Kaj izbrati, kuhalno ploščo in pečico ali celoten štedilnik?

V sami namembnosti med enim in drugim ni razlike, od vaših potreb pa je odvisno, kaj boste izbrali. Klasični štedilnik je sestavljen iz dveh delov – kuhalne plošče in pečice v enem in lahko stoji sam. Če pa se boste odločili za nakup posameznih elementov, torej samostojne pečice in posamične kuhalne plošče, to pomeni, da v vaši kuhinji nujno potrebujete vgradni prostor. Z izbiro vgradne pečice in vgradne plošče imate možnost, da napravi vgradite na poljubno izbrana mesta.

Vgradne kuhalne naprave

V sodobni kuhinji boste težko našli kaj drugega kot samostojne vgradne naprave. Kompaktne, funkcionalne in neodvisne kuhalne plošče imajo namreč številne prednosti. Kaj vse ponujajo?

Prilagodljiva velikost

Kuhalna plošča Neff z napo

Kuhinjske plošče pri nas obstajajo v različnih velikostih, zato boste zagotovo našli pravo velikost za vaš dom. Na voljo smo manjše kuhalne plošče z dvema grelnima ploščama, standardne s štirimi in večje s pet ali več kuhalnišči.

Prihranek prostora

Predvsem za manjša stanovanja, v katerih so tudi kuhinje veliko manjše, je prihranek prostora odločilnega pomena. V manjših gospodinjstvih, kjer se v večini rabi samo kuhalna plošča, pečica  pa redko ali sploh ne, je vreden razmislek o alternativi v obliki mikrovalovne pečice.

Možnost nakupa ločenih elementov

Pečica Candy Watch and Touch

Kadar je pečica samostojna, torej ločena od kuhalne plošče, omogoča poljubno vgradnjo, neodvisno od kuhalne plošče. V sodobnih kuhinjah je pečica nameščena na poljubni višini, ki je najbolj priročna za uporabnika. Zato ni nujno, da boste v takšni kuhinji pečico našli pod kuhalno ploščo, kot so to v kuhinjah nekoč imele naše babice. Poleg tega pa ima nakup ločenih naprav še eno prednost. Kadar se vam pokvari samo pečica, boste morali zamenjati samo to in ne celotnega štedilnika.

Izbira, ki ustreza vašemu viru energije in potrebam

V naši bogati ponudbi lahko glede na vir energije izberete med električno, steklokeramično, indukcijsko, plinsko ali kombinirano kuhalno ploščo. Prav tako lahko poljubno izberete barvo, ki najbolj ustreza vašemu kuhinjskemu pohištvu. Na voljo so kuhalne plošče v črni, beli in inoks izvedbi. Glede na stil vaše kuhinje pa vam nudimo tudi ujemajoč se dizajn. Za moderno, minimalistično kuhinjo bo prava izbira sodobno oblikovana plošča. Klasični kuhinji se bo najbolj podala standardna izvedba, medtem ko k rustikalnemu slogu najbolj pritiče retro verzija.

Ugodna izbira

Razpoložljiva finančna sredstva so seveda pomemben dejavnik, od katerega je odvisna odločitev za nakup. Če potrebujete samo novo kuhalno ploščo, potem vas bo najverjetneje stalo manj kot nakup štedilnika. V kolikor pa potrebujete tudi novo vgradno pečico, pa bo skupna investicija najbrž nekoliko presegala povprečno ceno klasičnih štedilnikov. Strošek bo seveda odvisen tudi od razpoložljivega vira energije v vašem stanovanju. Za indukcijsko kuhalno ploščo boste odšteli več, vendar morate vedeti, da boste kasneje precej prihranili pri elektriki. Naša vedno ugodna izbira so kuhalni seti priznanih blagovnih znamk. Za eno ceno dobite kakovostno kuhalno ploščo in odlično kuhinjsko pečico za vgradnjo.

Nakup klasičnega štedilnika

Štedilnik Vestfrost

Če vaša kuhinja ne dovoljuje vgradnje posameznih naprav za kuho in peko, potem bo klasični štedilnik ustrezna in cenovno najprimernejša odločitev. Kombinirani štedilniki vam omogočajo kuhanje na plinu in/ali elektriki in hkratno peko v pečici. V obsegu ponudbe naših popolnih gospodinjskih pomočnikov boste poleg standardnih dimenzij (višina 85 cm, globina 60 cm) našli tudi večje in manjše štedilnike energijskih razredov A in B. Prav tako boste pri nas lahko izbirali med vodilnimi znamkami štedilnikov, kot so Zanussi, Vestfrost, Gorenje in Electrolux.

Štedilnik Gorenje

Klasični štedilnik je v prvi vrsti odlična izbira za počitniške objekte in letne kuhinje, kjer v kuhinji nimate dovolj prostora za delo. V takih primerih so še posebej uporabni štedilniki s pokrovom. Namreč pokrita kuhalna plošča nudi razširitev uporabne delovne površine.

Priporočamo vam, da dobro razmislite, kakšne so vaše potrebe, prostorske zmožnosti in finančni proračun. V okviru teh parametrov pa potem izberite kuhalni aparat, ki vam najbolj ustreza. Če se vam bo zdelo, da se ne znate ali ne morete odločiti, pa je tu vedno vam na voljo naše prijazno strokovno usposobljeno osebje.