Kakšen stil kuhinje izbrati?

De gustibus non est disputandum pravi latinski pregovor oz. »o okusih se ne razpravlja«. Pri opremljanju kuhinje je pomembno, da se boste v njej počutili domače. Kuhinja je več kot zgolj prostor za pripravo hrane, je tudi mesto druženja in ustvarjanja. Večina posameznikov, parov in družin namreč preživi v kuhinji precejšen del dneva.

Vaš okus, vaše želje in prostor, ki ga imate na razpolago naj bodo osnovno vodilo pri izbiri stila vaše nove kuhinje. Mej pravzaprav ni, saj imamo na voljo ogromno ponudbo najrazličnejših kuhinj.

Kaj vpliva na izbiro stila kuhinje?

Svetla kuhinja Veneta Cucine

Na izbiro kuhinje ključno vplivata velikost in oblika kuhinjskega prostora. Zavedati se moramo, da preveliki elementi v majhnem prostoru ovirajo naše gibanje. Če želite optično povečati majhen prostor, izberite svetle kuhinjske elemente s sijajem, ki bodo prostor odprli in optično povečali. Za občutek veličasnosti v kuhinji poskrbijo stekleni dodatki in ogledala. Če v vašo kuhinjo sije neposredna sončna svetloba, so najboljša izbira elementi z mat zaključnim slojem.

Rustikalen stil kuhinje Schüller

Kuhinjske elemente razporedite tako, da bo kuhanje potekalo kar se da enostavno. Če želite imeti elemente na obeh straneh kuhinje, naredite vmes vsaj od 90 do 110 centimetrov razmika. To je minimalen razmik, ki še omogoča nemoteno gibanje po kuhinji. Obstaja tudi klasična razporeditev kuhinjskih elementov in bele tehnike, ki v sredino kuhinjskega pulta postavlja štedilnik, na levo hladilnik, na desno stran pa pomivalno korito. Pri opremi kuhinje je seveda pomembna tudi razsvetljava. Kuhinjski pult naravnost pod okensko polico je najboljša izbira, saj okno nudi naravno svetlobo. V nasprotnem primeru je treba pod kuhinjske elemente namestiti zadostno število luči. V zadnjih letih so izjemno popularne kuhinje z otokom. Vendar pa so te primerne zgolj za večje prostore, zato se v majhni kuhinji otoku vsekakor izognite.

Imate težave pri izbiri stila kuhinje? Naj vam bo v pomoč 3D-izris!

3D izris kuhinje

Preden se odločite za izris kuhinje, morate nujno izmeriti prostor, v katerem boste imeli novo kuhinjo. Prav tako je pomembna lokacija napeljav in priključkov. Nato se preko spleta ali osebno naročite na izris kuhinje. Termin je pomemben zaradi razporeditve časa naših strokovnjakov, da vas z morebitnim čakanjem ne bi spravili v slabo voljo.

Skupaj s svetovalcem lahko razpravljate o možnih postavitvah kuhinje v prostoru. Omogočamo vam 3D-izris kuhinje, ki vam bo pomagal pri boljši vizualizaciji nove kuhinje. Po odločitvi za določeno kuhinjo vam nudimo tudi dodatno izmero vašega prostora.

Kuhinje za prav vsak okus

V poslovalnicah Harvey Norman vam nudimo bogato izbiro kuhinj različnih cenovnih razredov. Na naši spletni strani  si lahko ogledate našo raznoliko ponudbo tudi po proizvajalcih.

Brezročajna kuhinja Sphera

Nudimo vam različne stile kuhinj. Izbirate lahko med:

  • modernimi kuhinjami,
  • kuhinjami z oblikovalskim pečatom,
  • klasičnimi kuhinjami,
  • rustikalnimi kuhinjami in
  • brezročajnimi kuhinjami.

Kuhinja z oblikovalskim pečatom Veneta Cucine

Za vsako kuhinjo, kupljeno pri nas vam omogočamo tudi zanesljiv in varen prevoz do vašega doma. Omogočamo pa vam tudi strokovno montažo. Ne pozabite! Izbira stila kuhinje bo vplivala tudi na celosten izgled vašega stanovanja, zato izberite preudarno in premišljeno.