Zakaj izbrati električno zobno ščetko Oral-B?

Ustrezna ustna higiena je ključ do zdravih zob, zdravih dlesni in sijočega nasmeha. Zato je pomembno, da skrbimo za redno čistočo in zdravje ustne votline. Zobozdravniki po vsem svetu med  blagovnimi znamkami zobnih ščetk kot številko 1 priporočajo Oral-B. Kako tudi ne, saj so električne zobne ščetke Oral-B s 3D tehnologijo izdelane po navdihu zobozdravniških pripomočkov in v primerjavi z navadnimi zobnimi ščetkami odstranijo do 100 % več zobnih oblog v težko dosegljivih medzobnih prostorih. Potrebujete dodaten razlog za nakup električne zobne ščetke?

 

Električna zobna ščetka Oral B z okroglo glavo zelena barva

 

Oral-B – št. 1 po priporočilu zobozdravnikov

Oral-B že več kot šest desetletij uspešno skrbi za zdrave in bleščeče nasmehe ljudi po vsem svetu. Temelje podjetja je leta 1950 postavil dr. Robert W. Hutson, ki je takrat patentiral najbolj učinkovito zobno ščetko iz mehkih in zaobljenih vlaken. V podjetju so kasneje začeli izdelovati tudi druge proizvode, kot so zobne paste, ustne vodice, zobne nitke in seveda električne zobne ščetke. Za slednje velja, da jih zobozdravniki priporočajo kot optimalno pot do boljše ustne higiene. Električne zobne ščetke namreč poskrbijo za natančno čiščenje zob in zobnih oblog tudi v medzobnih prostorih, ki se jih z navadno zobno ščetko običajno ne doseže. Ker se pri Oral-B se zavedajo, da je za zdravje ustne votline potrebno skrbeti že od malih nog, imajo v ponudbi tudi otroške električne zobne ščetke.

 

Izboljšajte vašo ustno higieno, izberite Oral-B!

Vsaka električna zobna ščetka Oral-B v naši ponudbi je osnovana na edinstveni 3D tehnologiji, ki z oscilacijskim, rotacijskim in pulzacijskim gibanjem odstrani do 100 % več zobnih oblog kot običajna zobna ščetka. V primerjavi z drugimi tehnologijami električnih zobnih ščetk na tržišču pa 3D tehnologija zagotavlja do:

  • 22 % manj zobnih oblog,
  • 33 % bolj čista težko dostopna v medzobnih prostorih in do
  • 32 % bolj zdrave dlesni.

 

Električna zobna ščetka Oral-B aplikacija za umivanje zob

 

Zakaj še izbrati zobno ščetko Oral-B? Oglejte si spodnji video ponetek!

 

 

Kako deluje edinstvena Oral-B 3D tehnologija?

Posebnost, po kateri boste takoj ločili električno zobno ščetko Oral B od ostalih, je okrogla glava. Ta je bila oblikovana po navdihu zobozdravniških pripomočkov in omogoča, da v treh korakih čiščenje zob pripeljete do zavidljivih rezultatov. Električna zobna ščetka zagotavlja do 48.800 premikov ščetk na sekundo, medtem ko jih z navadno lahko dosežete maksimalno 600. Redna uporaba edinstvene 3D tehnologije poskrbi za trajno izboljšanje ustne higiene in bolj bleščeč nasmeh.

3 dimenzije ščetkanja:

  1. Oscilacijsko gibanje – razbije zobne obloge.
  2. Rotacijsko gibanje – odstrani zobne obloge.
  3. Pulzacijsko gibanje – odstrani 100 % več oblog kot navadna zobna ščetka.

 

Moški z električno zobno ščetko Oral B ščetka zobe

 

Različni načini ščetkanja 

Glede na vrsto električne zobne ščetke obstaja več načinov ščetkanje, ki izvajajo različne funkcije:

  • odstranjevanje bakterijskih oblog v standardnih, vsakodnevnih higienskih pogojih,
  • odstranjevanje madežev,
  • gingivalna masaža,
  • čiščenje jezika.

Pri ščetkanju je pomembno, da zobno ščetko držimo pod kotom 45 stopinj in ščetkamo z gibanjem naprej in nazaj ter s krožnimi gibi. Pri tem pazimo, da nismo preveč agresivni in ne poškodujemo dlesni.

Svetujemo vam, da ščetkanje dopolnite tudi z medzobnim nitkanjem. Le tako boste lahko odstranili ostanke hrane tudi iz medzobnih površin. Če so vaše dlesni preobčutljive za uporabo zobno nitke, se lahko poslužujete tudi zobne prhe.

 

Katera zobna ščetka Oral-B je prava zame?

V podjetju Oral-B se zavedajo, da vsaki zobje zahtevajo drugačno nego. Zato boste v njihovi ponudbi našli električne zobne ščetke, ki so prilagojene različnim dentalnim potrebam. Najbolj napredni modeli omogočajo različne načine delovanja, spremljajo vaš potek čiščenja in vam podajajo povratne informacije. Poleg tega imajo ti modeli tudi Bluetooth povezavo, ki vam omogoča, da preko aplikacije na pametnem telefonu spremljate pravilnost in temeljitost vašega ščetkanja v realnem času. Če veliko potujete, potem vam priporočamo, da izberete ščetko s potovalnim etuijem. Na ta način boste lahko kjerkoli in kadarkoli ščetkali kot profesionalec.

 

Električne zobne ščetke Oral-B ponudba Harvey Norman

 

Za bleščeče zobe in zdrav nasmeh vaših otrok

 

Otroka in električna zobna ščetka Oral-B vijolične in zelene barve

 

Posebna kategorija so električne ščetke za otroke. Njihovi zobje so veliko bolj občutljivi (naj gre za mlečne ali skrite zobe), zato morajo posebne zobne ščetke za otroke izpolnjevati številne pomembne kriterije, ki olajšajo ščetkanje:

  • ergonomski protizdrsni ročaj za enostavno rokovanje,
  • manjša glava ščetke, primerna za otroška usta in zobe,
  • tudi stranice glave zobne ščetke so navadno oblečene v mehko gumo, da zaščitijo malčkove dlesni in zobe,
  • morebitni senzorji in časovniki so posebej zasnovani tako, da otrokom nudijo igrivo izkušnjo ščetkanja.

Oral-B je števila 1 tudi na področju otroške zobne nege za različne starostne skupine. Umivanje zob lahko kadarkoli spremenite v zabavno doživetje z aplikacijo Disney Magic Timer za pametni telefon. Aplikacija je opremljena z najpopularnejšimi Disneyjevimi junaki, zato kar 90 % otrok, ki uporabljajo aplikacijo, ščetka svoje zobe dlje časa. Električne otroške zobne ščetke so primerne od tretjega leta starosti naprej. Zobne ščetke za mlajše otroke so opremljene s številnimi junaki iz Disneyjevih risank, kar spodbuja otroke, da razvijejo zdravo rutino glede ustne higiene. Poleg tega pa Oral-B ponudba obsega tudi zobne ščetke za otroke, ki so na poti pridobivanja stalnih zob, in za najstnike.

Ker kroglo čisti bolje, si oglejte našo bogato ponudbo električnih zobnih ščetk Oral-B. Izberite model, ki ustreza vašim potrebam in željam, ter si zagotovite zdrav nasmeh dan za dnem. Če želite izvedeti še nekaj več informacij o skrbi za ustno higieno s pomočjo tehnologije, pa vas vabimo, da si preberete to blog objavo.