Kako izbrati pravo pohištvo za dnevno sobo?

Pri opremljanju dnevne sobe je najprej potrebno razmisliti nekaj ključnih stvari. Najprej morate opredeliti, kakšen slog pohištva vam je všeč, kakšen je vaš življenjski slog in vsota, ki ste jo pripravljeni investirati v nakup novega pohištva za dnevno sobo. Seveda pa bo na vašo odločitev močno vplival tudi tloris prostora in njegove mere. Da bi vaša dnevna sobo postala prijetno mesto za sprostitev, počitek in druženje, vam pred nakupom svetujemo, da razmislite o sledečih nasvetih.

Natančno izmerite prostor

Verjetno si vsak želi, da bi dnevna soba v njegovem domu v eno združevala osebne estetske kriterije, aktualne trende notranjega oblikovanja in funkcionalnost. Želje so eno, realnost pa je žal odvisna od razpoložljivega prostora, ki ga imamo na voljo. Preden se odpravite na ogled ponudbe v najbližjo poslovalnico Harevy Norman, natančno izmerite prostor za vašo novo dnevno sobo. Ne pozabite, potrebovali boste tudi mere oken in vrat v prostoru.

Dnevna soba Balin

Določite osrednjo točko dnevne sobe

Ko se podate na lov za novim pohištvom, določite, kaj bo osrednja točka vaše dnevne sobe. Za mnoge je to televizor, lahko pa postavitev vašega pohištva podredite tudi čemu drugemu, recimo kaminu, sedežni garnituri itd. Glede na velikost, barvo in postavitev osredje točke, lahko nato začnete z načrtovanjem izbora regala.

Regal za dnevno sobo Torino
Izdelano v Italiji

Izbira barve, materiala, elementov

V dnevni sobi boste harmonijo dosegli z izbiro barv, materiala in oblik posameznih pohištvenih elementov, ki bodo usklajeni s središčno točko dnevne sobe. Če boste zraven želeli vnesti še nekaj dinamike, potem vam svetujemo, da pri izbiri barve ali materiala izberete vsaj dve komplementarni različici. Razgibanost prostora boste dosegli tudi z nakupom različnih višin posameznih komod in vitrin. Pri tem ne pozabite na ujemajočo se klubsko mizico, ki bo prostoru dodala dodatno dinamiko in poskrbela za dodatno mesto za odlaganje.

Dnevna soba Bellagio
Vrhunska kakovost in dovršena izdelava v Italiji

Kakšni so trenutni trendi?

Med trenutnimi trendi notranjega oblikovanja je pri dnevnosobnih programih najbolj v ospredju minimalizem. Minimalizem prevladuje tako v oblikah kot tudi v samih postavitvah. Barvna lestvica je skopa, največkrat uporabljena je bela barva. Manj je več pravijo narekovalci trendov. Da bi lahko ustvarili resnično minimalistično oz. trendovsko vzdušje pri vas doma, boste potrebovali dovolj veliko dnevno sobo. V manjših prostorih je namreč za minimalistično postavitev dovolj že sama TV omarica.

Dnevnosobni regal Possi
Italijanska izdelava

Oprema manjše dneve sobe

Če ste lastnik manjšega stanovanja, potem veste, kako prav pride vsak pametno izkoriščen centimeter prostora. Ker imate v dnevni sobi na voljo manjše stene, vam svetujemo, da se odločite za nakup vsaj ene visoke vitrine, s katero boste pridobili nekaj več prostora za shranjevanje. Dodaten prostor za knjige si lahko ustvarite z namestitvijo polic na steno nad sedežno garnituro. V manjših dnevnih sobah se rado zgodi, da postane prostor hitro prenatrpan. V takem primeru lahko prostor optično povečate z nakupom večjega ogledala, ki lahko v trenutku spremeni vtis celotne dnevne sobe.

Dnevna soba Florenz

Ideje za opremo dnevne sobe

Potopite se v našo ponudbo in raziščite izbrane ideje za opremo vaše dnevne sobe. Poiščite vaš navdih v našem pohištvu, kot so omare, kavne mizice, vitrine in viseče police. Za vas imamo na voljo preko 50 različnih programov pohištva za dnevne sobe. Večina naših čudovitih programov obsega tudi pohištvo za ureditev popolne jedilnice, kar je še zlasti priročno, če imate dnevni prostor in jedilnico združeno. Če se vam zdi sestavljanje poljubne kombinacije iz posameznih pohištvenih elementov prevelik izziv, potem si oglejte raznoliko ponudbo kakovostnih dnevnosobnih regalov.

 

Ob nakupu novega pohištva za dnevno sobo razmislite tudi o tem, kakšna sedežna garnitura se najlepše poda zraven in v eni izmed naših poslovalnic preizkusite njeno udobje.