Kako se pripraviti na izris kuhinje?

Nakup nove kuhinje je sestavljen iz več različnih korakov. Seveda je bistvenega pomena odločitev, ko sami pri sebi sklenete, da vaša stara kuhinja potrebuje zamenjavo ali da boste na novo opremili kuhinjski prostor novozgrajenega stanovanja. Toda sama odločitev pomeni le prvi korak do nakupa. Kaj vse vas čaka na poti od odločitve do nakupa, preberite v spodnjem zapisu.

Pregled ponudbe kuhinj

Rustikalen stil kuhinje Schüller

Ko se enkrat odločite za nakup nove kuhinje, verjetno že veste, kako želite, da bi le-ta približno izgledala. Za lažjo vizualizacijo in srečanje vaših želja z realnostjo vam svetujemo, da obiščete eno od naših trgovin in si od blizu ogledate različne modele kuhinj. Tako se boste lažje odločili, kateri stil kuhinje vam najbolj ustreza, kakšno barvo, materiale in dodatke želite. Vsak razstavni eksponat si lahko pri nas ogledate do potankosti. Preverite lahko, kakšno zapiranje imajo kuhinjski elementi, koliko prostora za shranjevanje ponuja določena omara in na kakšen način lahko vgradite gospodinjske aparate.

Prijava na 3D izris kuhinje

Nova kuhinja vizualizacija

Po pregledu ponudbe v naši poslovalnici se lahko še isti dan prijavite na izris. Seveda se na izris lahko prijavite tudi doma – izpolnite spletni obrazec za prijavo ali pokličite v našo poslovalnico. Ko ste enkrat dogovorjeni za izris, se morate nanj ustrezno pripraviti. Brez ustreznih podatkov vam naše strokovno usposobljeno osebje na oddelku kuhinj sicer ne bo moglo zagotoviti želene storitve.

Katere podatke potrebujete za izris kuhinje?

Poleg vaših sanj in pričakovanj boste pred izrisom morali poskrbeti za natančne izmere prostora in priskrbeti tudi druge informacije o njem, ki so ključnega pomena za pripravo ustreznega plana.

Tloris

Preden se odpravite v našo izbrano poslovalnico, morate doma poiskati ali narisati tloris kuhinjskega prostora. Glede na tloris prostora vam bo naše prodajno osebje lahko svetovalo o sami postavitvi kuhinje.

Mere

Kuhinjski prostor mere sten in drugih elementov

Za pripravo izrisa bomo potrebovali tudi do milimetra natančne mere vašega prostora in vanj že vgrajenih elementov. Kaj morate nujno izmeriti?

  • Višino in širino vseh sten,
  • višino in širino vseh vrat v prostoru,
  • razdaljo med kotom stene in vrati,
  • višino in širino vseh oken v prostoru,
  • razdaljo od tal do okenske police,
  • razdaljo od stropa do vrha okna,
  • višino, širino in debelino okenskih polic v prostoru,
  • cevi in radiatorje,
  • stikala in vtičnice,
  • ventilatorje in druge morebitne elemente.

Priključki

Natančen izris vam bomo lahko pripravili samo v primeru, da boste na tlorisu imeli označene tudi pozicije priključkov za napeljave, kot so voda, elektrika, prezračevanje in ogrevanje. Na podlagi teh informacij vam bodo naši strokovnjaki lahko zasnovali delovni potek gibanja po kuhinji. Navadno le-ta poteka v obliki trikotnika.

Tip gradnje

Pred samim načrtovanjem je bistvenega pomena, da nam poveste tudi, kakšen tip sten se nahaja v prostoru. So stene iz betona, opeke, lesa ali drugega materiala? Ta podatek je namreč izrednega pomena, ko govorimo o stenskih elementih. Glede na tip stene se določi število stenskih elementov, njihova velikost in tip.

Z zbranimi podatki se nato oglasite v naši poslovalnici, kjer vam bomo zagotovili načrt oz. 3D izris vaše kuhinje. Po končanem izrisu pa vas vabimo, da si ogledate še našo ponudbo jedilnic in izberete najustreznejšo za k vaši novi kuhinji.