Kako se lotiti načrtovanja domače zabave?

Naj bo srečno, ne stresno: tu so obvezni koraki pri načrtovanju popolne domače decembrske zabave!

Določite datum vsaj teden ali dva vnaprej

Pri manjših druženjih se v vsakem primeru prej uskladite s povabljenci, pri večjih zabavah pa zbire datuma nikakor ne prepuščajte demokratičnemu glasovanju. Decembra so naši urniki polni zabav in prednovoletnih družabnosti, zato se vaše zabave najverjetneje ne bodo udeležili vsi z vašega seznama. Datuma, ki bi ustrezal vsem, ni, zato določite dan, ki bo najbolj ustrezal vam!

Razpošljite prisrčna vabila

Kaj, ko bi ljudi na obisk tokrat povabili malce drugače? Preprosto in suhoparno sms obvestilo lahko namreč malce nadgradite. Ljudje se bodo  počutili posebej dobrodošle, če boste k vabilu dodali kakšno modro praznično misel, morda razposajeno ikono utripajočih prazničnih lučk ali kakšen drug praznično razpoložen dodatek.  Na ta način jim že z vabilom, kamor ste seveda jasno zapisali datum, uro in kraj srečanja, sporočite, da boste poskrbeli za dobro vzdušje na zabavi.

Proračuna se držite brez odstopanj

Lepo je, da želite svoje goste razvajati z bogato praznično gostijo, a vseeno že pred nabavo sestavin določite razumski proračun in se ga držite brez odstopanj, sicer vam lahko takšna zabava do konca izprazni žepe.

Predlog: prijatelje povabite, da namesto prazničnih daril s seboj prinesejo kakšno praznično dobroto, v kateri boste lahko uživali skupaj!

Poenostavite meni

Najboljši nasvet pri pripravi praznične gostije je gotovo ta, da preizkusite preproste recepte, ki dajejo vtis praznične kulinarične mojstrovine! Odlična ideja za male prigrizke so tudi vaflji, mali kolački ali krofki, ki se hitro pripravijo s pomočjo posebnih gospodinjskih aparatov. Še najbolje pa bo, da prej recept preizkusite oziroma se držite jedi, ki jih že obvladate!

Določite temo

Ste si zamislili zabavo v soju romantičnega soja sveč ali pa morda domačo disko zabavo s karaokami? Morda bi svoje prijatelje raje samo posedli za jedilno mizo in prijetno klepetali ob dobri hrani? Ton zabave vsekakor določite vnaprej in dogajanje vodite v smeri, kot ste si jo zamislili.

Poskrbite za primerno glasbeno podlago

Primerna glasba in dobro ozvočenje sta ključna elementa vsake dobre zabave! Pri tem vsekakor upoštevajte okus povabljencev, a svoje želje naj vam zaupajo vnaprej. Manj stvari hitreje uniči zabavo kot prerekanje glede popolne popevke za trenutno vzdušje.

Za konec pa seveda ne pozabite: zabave prirejamo zato, da ustvarjamo lepe spomine, ne pa, da smo zaradi nje dodatno obremenjeni! Spomine lahko na malce drugačen način zabeležite tudi z zabavnim fotoapratom za instantne fotografije Instax!   

Se vam naši nasveti zdijo koristni? Spremljajte nas, kmalu na naš blog prihajajo povsem preprosti kuharski recepti za popolno praznično gostijo!