Kako izbrati najboljši prenosnik za domačo uporabo?

Se sprašujete, kako izbrati najboljši prenosni računalnik glede na vaše potrebe? Nakup prenosnika je velika odločitev, ki pa je še toliko težja, če ne vemo veliko o njihovem delovanju. Na trgu je na voljo ogromno različnih modelov, ki se razlikujejo po funkcijah, prav tako pa jih ločuje visok cenovni razpon. Poleg vaših razpoložljivih sredstev bo na odločitev vplivala tudi zahtevnost dela ali zahtevnost iger, ki jih želite igrati. Zato smo za vas pripravili pregled najpomembnejših značilnosti, ki so vam lahko v pomoč pri nakupu prenosnika.

Nakup prenosnika za domačo uporabo

Pred nakupom prenosnika se vprašajte naslednje

Naj vam bodo pri načrtovanju nakupa novega prenosnika v pomoč naslednja vprašanja:

KAKŠNO VELIKOST ZASLONA POTREBUJEM?

Ne obstaja najboljša velikost prenosnika. Velikost zaslona je namreč odvisna od vaše uporabe, pričakovanj in želja. Prenosniki so navadno razdeljeni v kategorije glede na diagonalno velikost zaslona v inčih. Za ljubitelje igric, oblikovalce in tiste, ki se ukvarjajo z video montažo, priporočamo nakup 17-inčnih prenosnikov, ki ponujajo največjo velikost zaslona. Za tiste, ki cenite možnost enostavnega prenašanja ter uporabo prenosnika kjerkoli in kadarkoli, so boljša izbira modeli z manjšimi (15- ali celo 13-inčnimi) zasloni.

KAJ PA LOČLJIVOST ZASLONA?

Ločljivost zaslona nam pove, kako natančno lahko razločimo detajle slik in videov. Za tiste, ki boste prenosnik uporabljali samo za branje novic, hitro brskanje po internetu in tipkanje v Wordu ali Excelu, ločljivost ni tako pomembna. Za vse druge pa je ločljivost zaslona pomemben dejavnik. V tem primeru vas vljudno vabimo na ogled prenosnikov v eno izmed naših poslovalnic, kjer boste lahko na lastne oči preverili razliko med različnimi ločljivostmi in se odločili, kako to vpliva na vaš nakup.

POTREBUJEM POSEBNO OBLIKO IN PRILAGODLJIVOST?

Velika večina uporabnikov potrebuje zgolj klasično obliko, če pa želite nekaj posebnega, je odlična izbira inovativni prenosnik Lenovo IdeaPad Yoga, ki nudi možnost zasuka zaslona.

NOTRANJOST IN HITROST?

Ko se odločite, kaj pričakujete od zunanjosti svojega prenosnika, je čas, da preidemo k bistvu – notranjosti. Pri tem je izjemnega pomena velikost delovnega pomnilnika RAM. Za normalno vsakodnevno uporabo izberite vsaj 4 GB, če že ne 8 GB delovnega pomnilnika.

KATERI OPERACIJSKI SISTEM JE NAJBOLJŠI ZAME?

Na zahtevnost uporabe bistveno vpliva tudi operacijski sistem. Če imate težave z učenjem novih računalniških vrlin, vam predlagamo, da izberete računalnik z operacijskim sistemom, ki ste ga že osvojili. Za veliko večino uporabnikov je to Windows. Za tiste, ki potrebujete nekaj drugačnega ali lastnike Apple pametnih telefonov, pa so odlična izbira prenosniki Macbook, ki vam bodo omogočili sinhronizacijo vseh naprav.

Gaming prenosnik za domačo uporabo

Ljubitelji igric ali navdušeni popotniki – prenosniki za vsak okus

Za vse ljubitelje igric smo v Harvey Normanu pripravili posebno izbrano ponudbo t. i. gaming prenosnikov. Med njimi prevladujejo modeli HP Omen, ki so namenjeni le najbolj neizprosnim igralcem. Opremljeni so z visoko zmogljivo strojno opremo in ogromnim prostorom za shranjevanje. Če želite prenosnik, ki ga boste enostavno vzeli na dopust, srečanja ali poslovne sestanke, je najboljša izbira ultrabook prenosnik. Slednji so izjemno tanki in lahki ter nudijo odlično razmerje med ceno in kakovostjo.

Ultrabook prenosnik za domačo uporabo

Naj vas tehnični podatki pri nakupu prenosnika ne prestrašijo. Vsekakor so tehnične lastnosti izjemno pomembne, zato vam na naši spletni strani nudimo prav vse podrobnosti o vseh modelih v naši ponudbi. Za strokovno pomoč, razlago ali nasvet pri nakupu pa smo vam vedno na voljo tudi v naših poslovalnicah.