Kombinirani štedilnik ali samostojna pečica s ploščo?

V sami namembnosti med enim in drugim ni razlike, od vaših potreb in zahtev vaše kuhinje pa je odvisno, kaj boste izbrali.

Kombinirani štedilnik je sestavljen iz dveh delov – kuhalne plošče in pečice v enem in lahko stoji sam. Samostojna pečica in posamična kuhalna plošča, pa sta vgradna elementa. Če se boste odločili za njun nakup morate v svoji kuhinji nujno zagotoviti zanju potreben vgradni prostor. Z izbiro vgradne pečice in vgradne plošče imate možnost, da napravi vgradite na poljubno izbrana mesta.

 

Vgradne kuhalne naprave

V sodobni kuhinji boste težko našli kaj drugega kot samostojne vgradne naprave. Samostojna pečica in kompaktna, funkcionalna in neodvisna kuhalna plošča imata namreč številne prednosti. Kaj vse ponujata?

 

Prilagodljiva velikost

 

Kuhalna plošča Neff z napo

 

Kuhinjske plošče pri nas obstajajo v različnih velikostih, zato boste zagotovo našli pravo velikost za vaš dom. Na voljo smo manjše kuhalne plošče z dvema grelnima ploščama, standardne s štirimi in večje s pet ali več kuhališči.

 

Prihranek prostora

Predvsem za manjša stanovanja, v katerih so tudi kuhinje veliko manjše, je prihranek prostora odločilnega pomena. V manjših gospodinjstvih, kjer se v večini rabi samo kuhalna plošča, pečica pa redko ali sploh ne, je vreden razmislek o alternativi v obliki mikrovalovne pečice.

 

Možnost nakupa ločenih elementov

 

Pečica Candy Watch and Touch

 

Samostojna pečica, ki je ločena od kuhalne plošče, omogoča poljubno vgradnjo, neodvisno od kuhalne plošče.

V sodobnih kuhinjah je pečica nameščena na poljubni višini, ki je najbolj priročna za uporabnika. Zato ni nujno, da boste v takšni kuhinji pečico našli pod kuhalno ploščo, kot so to v kuhinjah nekoč imele naše babice.

Poleg tega ima nakup ločenih naprav še eno prednost. Kadar se vam pokvari samo eden od aparatov, npr. pečica, boste morali zamenjati samo to in ne celotnega štedilnika.

 

Izbira, ki ustreza vašemu viru energije in potrebam

V naši bogati ponudbi kuhalnih plošč lahko glede na vir energije izberete med steklokeramično, indukcijsko, plinsko ali kombinirano kuhalno ploščo.

Prav tako lahko poljubno izberete barvo, ki najbolj ustreza vašemu kuhinjskemu pohištvu. Na voljo so kuhalne plošče v črni, beli in inoks izvedbi.

Glede na stil vaše kuhinje pa vam nudimo tudi ujemajoč se dizajn. Za moderno, minimalistično kuhinjo bo prava izbira sodobno oblikovana plošča. Klasični kuhinji se bo najbolj podala standardna izvedba, medtem ko k rustikalnemu slogu najbolj pritiče retro verzija.

 

Ugodna izbira

Razpoložljiva finančna sredstva so seveda pomemben dejavnik, od katerega je odvisna odločitev za nakup.

Če potrebujete samo novo kuhalno ploščo, potem vas bo to najverjetneje stalo manj kot nakup štedilnika. V kolikor pa potrebujete tudi novo vgradno pečico, pa bo skupna investicija najbrž nekoliko presegala povprečno ceno kombiniranih štedilnikov.

Strošek bo seveda odvisen tudi od razpoložljivega vira energije v vašem stanovanju. Za indukcijsko kuhalno ploščo boste odšteli več, vendar morate vedeti, da boste kasneje precej prihranili pri elektriki. Več o prednostih izbire indukcijske kuhalne plošče si lahko preberete tu.

Naša vedno ugodna izbira so kuhalni seti priznanih blagovnih znamk. Za eno ceno dobite kakovostno kuhalno ploščo in odlično kuhinjsko pečico za vgradnjo.

 

Nakup kombiniranega štedilnika

 

Štedilnik Vestfrost

 

Če vaša kuhinja ne dovoljuje vgradnje posameznih naprav za kuho in peko, potem bo kombinirani štedilnik ustrezna in cenovno najprimernejša odločitev.

Kombinirani štedilniki vam omogočajo:

  • kuhanje na plinu in/ali elektriki in hkratno peko v pečici,
  • so samostoječi,
  • združujejo dva kuhinjska aparata, brez katerih ni prave kuhinje: kuhalno ploščo in pečico ter
  • zelo dober izkoristek prostora.

Naša bogata ponudba obsega sodobne visokokakovostne štedilnike, v širokem cenovnem razponu. Če želite preprost štedilnik, brez dodatnih funkcij, se lahko odločite za klasični štedilnik Finlux FC, ki ponuja kombinacijo pečice in štirih plinskih gorilnikov.

Na voljo so tudi kombinirani štedilniki Electrolux, pri katerih lahko izbirate med plinsko, steklokeramično in indukcijsko kuhalno ploščo. Pečice iz črnega emajla, ki je preprost material za vzdrževanje in čiščenje, pa zagotavljajo kvalitetno peko in vse najnaprednejše funkcije, ki jih potrebujete. Vsi Electroluxovi samostoječi štedilniki so hkrati tudi del višjih energijski razredov (A in A+) za boljši izkoristek energije in prihranek denarja.

V obsegu ponudbe naših popolnih gospodinjskih pomočnikov boste poleg standardnih dimenzij (višina 85 cm, globina 60 cm) našli tudi večje in manjše kombinirane štedilnike energijskih razredov A in B. Poleg že omenjenih blagovnih znamk boste lahko izbirali še med drugimi vodilnimi znamkami štedilnikov, kot so AEG, SMEG, Vestfrost, in Gorenje.

 

Štedilnik Gorenje

 

Kombinirani štedilnik je v prvi vrsti odlična izbira za počitniške objekte in letne kuhinje, kjer v kuhinji nimate dovolj prostora za delo. V takih primerih so še posebej uporabni štedilniki s pokrovom. Pokrita kuhalna plošča namreč nudi razširitev uporabne delovne površine, kadar to potrebujete.

Svetujemo vam, da dobro premislite, kakšne so vaše potrebe, prostorske zmožnosti in finančni proračun. V okviru teh parametrov pa potem izberite kuhalni aparat, bodisi vgradno  samostojno pečico s kuhalno ploščo bodisi kombinirani štedilnik, ki najbolj ustreza vam in vašemu bivališču.

Če se vam bo zdelo, da se ne znate ali ne morete odločiti, pa obiščite naše poslovalnice, kjer vam je na voljo naše prijazno in strokovno usposobljeno osebje.