Kaj morate vedeti pred nakupom nove kuhinje?

Kuhinja je tisti prostor, brez katerega dom preprosto ne more obstajati. Kuhinja je tisti prostor, ki vedno bolj dobiva na pomenu, kot ga je imela nekoč. Namenjena je kuhanju, pripravljanju in shranjevanju hrane, če je v njej tudi pult ali jedilna miza, pa omogoča še obedovanje in druženje. Zato je pomembno, da se pred nakupom nove kuhinje dobro pripravite, saj le-ta predstavlja večjo časovno in finančno naložbo.

Želim novo kuhinjo, torej?

Preden se podate na lov za novo kuhinjo, je dobro, da doma preučite nekaj ključnih točk, ki bodo vam in prodajalcu v veliko pomoč pri samem nakupu. Za začetek si pripravite list papirja in svinčnik ter si vse ugotovitve sproti zapišite. Za lažjo orientacijo smo pripravili seznam stvari, ki jih je dobro premisliti.

Seznam ključnih stvari, ki jih razmislite pred nakupom nove kuhinje

Življenjski slog

Najprej opredelite, kakšen je vaš življenjski slog. Preračunajte, koliko časa na dan v povprečju preživite v kuhinji. Prav tako je pomembno, da veste, koliko članov vašega gospodinjstva bo kuhinjo aktivno uporabljalo. Razmislite, kakšen stil kuhinje bi se najlepše ujel z ostalimi prostori v vašem stanovanju in koliko dela ste pripravljeni vložiti v vzdrževanje ter čiščenje.

Preden izberete stil kuhinje, razmislite, kakšne oblike in barve so vam všeč. Spadate v skupino ljubiteljem gladkih in modernih linij? So vam bolj všeč dekorativni vzorci ter naravni odtenki lesa? Danes po priljubljenosti daleč najbolj prednjačijo moderne, klasične in rustikalne kuhinje. Te pa lahko nato z izbiro barve stranic, oblike ročajev, materiala delovnega pulta in drugih dodatkov dokončno oblikujete po lastnem okusu.

Kuhinja Veneta Cucine bela barva in sivi detajli

Postavitev, napeljave, mere

Glede na razpoložljiv prostor se odločite, kakšna postavitev kuhinje pride za vas najbolj v poštev. Je za vas primerna kotna kuhinja, mansarda kuhinja ali blok kuhinja? Si želite kuhinjo z otokom na sredini? Imejte v mislih, da mora biti postavitev kuhinje v prvi vrsti funkcionalna. Razdalje in gibanje med posameznimi postajami naj bodo čim manjše in čim bolj tekoče.

Seveda pri tem ne smete zanemariti pozicije priključkov za napeljave, kot so voda, elektrika, prezračevanje in ogrevanje ter na okna in vrata v prostoru. V kolikor boste ugotovili, da se postavitev in priključki za inštalacije ne skladajo, boste morali razmisliti o potrebni spremembi  lokacije priključkov, kar lahko povzroči precej dodatnih stroškov.

Vse naštete informacije pa vam pri nakupu ne bodo kaj dosti pomagale, če ne boste imeli natančne izmere prostora. Pomembne mere so dolžina, višina in globina. Mere so ključnega pomena za prodajalce, saj vam lahko na podlagi teh svetujejo in pripravijo 3D izris kuhinje.

Kuhinja Gorenje Fortuna modra barva in sodobno oblikovanje

Gospodinjski aparati

Pri načrtovanju kuhinje je pomembno, da opredelite tudi, katere in kakšne gospodinjske aparate želite imeti. Da boste pripravili ustrezen spisek bele tehnike, odgovorite na naslednja vprašanja:

  • Katero kuhališče želite? Se bolj nagibate k steklokeramiki, indukciji ali plinu?
  • Kakšno pečico potrebujete? Je to parna ali kombinirana pečica?
  • Katero napo izbrati? Bo za vašo novo kuhinjo najboljša stropna, vgrajena ali stenska?
  • Želite pomivalni stroj ali boste lahko vso posodo pomili na roke?
  • Kateri hladilnik izbrati? Bi raje imeli vgradni ali prostostoječi hladilnik? Potrebujete zraven tudi zamrzovalnik?

Kuhinja Veneta Cucine rjava barva v kombinaciji z lesom

Shranjevanje

Ko ste se enkrat odločili, kako boste uredili zunanjost nove kuhinje je čas, da se lotite načrtovanja notranjosti omaric in predalov. Premislite, koliko hrane boste shranjevali, koliko imate posode in jedilnega pribora. Idealne praktične rešitve za velik prihranek prostora in dobro organizacijo so recimo kotne omarice z vrtljivim mehanizmom, izvlečna omara s košaricami, viseče omarice, veliki predalniki in stenske police.

Celovita paleta storitev

V vseh naših poslovalnicah Harvey Norman po Sloveniji vam pri nakupu nove kuhinje nudimo strokovno svetovanje, brezplačen izris kuhinje, dostavo ter montažo. V naši ponudbi blagovnih znamk boste našli le najboljše na tržišču.

Kuhinja Schüller v rjavi s črnimi detajli

Če, prisegate na italijansko kakovost in dizajn, smo za vas pripravili bogato ponudbo Veneta Cucine kuhinj. Tisti, ki vam je bližje nemška tradicija oblikovanja, imate na voljo izbiro med navdušujočimi  kuhinjami Schüller in novo blagovno znamko kuhinj pri nas – dKüchen. Naš nabor svetovno priznanih proizvajalcev dopolnjujejo tudi domači ponudniki kuhinjskega pohištva, kot sta Gorenje in Caprice.

V kolikor se odločate za nakup poceni letne kuhinje z aparati, vam priporočamo ogled kuhinjskih blokov Jela, zraven katerih vam nudimo možnost ugodnega dokupa vgradnih kuhinjskih aparatov Candy.

Z ogledom spodnjega video posnetka lahko pobližje spoznate zgoraj predstavljeno znamko Veneta Cucine. Zanimivost: tovarna in sedež podjetja sta locirana ne daleč od nas, v kraju Biancade v provinci Treviso.

Pri nakupu kuhinje bomo z vami od prvega do zadnjega koraka, začenši s 3D izrisom kuhinje in zaključkom montaže pri vas doma. Poleg ugodnih cen na ceniku kuhinj vam nudimo tudi možnost nakupa kuhinje na obroke. Oglasite se v eni izmed naših poslovalnic ali pa se na brezplačen izris kuhinje naročite tukaj.