Kje in kdaj uporabljati prenosne klime?

Čeprav smo še krepko v zimskem delu leta, si lahko vsi zelo dobro predstavljamo tisti občutek, ko stopimo iz poletne vročine v prijetno ohlajen prostor.  Kadar je v domu ali pisarni prevroče, se zaradi tega zagotovo ne počutimo prijetno, pogosta posledica pa je tudi utrujenost.

Žal, visoke temperature marsikomu povzročajo tudi večje nevšečnosti. Zato je prav, da poskrbimo za ohlajene prostore, kjer se bomo lahko sprostili in uživali ali v miru opravljali svoje delo. Odlična rešitev za prijetno ohlajen prostor so lahko tudi prenosne klime. V nadaljevanju bomo povedali, kje in kdaj jih lahko uporabljate ter kakšne so njihove prednosti in slabosti.

 

Zakaj izbrati prenosne klime?

Prenosne klime so ustrezna rešitev za vse, ki potrebujete mobilno klimatsko napravo za hlajenje različnih lokacij. Priporočamo jih predvsem v domovih, kjer okna, cevi in druge inštalacije preprečujejo vgradnjo montažne klime.

Razlogov, zakaj se odločiti za nakup prenosne klime je več:

  • Prenosna klimatska naprava je najboljša rešitev, ko potrebujete mobilno rešitev za hlajenje. Zaradi njene priročne velikosti jo lahko poljubno premikate iz prostora v prostor ali iz objekta v objekt.
  • Ste najemniki ali iz kakršnih koli drugih razlogov ne morete namestiti klimatske naprave? Pozabite na prebijanje sten, montažo in spreminjanje podobe prostora. Prenosno klimo lahko postavite skorajda kamorkoli, poskrbeti morate le, da lahko na prosto speljete cev za odvajanje toplega zraka.
  • Pri odličitvi za prenosno klimo ne potrebujete strokovnjakov za njeno montažo. Ko izberete pravo, jo odpeljete domov in enostavno zaženete.
  • Zakaj bi ohlajali celotno stanovanje, če se zadržujete le v enem prostoru? Hlajenje enega prostora, v katerem se dejansko zadržujete, je energijsko precej bolj varčno kot hlajenje celotnega stanovanja ali objekta. Prenosne klime omogočajo ravno to.
  • Privarčevali ne boste le z energijo, pač pa vam prenosna klima omogoča tudi prihranek denarja. Z njo namreč odpade strošek montaže, cenovno pa so veliko bolj dostopne kot recimo split klimatske naprave, ki zahtevajo montažo notranje in zunanje enote.
  • Se je v prehodnem letnem času občutno ohladilo, centralno gretje pa še ne deluje? Brez problema! Tudi v tem primeru vam bo na pomoč priskočila prenosna klimatska naprava, s katero lahko prostor tudi ogrevate.

 

Poskrbite za prijetno temperaturo in kakovosten zrak

Prenosna klimatska naprava lahko precej izboljša kakovost in udobje vašega bivanja, saj v prostoru vzdržuje enotno temperaturo ter uravnava vlažnost in kakovost zraka.

Ker zračenje poleti ne pride v poštev, ventilatorji pa samo premikajo vroč zrak po prostoru, je prenosna klima energetsko in cenovno najbolj učinkovita naprava za hlajenje ter odvajanje toplega zraka iz prostora.

Prav tako pa prenosna klimatska naprava poskrbi tudi za čiščenje zraka. Tako se boste za zmeraj lahko poslovili od onesnaženega in vlažnega zraka, posledično pa tudi od različnih plesni, bakterij in pršic.

Pri kakovosti zraka namreč ne smete delati kompromisov!

 

Prenosne klime so lahko super rešitev za manjše prostore

Funkcije in delovanje prenosnih klimatskih naprav

Danes ima večina prenosnih klimatskih naprav nadzorne plošče, preko katerih lahko nadzorujete temperaturo zraka v prostoru in časovnik, preko katerega lahko nastavite čas delovanja.

Prav tako pa ima večina modelov prenosnih klimatskih naprav priložen daljinski upravljalnik, ki omogoča dodatno udobje, saj lahko klimo upravljate iz drugega konca prostora, jo prižegete, ugasnete in nastavite poljubno temperaturo.

Poleg že omenjenih naprednih funkcij sodobnih prenosnih klimatskih naprav lahko izbirate še med naslednjimi:

  • funkcija spanja,
  • avtomatski ponovni zagon,
  • samodiagnoza morebitnih težav in še veliko več.

Veliko modelov ima na spodnjem delu koleščke, s katerimi lahko prenosno klimo brez težav premikamo po prostoru.

 

Pomanjkljivosti prenosne klime

Kot vsaka stvar imajo tudi prenosne klime svoje slabosti. Da boste lahko najbolj realistično možno ocenili, ali je prenosna klimatska naprava prava rešitev za vas, vam bomo predstavili tudi njene pomanjkljivosti.

V primerjavi s stacionarno, montažno klimatsko napravo porabljajo prenosne klimatske naprave več energije za hlajenje enako velikega prostora.

Hladilna moč večine prenosnih klim je do približno 3,5 kW, kar pomeni, da bo ohladila prostor do velikosti 40 m2. Več o hladilni moči klim lahko preberete tukaj.

Na splošno veljajo prenosne klime za glasnejše, saj ob svojem delovanju proizvajajo več hrupa. V naši ponudbi boste našli najtišje prenosne klime na trgu, ki imajo hrupni razred A. To pomeni, da ob svojem delovanju proizvajajo do približno 65 dB zvoka.

Prenosne klime so sicer majhne in kompaktne, vendar še vseeno zavzamejo kar nekaj prostora. Nameščene morajo biti namreč na trdnih in ravnih tleh. Preden se odločite za nakup, preverite njene mere in premerite prostor, kamor želite klimo namestiti.

Morebitna slabost pa je še, da so lahko prenosne klime, kadar so napolnjene z odpadno vodo, nekoliko težje in s tem nerodne za prenašanje. To se sicer razlikuje od modela do modela, zato se pred nakupom prepričajte, kakšne so možnosti praznjenja.

 

Pred nakupom – nasvet strokovnjaka

Če niste čisto prepričani, katera prenosna klimatska naprava je prava za vas, se oglasite v eni izmed naših poslovalnic in se posvetujte s strokovnjakom. Naša ekipa sodelavcev vam bo z veseljem nudila strokovni nasvet o nakupu in namestitvi prenosne klimatske naprave v vašem domu, pisarni ali počitniški hišici ter vas seznanila s prednostmi in delovanjem prenosne klimatske naprave.

Če ste ob prebiranju te blog objave ugotovili, da prenosna klima ni prava rešitev za vas, pa vas vabimo, da si preberete več o nakupu drugih klimatskih naprav.