Kaj je pomembno pri nakupu sedežne garniture iz blaga?

Nakup nove sedežne garniture je vse prej kot vsakdanje opravilo, zato je pomembno, da si vzamete čas, pregledate ponudbo in izberete tisto pravo. Ker je izbira velika, odločitev pa toliko težja, smo za vas pripravili 5 koristnih nasvetov, ki jih je dobro upoštevati pri nakupu sedežne garniture iz blaga.

1. Vse se začne pri temeljih

Pri nakupu sedežne garniture iz blaga vam svetujemo, da se v prvi vrsti bolj kot na izgled fokusirate na ogrodje oz. okvir. Kakovostno ogrodje je namreč zagotovilo za dolgo življenjsko dobo sedežne garniture. Izjemno vzdržljivi so okvirji iz hrasta, bukve in jesena. Priporočamo vam tudi, da so noge sedežne garniture del ogrodja ali pa da so na sedežno garnituro privite z vijaki. Tako je zgrajena optimalna baza, ki zagotavlja odlično stabilnost in preprečuje premike.

Namig: Prodajalca vprašajte še o tem, s kakšnimi spojkami je povezan okvir. Bolj so posamezni deli ogrodja močno povezani med seboj, dlje boste lahko uživali v domačem udobju sedežne garniture.

Kotna sedežna garnitura iz blaga Farro z nasloni za glavo

2. Preizkusite vzmetenje

Druga pomembna stvar, ki jo je potrebno preveriti pred nakupom, je vzmetenje sedežne garniture. Dobro vzmetenje omogoča udobno sedenje in preprečuje posedanje ter vidne udrtine na sedežnem delu. Posamezne vzmeti se med sedenjem ne smejo čutiti, prav tako se ne sme slišati njihovo škripanje. Samo pomislite, kako bi se taka sedežna garnitura obnesla čez nekaj časa, ko bi jo doma uporabljali dan za dnem.

3. Kaj pa polnilo?

Tako kot vzmetenje je pomembno tudi polnilo. Proizvajalci sedežnih garnitur iz blaga pri izdelavi uporabljajo različne vrste pen in naravnih polnil, kot sta gosje in račje perje. Izjemno trpežna, obstojna in udobna je HR pena. Zelo kakovostna je tudi polnila mešanica gosjega puha in perja. Seveda lahko izberete tudi druga, cenejša polnila, vendar se morate zavedati, da ta hitreje spremenijo svojo obliko in se prej posedejo.

Kotna sedežna garnitura iz blaga Liverpool v rjavi barvi

4. Izberite ustrezno blago

Ker boste sedežno garnituro iz blaga uporabljali vsakodnevno, je dobro, da previdno izberete vrhnji material. Med najbolj vzdržljive sodita bombaž in platno. Priporočamo pa tudi sintetična mikrovlakna, ki so na otip čutiti kot naravno materiali, le da je z njih veliko lažje očistiti madeže kot iz naravnih vlaken. V kolikor vam je pomembno enostavno čiščenje sedežne garniture iz blaga, potem se pri prodajalcu dobro pozanimajte o vrsti materiala, iz katerega bo vaša nova sedežna garnitura.

Pozorni bodite tudi pri izbiri barve! Priporočamo vam, da v trgovini zaprosite za vzorce, ki si jih lahko ogledate na dnevni svetlobi. Večina barvnih odtenkov je videti drugače na naravni kot na umetni svetlobi. To je še posebej pomembno, če želite sedežno garnituro barvno uskladiti z drugimi elementi dnevne sobe.

Kotna sedežna garnitura iz blaga Elan Polipol zelene barve

5. Dodatne funkcije sedežnih garnitur

Nekatere sedežne garniture že v osnovnem modelu vključujejo nekaj dodatnih funkcij. Denimo nasloni za roke in glavo so danes večinoma že vključeni v ceno. Razmislite, s kakšnim namenom kupujete sedežno garnituro. Jo boste uporabljali kot ležišče za goste? Potem je dobro, da izberete funkcijo dodatnega ležišča. Se po napornem dnevu radi odpočijete? Izberite počivalnik! Nimate dovolj prostora za shranjevanje? Odločite se za sedežno garnituro, ki ponuja možnost predala za shranjevanje pod sediščem. S številnimi različnimi dodatnimi funkcijami se lahko pohvalijo vrhunske sedežne garniture Polipol.

Polipol je nemška znamka vrhunskih sedežnih garnitur, ki s tridesetletno tradicijo kakovosti zagotavlja več kot le odličen nakup. Več o samem podjetju lahko izveste iz spodnjega videa.

Seveda boste v naši bogati ponudbi sedežnih garnitur iz blaga našli tudi druge priznane blagovne znamke. Pred odhodom v trgovino nikar ne pozabite izmeriti prostora, ki ga imate na voljo za vašo novo sedežno garnituro. Pri odločitvi za kotno verzijo garniture ne pozabite, da je dobro vedeti, katero vrsto postavitve potrebujete. Je za vašo dnevno sobo primerna desna ali leva postavitev sedežne garniture? Ko boste enkrat poskrbeli za mehko ugodje, preverite še našo ponudbo pohištva za dnevne sobe, ki se bo najbolj ujelo z vašo novo sedežno garnituro.