Kuhinjske nape: spoznajte nov, največji hit

Življenja (in kuhinje) brez kuhinjske nape si ne moremo predstavljati! Med kuhanjem namreč nastaja ogromna količina vonjav, vlage in maščobnih delcev, ki se primejo na vse površine. Če si želite imeti čisto, zračno in suho kuhinjo, vas vabimo k branju še naprej. V nadaljevanju bomo namreč predstavili pomembno novost na trgu kuhinjskih nap in vse njene prednosti.

 

Različne vrste kuhinjskih nap

Zagotovo se zavedate, da obstaja več različnih vrst kuhinjskih nap – vsaka s svojimi posebnostmi in funkcionalnostmi. Da na hitro osvežimo spomin … Poznamo:

  • odzračevalne kuhinjske nape
  • obtočne kuhinjske nape,
  • vgradne ali izvlečne kuhinjske nape,
  • stenske in poševne dekorativne kuhinjske nape,
  • otočne kuhinjske nape,
  • podvgradne kuhinjske nape
  • kotne kuhinjske nape in

po novem tudi kuhinjske nape, ki so vgrajene v kuhalno ploščo.

Izbira prave kuhinjske nape je odvisna od vaših želja in potreb ter lastnosti vašega kuhinjskega prostora. Več informacij o posamezni vrsti nape in kako se odločiti za pravo lahko najdete na našem blogu.

 

Inovativna tehnologija kuhalne plošče z vgrajeno kuhinjsko napo

Dobrodošli v prihodnost kuhinjskih nap! Kuhalna plošča z vgrajeno napo je inovativna rešitev, ki združuje funkcionalnosti kuhalne plošče ter kuhinjske nape v en sam aparat. To pomeni, da se pri izbiri nape ni več potrebno prilagajati lastnostim in zmožnostim kuhinjskega prostora, saj bo en aparat vključeval vse, kar potrebujete. Vaša kuhinja bo bolj pregledna, napredna, funkcionalna in estetsko dovršena.

S svojimi učinkovitimi sistemi za odvod pare blagovne znamke, kot so Bora, Electrolux, AEG, Bosch, Haier in drugi spreminjajo ne le delo v kuhinji, temveč tudi arhitekturo kuhinjskega prostora. Napredna in sodobna tehnologija na področju kuhinjskih nap bo naredila konec »dobi klasičnih kuhinjskih nap«.

 

Uporabna fizika ali čarovnija?

Jasno je, da je nahajališče v kuhalno ploščo vgrajene kuhinjske nape bolj primerno kot katere koli druge vrste. Integrirana napa se običajno nahaja med kuhalnimi površinami na plošči, torej direktno na »kraju zločina«. Para in vonjave se odvajajo točno tam, kjer nastajajo – na kuhalni plošči. Za to dovršeno in premišljeno tehnologijo ni zaslužna čarovnija, pač pa uporabna fizika. Uporabili so namreč princip hitrosti navzkrižnega zračnega toka, ki je večja od hitrosti dviga kuhalne pare – tako preprosto in tako učinkovito.

Para, ki nastane pri kuhanju, se dviga z maksimalno hitrostjo enega metra na sekundo. Kuhalne plošče z vgrajeno napo pa ustvarjajo močan navzkrižni tok. Posledično se para odvaja neposredno iz loncev, ponev ali pekačev in tako ne dobi niti možnosti, da bi se pričela dvigati, v prostor pa se sprosti veliko manj maščobnih delcev in neprijetnih vonjav, kar ščiti pohištvo in tkanine.

Tovrstne kuhinjske nape so rezultat najvišje kakovosti materialov in storitev, ki zagotavljajo odlično zmogljivost, vrhunski dizajn, intuitivno upravljanje ter optimizirano delovanje.

 

Neskončne prednosti kuhinjske nape, ki je vgrajena v kuhalno ploščo

Svež zrak

Konec je dvigovanju in širjenju neprijetnega vonja po celotnem prostoru. Če imate modernejšo in bolj odprto prostorsko zasnovo doma, boste še posebej hvaležni za to napredno tehnologijo, saj boste vonj svežega in okusnega kosila lahko obdržali le v kuhinji! Tudi maščoba se ne bo več nabirala na površinah, saj bo vse sproščene delce učinkovito prestregel maščobni filte. Kuhanje kot na svežem zraku!

 

Prost pogled ter brez ostrih robov

Kuhinjske nape bodo zaradi svojega nahajališča omogočile vašim očem prost pogled. Niče več ne boste plavali v dimu pare, poleg tega pa tudi vaše glave ne bodo več obkrožali ostri robovi. Prosto vidno polje in navdihujoča gostoljubnost!

 

Preprosto čiščenje

Ker je kuhinjska napa premična in sestavljena iz več delov, jo lahko kadarkoli poljubno razstavite in očistite v pomivalnem stroju. Nič več zamudnega čiščenja zasušenih maščobnih delcev!

 

Najvišja učinkovitost

Odvodi tovrstnih naprednih kuhinjskih nap so pametna in varčna rešitev z visoko učinkovitostjo. Najboljši dokaz za to je 100 % raven čistosti zraka v višini glave. Pametno in spretno uporabljena hitrost pretoka in močna ter inovativna tehnologija motorjev pripeljeta do cilja brez zadržkov.

 

Optimalna moč pri najnižji ravni hrupa

Kuhinjske nape optimizirajo zmogljivost odvajanja in razvoj hrupa zaradi bistveno zmanjšane izgube tlaka v primerjavi z običajnimi sistemi. Tudi daljše, bolj zapletene poti za odvod zraka je tako možno realizirati brez namestitve dodatnega ventilatorja.

 

Na kaj biti pozoren pri izbiri napredne kuhinjske nape?

Čeprav lahko kuhalno ploščo postavite prosto, ne da bi skrbeli o posebnem prostoru nad kuhalno ploščo, pa morate imeti vseeno v mislih odvod zraka, ki ga odvaja kuhinjska napa. Izdelki, oblikovani za boljšo namestitev imajo možnost odvajanja zraka z izhodom spredaj, s strani ali zadaj. Preden so odločite za napo, preverite, kateri način bi ustrezal vam in vašim potrebam.

Ker so kuhalne plošče z vgrajeno napo potrošniki električne energije, je dobro izbrati višje energijske razrede, saj to pomeni manjšo porabo električne energije.

 

Kam po napredno kuhinjsko napo, vgrajeno v kuhalno ploščo?

V Harvey Norman seveda! Pri nas najdete bogato ponudbo različnih kuhinjskih nap, ki vključujejo vse prej omenjene napredne funkcionalnosti. Poleg tega lahko izbirate med širokim cenovnim razponom svetovno priznanih blagovnih znamk. Oglejte si ponudbo in se odločite za napredno ustvarjanje v kuhinji!