Kaj nujno potrebujete v svoji nočni omarici?

Dobro založene in estetsko opremljene nočne omarice morda niso najbolj pomemben ključ do dobrega spanca, lahko pa igrajo veliko vlogo v zagotavljanju vašega udobja in sprostitve ob preživljanju časa v postelji.

Seveda, je prvi korak, da izberete nočni omarici, ki dopolnjujeta vašo spalnico in zagotavljata dovolj prostora za shrambo vseh najbolj nujnih izdelkov. O tem, kateri izdelki to so, si boste lahko več prebrali v nadaljevanju. Od uporabnih potrebščin – saj veste, svetilka, budilka – do luksuznih stvari, kot sta svilena maska ​​za spanje in difuzor eteričnega olja. Tukaj je vse, kar bi morali imeti na in v nočni omarici.

 

Namen nočne omarice

Še tako idealna postelja ni popolna, če ob sebi nima nočne omarice. Nanjo in vanjo lahko odložite potrebščine, ki bodo olajšale vaš prehod od zbujenega k uspavanemu stanju.

Poleg praktičnega vidika pa boste s pravo izbiro dekoracije za dom lahko nočno omarico obogatili in s tem vaši spalnici dvignili dodano vrednost. Saj veste, kaj pravimo, popolnost se skriva v detajlih!

 

Prakitčne in elegantne lastnosti nočne omarice

 

Kaj potrebujete na nočni omarici?

Nobena nočna omarica ni popolna brez svetilke, ki poskrbi za ustvarjanje razpoloženja in omogoča možnost branja pred spanjem. Če izberete še zabaven dizajn, pa pridobite tudi eleganten in estetski bonus. Seveda, se lahko odločite tudi za svetilko, ki je pritrjena na steno. S tem prepustite prostor na nočni omarici drugim potrebščinam.

Ena izmed njih je difuzor zraka, ki opravlja dvojno nalogo z dodajanjem vlage izjemno suhemu zraku in hkrati v prostor dodaja eterična olja, ki vas pred spanjem dodatno sprostijo in pomirijo. Našo ponudbo oljnih difuzorjev si lahko ogledate tukaj.

Na nočni omarici mora biti tudi prostor za budilko. V namen bujenja lahko uporabite tako:

  • analogno budilko s super retro pridihom,
  • moderno digitalno radio budilko ali pa kar
  • svoj pametni telefon.

 

Prostor za budilko je nujen na nočni omarici

 

Pomembno je le, da imate dovolj prostora za predmet, ki bo poskrbel, da zjutraj ne boste zamujali v službo, šolo in drugih opravkih.

Še en koristen nasvet je, da imate na nočni omarici robčke. S tem jih boste vedno imeli na dosegu rok, tako v zimskih mesecih, ko so pogosti prehladi, kot tudi spomladanskih, ko veliko ljudi muči seneni nahod. Če vam videz škatle za robčke ni preveč pri srcu, jih lahko postavite tudi v posebno škatlo za robčke, ki bo delovala precej bolj elegantno.

Za pripadnice nežnejšega spola bo uporaben kos nočne omarice tudi nekakšen pladenj za vse. Nanj lahko odložite vse, kar nima svojega posebnega mesta. Nakit, ki ste ga pozabili sneti pred spanjem, svileno masko, ko se zjutraj zbudite, in še veliko več.

Za vse knjižne molje pa je pomembno, da imate na nočni omarici prostor za svojo knjigo, ki vas bo nežno popeljala v sen. Modra svetloba, ki jo oddajajo pametne naprave, vas bo namreč bolj prebudila kot uspavala.

 

Kaj hraniti v nočni omarici?

Zelo pogost scenarij je, da se v notranjosti nočne omarice nahajajo vaše najljubše ali pa najbolj pozabljene stvari. Od dnevnika, zdravil, spominkov, ključev, ki ne veste več, kaj odpirajo, pa do vžigalnikov, revij in drugih naključnih zadev. Notranjost nočne omarice je pogosto zakladnica nenavadnih in čudovitih predmetov, ki ne sodijo nikamor drugam.

Da bo ta čudovit nered postal nekoliko bolj urejen, pa svetujemo, da se pri organizaciji notranjosti nočne omarice držite naslednjih nasvetov.

  • V predalih hranite svoje najljubše kozmetične izdelke, kot so krema za roke, balzam za ustnice, nočna maska za obraz, meglica za blazino in vlažilni robčki. Vse našteto namreč omogoča, da boste z lahkoto zdrsnili v deželo sanj.
  • Priporočljivo je tudi, da imate v predalu shranjeno rezervno količino eteričnega olja, ki ga lahko dodate v difuzor, ko ga zmanjka.
  • V predalu imate lahko shranjeno še kakšno dodatno knjigo ali pa kar celoten bralnik Kindle, na katerem imate naložene vse svoje najljubše knjižne uspešnice.
  • Da bo predal nočne omarice uporabljen koristno, imejte v njem shranjen še polnilni kabel za svoj pametni telefon in slušalke, ki vam lahko pridejo prav, kadar si želite mirne in zasebne meditacije.
  • Mesto v predalu naj najde tudi manjši zvezek in pisalo, kamor lahko zapišete svoje misli ali ideje, ki vas zvečer ohranjajo pokonci.

Če ste ponosni lastnik manjše dimenzije nočne omarice, boste morali dobro premisliti, kaj od naštetega potrebujete.

 

Nočne omarice so pomemben element celotne spalnice

 

Harvey Norman ponudba 

Nočna omarica je več kot le funkcionalen odlagalni prostor. To je tisti pohištveni kos, ki vam je najbližje, ko se zvečer uspavate in zjutraj prebujate. Poskrbite za pravilno opremo, ki vam bo oba procesa olajšala in naredila še bolj prijetna.

V naši spletni trgovini Harvey Norman boste lahko izbirali med bogato ponudbo nočnih omaric iz različnih materialov, barv, različnih dizajnov in različnih velikosti. Poleg tega lahko najdete še ostale pohištvene kose, kot so postelje, komode, garderobne omare, letvena dna in vzmetnice ter sestavite svojo sanjsko spalnico.

V naslednji blog objavi pa boste lahko odkrili, kako zagotoviti, da bo spalnica – vaša oaza miru in sprostitve, ki spodbuja relaksacijo in regeneracijo. V objavi se dotaknemo tako prave izbire barv, materialov, izbiro pohištva, vzmetnice in vzglavnika kot tudi primerne temperature za spanje. Namenite si kvaliteten spanec, ki si ga zaslužite. Vaše telo in um vam bosta hvaležna.