev A90J 24 mesecev, za kupce modelov A80J, X90J in ostalih pa 12 mesecev.

BRAVIA CORE domači zaslon

S čim so združljivi novi Sony televizorji?

Za lažji dostop do vsebin novi Sony televizorji vsebujejo vmesnik Google TV, ki združuje vsebine, ki so na voljo in nam omogoča lažji dostop. Opremljeni so tudi z vhodi HDMI 2.1, ki omogočajo predvajanje v ločljivosti 4K in samodejno preklapljajo na način za igranje iger, ko zaznajo signal z igralne konzole (vhod ALLM). Povezujejo se z vsemi najnovejšimi igralnimi konzolami in grafičnimi karticami, omogočajo pa tudi prenos zvoka na avdio napravo, tudi za najnovejše avdio formate, npr. Dolby Atmos.

Sony televizorji so združljivi z vsemi najnovejšimi igralnimi konzolami

Z vsemi svojimi funkcijami vam televizorji Sony pričarajo nepozabno izkušnjo in vam nudijo le najboljše iz sveta tehnologije, da boste zares uživali. Pa tudi z estetskega vidika bodo ugodili še tako izbirnim kupcem, saj imajo kar nekaj lastnosti, ki vas ne bodo pustile ravnodušne. Ena izmed slednjih je neopazen rob, ki vas ne bo motil pri gledanju, s konceptom opreme dnevne sobe pa bo videti kot slika na vaši steni.

Koncept opreme dnevne sobe - kot slika

Razveselili pa se boste tudi trismernega večpozicijskega stojala, s katerim si lahko optimalno pozicionirate TV v vaši dnevni sobi, upravljanja kablov, ki poskrbi, da ne nastane popoln nered in daljinskega upravljalnika z osvetljenim ozadjem, ki omogoča, da brez težav najdete pravi gumb tudi ponoči. Celotno našo ponudbo televizorjev pa si lahko ogledate tukaj.