Kako v spalnici ustvariti sproščeno vzdušje?

Spalnica je prostor, kjer si vsak noč naberemo novih moči za nov dan. V spalnici snujemo sanje, kujemo načrte in si privoščimo krajši počitek, ko je to potrebno. Ker je spalnica v prvi vrsti namenjena sproščanju, je dobro, da jo oblikujemo kot prostor dobrega počutja, kjer lahko pozabimo skrbi in se popolnoma odpočijemo. Preverite naših 8 nasvetov, kako lahko z malimi triki ustvarite sproščeno spalno okolje.

Posteljni okvir oblazinjen z rožnatim vzorcem

1. Izberite pomirjujoče barve

Pri izbiri barv je pomembno, da se odločite za sproščujoče tone. Vedno prava izbira so recimo pasteli in bela. Seveda pa lahko enak učinek dosežete tudi z nežnimi odtenki drugih barv. Najprej določite barvo sten, šele potem se lotite izbire barv pohištva, dodatkov in posteljnine. V Harvey Normanu vam ponujamo spalnično pohištvo in vse ostalo, kar potrebuje vaša spalnica, v čudovitih barvnih različicah, med katerimi boste zagotovo našli pravo zase.

Spalnica bela barva z omaro in posteljo

2. Nočno omarico opremite s pisalom in beležko

Saj veste, da prenosni računalnik in pametni telefon ne sodita v spalnico, kajne? Raje si opravila, ki jih imate v planu naslednji dan ali teden, zapišite v beležnico. Zakaj? Tako se boste izognili nevernemu sevanju elektronskih naprav med nočnim počitkom, hkrati boste točno vedeli, kaj ste načrtovali prejšnji dan. Različne študije so tudi pokazale, da ljudje, ki v spalničnem prostoru nimajo elektronskih naprav, spijo bolje, bolj trdno in brez prekinitev.

3. Poslovite se od nespečnosti

Najverjetneje se vam je že pripetilo, da vas je kakšno noč mučila nespečnost. Takrat vam tudi štetje ovčk ni prav dosti pomagalo, je tako? V primeru, če vas še kdaj obišče ta neprijetna nočna težava, imamo za vas rešitev. Ko boste opazili, da se že nekaj časa trudite zaspati, vzemite v roke beležko in vanjo zapišite prav vse misli ter skrbi, ki vam rojijo po glavi. Na ta način se boste »očistili« težav in lažje zaspali.

Vzmetnica bela barva in kraljevska višina

4. Investirajte v dobro vzmetnico

Nakup dobre vzmetnice je naložba v zdravje in dobro počutje. Harvey Norman vam ponuja različne blagovne znamke svetovno priznanih proizvajalcev vzmetnic, med katerimi boste zagotovo našli pravo za vas. Na voljo so mehke, srednje trde in trde vzmetnice različnih dimenzij, materialov in vzmetenj. Oglasite se v eni izmed poslovalnic in se posvetujte z našimi strokovnjaki za spanje, katera je prava za vas.

Pisalna miza bela barva

5. Udoben bralni kotiček

Če se pred spanjem radi sproščate z branjem, potem vam svetujemo, da si v spalnici omislite udoben bralni kotiček. Opremite ga v stilu celotne spalnice in poskrbite, da bo založen z vašimi najljubšimi knjigami in revijami.

6. Začnite uporabljati budilko

Kot smo že omenili, spalnica ni prostor, kjer bi lahko svoje mesto imele elektronske naprave. Namesto alarma na mobilnem telefonu si raje omislite klasično budilko.

Urbana oaza z dekorativnim zelenjem

7. Ustvarite kotiček za urbano oazo

Dokazano je, da ima zelenje blagodejen vpliv na naše počutje. Ker je spalnica navadno prostor, ki nima toliko svetlobe kot dnevni prostori, vam priporočamo, da si ogledate našo ponudbo dekorativnih umetnih rastlin. Umetne rastline ne zahtevajo posebnih svetlobnih pogojev, prav tako pa ne potrebujejo dodatne nege in zalivanja, zato so prav za spalnico odlična izbira.

Posteljnina bela roza barva in teksture

8. Razkošje mehke posteljnine

Je sploh kaj boljšega kot končati dan v objemu mehke posteljnine? Izberite vam ljubo barvo, vzorec in material, nato pa vse skupaj dopolnite z izbranimi dekorativnimi blazinami, odejo in pregrinjalom na posteljo.

Da bo vaš spanec zares popoln, vam svetujemo, da si več o nasvetih za dobro spanje preberete na našem portalu Strokovnjaki za spanje. Tam boste poleg nasvetov našli tudi nakupovalni vodič in razlago najnovejših inovacij na področju spanja.