Letošnji trendi pohištva za bivanje na prostem

Preživljanje časa v objemu lepot, ki jih ponuja narava, je v sončnih dneh tople sezone lahko veliko prijetnejše in udobnejše, če ga preživite s premišljeno izbranimi vrtnimi elementi. Letošnji trendi pohištva za bivanje na prostem postavljajo v ospredje enostaven dizajn, sestavljive programe za oblikovanje vrtne garniture po vaši meri in stilsko dovršene dodatke. Vas zanima, kakšne smernice so naši proizvajalci tokrat pripravili za vas?

V ospredju je enostaven dizajn

Letos pri vrtnem pohištvu iz lesa, aluminija in umetnih materialov prevladujejo jasne in preproste linije, ki v določenih trenutkih delujejo celo nekoliko minimalistično. Pohištveni elementi iz ratana so polnejših in bolj zaobljenih oblik, zato dajejo vtis mehkobe. Skupna značilnost vseh letošnjih vrtnih garnitur je enostaven dizajn, zaradi katerega se zlahka vključijo v katerokoli zunanje okolje.

Družine vrtnih garnitur

Najboljša rešitev za vse, ki želite vaš vrt, teraso ali balkon opremiti popolnoma v skladu z vašimi željami in potrebami, so družine različnih vrtnih garnitur. Slednje omogočajo nakup vsakega elementa – mize, stolov in dodatkov – posebej. Pri tem si lahko razširitev svojega kupljenega seta zamislite tudi kot kasnejšo rešitev, saj so vsi deli določene družine med seboj kompatibilni.

Mehko udobje

Blazine, ki poskrbijo, da vam bo v vaši oazi miru in sprostitve vedno prijetno mehko, so za tokratno sezono v večini enobarvne ali črtaste. V barvni paleti prevladujejo nevtralni odtenki, toni modre in bela. Pri črtastih vzorcih so v ospredju predvsem debele vertikalne črte, ki včasih že skoraj mejijo na barvne bloke. Seveda pa boste v naši ponudbi našli tudi druge širine črt na oblazinjenem pohištvu za opremo vrta, terase ali balkona.

Oblikovno in barvno usklajeni vrtni dodatki

Že nekaj sezon so na tržišču razširjeni senčniki večjih dimenzij, ki poskrbijo za prijetno senco nad celotno vrtno garnituro. Priporočamo vam, da barvo senčnika izberete glede na odtenek blazin ali materialov, iz katerih je izdelano vaše vrtno pohištvo. Prav tako je pomembna barvna skladnost drugih dodatkov, kot so recimo ležalnik, gugalnica in žar. Letošnji trend pri dodatkih narekuje enake odtenke kot pri blazinah, le da se na barvni lestvici dodatkov pojavlja tudi oranžna.

Več informacij o aktualnih trendih vrtnega pohištva lahko dobite v vseh naših poslovalnicah Harvey Norman in v naši spletni trgovini.