Kako se pripraviti na izris kuhinje?

Nakup nove kuhinje je sestavljen iz več različnih korakov. Seveda je bistvenega pomena odločitev, ko sami pri sebi sklenete, da vaša stara kuhinja potrebuje zamenjavo, ali da boste na novo opremili kuhinjski prostor novozgrajenega stanovanja. Toda sama odločitev pomeni le prvi korak do nakupa. Kaj vse vas čaka na poti od odločitve do nakupa, preberite v spodnjem zapisu.

 

Izris kuhinje je eden od korakov v postopku nakupa nove kuhinje.

 

Pregled ponudbe kuhinj

Ko se enkrat odločite za nakup nove kuhinje, verjetno že veste, kako želite, da bi le-ta približno izgledala. Za lažjo vizualizacijo in srečanje vaših želja z realnostjo vam svetujemo, da obiščete eno od naših poslovalnic in si od blizu ogledate različne modele kuhinj. Tako se boste lažje odločili, kateri stil kuhinje vam najbolj ustreza, kakšno barvo, materiale in dodatke želite.

Vsak razstavni eksponat si lahko pri nas ogledate do potankosti. Preverite lahko, kakšno zapiranje imajo kuhinjski elementi, koliko prostora za shranjevanje ponuja določena omara in na kakšen način lahko vgradite gospodinjske aparate.

 

Prijava na 3D izris kuhinje

 

Nova kuhinja vizualizacija

 

Po pregledu ponudbe v naši poslovalnici se lahko še isti dan prijavite na izris. Seveda, se na izris lahko prijavite tudi v udobju vašega doma. Vse, kar morate storiti je, da izpolnite spletni obrazec za prijavo ali pokličite v eno od naših poslovalnic.

Ko ste enkrat dogovorjeni za izris, se morate nanj ustrezno pripraviti. Brez ustreznih podatkov vam naše strokovno usposobljeno osebje na oddelku kuhinj sicer ne bo moglo zagotoviti željene storitve.

 

Katere podatke potrebujete za izris kuhinje?

Poleg vaših sanj in pričakovanj boste pred izrisom morali poskrbeti še za natančne izmere prostora in še nekatere druge informacije o njem, ki so ključnega pomena za pripravo ustreznega plana. V nadaljevanju izveste, katere.

Tloris

Preden se odpravite v našo izbrano poslovalnico, morate doma poiskati ali narisati tloris kuhinjskega prostora. Glede na tloris prostora vam bo naše prodajno osebje lahko svetovalo o sami postavitvi kuhinje.

V tloris morate vključiti vse glavne komponente prostora, ki so nespremenljive (pozicija okna, nosilne stene,…) ter upoštevati vse posebnosti prostora (nepravilne in nesimetrične oblike).

 

Mere

Kuhinjski prostor mere sten in drugih elementov

 

Za pripravo izrisa bomo potrebovali tudi do milimetra natančne mere vašega prostora in vanj že vgrajenih elementov. Kaj morate nujno izmeriti?

  • Višino in širino vseh sten,
  • višino in širino vseh vrat v prostoru,
  • razdaljo med kotom stene in vrati,
  • višino in širino vseh oken v prostoru,
  • razdaljo od tal do okenske police,
  • razdaljo od stropa do vrha okna,
  • višino, širino in debelino okenskih polic v prostoru,
  • cevi in radiatorje,
  • stikala in vtičnice,
  • ventilatorje in druge morebitne elemente.

 

Tip gradnje

Pred samim načrtovanjem je bistvenega pomena, da nam poveste tudi, kakšen tip sten se nahaja v prostoru. So stene iz betona, opeke, lesa ali drugega materiala? Ta podatek je namreč izrednega pomena, ko govorimo o stenskih elementih. Glede na tip stene se določi število stenskih elementov, njihova velikost in tip.

 

Priključki

Natančen izris vam bomo lahko pripravili samo v primeru, da boste na tlorisu imeli označene tudi pozicije priključkov za napeljave, kot so voda, elektrika, prezračevanje in ogrevanje.

Premisliti morate tudi vrsto prezračevanja, ki vam ga vaš prostor omogoča, saj se nape med seboj razlikujejo. Različne vrste nap omogočajo različne načine prezračevanja ter zahtevajo različne tipe montaž.

Na podlagi teh informacij vam bodo naši strokovnjaki lahko zasnovali delovni potek gibanja po kuhinji. Navadno le-ta poteka v obliki trikotnika.

 

Kuhinjska svetila

Prav tako ne gre zanemariti kuhinjske razsvetljave, saj le ta ustvarja popoln ambient za vašo kuhinjo. Premisliti morate, kje želite imeti svetila in kakšen tip svetil boste uporabili.

Različni viri svetlobe v vaši kuhinji bodo pripomogli k varnemu in lažjemu kuhanju ter pripravljanju hrane.

 

Izris kuhinje po meri bo pripomogel k boljši predstavi o vaši novi kuhinji.

 

Kuhinjska shramba

Dobro je vedeti tudi, koliko površine za shranjevanje potrebujete in želite v vaši novi kuhinji. Pri tem imejte v mislih tako shrambo za živila kot tudi za kuhinjsko posodo in pribor. S tem boste bolj natančno vedeli, katerega elementa potrebujete več oziroma katerega manj. Mogoče potrebujete več zgornjih, visečih omaric ali pa več predalov in polic.

Naši zaposleni bodo vse te želje in potreba upoštevali pri izrisu, vi pa boste z njim dobili realnejšo predstavo o končnem izgledu kuhinje.

 

Talne obloge

Preden se lotite 3D izrisa je dobro, da imate določeno tudi okvirno izbiro talnih oblog.

Talne obloge v kuhinji so del, ki ga ne bi smeli jemati za samoumevno. Neustrezna talne obloge lahko ogrozijo varnost celotnega gospodinjstva.

Lahki materiali bodo ustvarili zračen prostor za vašo kuhinjo, prav tako pa bodo omogočili, da vidite razlitja in morebitne nevarnosti na tleh. Ko gre za kuhanje, je varnost na prvem mestu. Pri talnih oblogah je pomembno tudi, da so enostavna za čiščenje in vzdrževanje.

 

3D izris kuhinje zahteva vse naštete informacije.

 

Z zbranimi podatki se nato oglasite v naši poslovalnici, kjer vam bomo zagotovili načrt oz. 3D izris vaše kuhinje. Kuhinja, ki bo narejena po vaših željah in merah, bo lahko predstavljala oazo miru v vašem domu. Poleg tega obstaja še 5 drugih razlogov, zakaj izbrati kuhinjo po meri.

Po končanem izrisu pa vas vabimo, da si ogledate še našo ponudbo jedilnic in izberete najustreznejšo za k vaši novi kuhinji.