Mala Avantura 1: Po divji Roški poti

Marin Medak o svojem skorajšnjem srečanju z medvedom na naši prvi skupni avanturi!

KJE: Roška pešpot je 60km dolga krožna pešpot skozi Kočevski Rog. Vodi skozi najbolj odročne in divje kraje v Sloveniji, skozi Kočevski pragozd in mimo opuščenih in zaraščenih vasi Kočevarjev, torej Nemcev, ki so se v teh krajih naselili že v srednjem veku.

KDAJ: Roško pešpot je Marin osvajal med 9.-11. avgustom.


 
NAJVEČJI IZZIV AVANTURE: »Največji izziv avanture je bilo zagotovo je dejstvo, da sva morala s seboj nositi vso hrano in veliko vode. Kočevski Rog je namreč kraška planota na kateri ni jezer ali rek, ker vsa voda takoj ponikne v podtalnico. Na poti pa tudi ni planinskih koč v katerih bi se lahko oskrbela. Hodila sva po gozdu v katerem je doma zelo veliko medvedov, ampak na srečo ti niso nevarni. Po poti sva sicer kar na enkrat pred seboj, za velikim podrtim drevesom, zagledala rjave kosmate hrbte, a se je izkazalo, da so bile le divje svinje. Malce pa sva se vseeno ustrašila.«
 
OPREMA ZA POT: »S seboj sva imela vse za preživetje treh dni v gozdu. Šotor in spalne vreče za spanje pod milim nebom, hrano in vodo, fotografsko in snemalno opremo. Med temi naj izpostavim odlično in zmogljivo športno kamero SONY ACTION CAM ter merilnik aktivnosti FitBit Blaze, s katerim sva merila korake, gibanje in najino fizično stanje. Seveda sva s seboj vzela še pet metrov vrvi, da sva ponoči hrano obesila na drevo nekaj sto metrov od šotora, če bi slučajno mimo prikorakal kakšen lačen kosmatinec.« 

AVANTURA PO IZRAČUNIH PAMETNEGA MERILNIKA AKTIVNOSTI FitBit Blaze:



Podobne objave
  1. Mala Avantura 2: SUPanje po Dravi

    Marin Medak se je tokrat podal na SUPer veslaško pustolovščino! Preverite, kako so ga spodnesle brzice in kako je obšel hidroelektrarne na poti.

Prihrani 5€ ob nakupu
nad 50€
Would you like to be one of the first to receive exclusive information about the latest collections, offers and events from our store? Then just subscribe to our free newsletter now and get a voucher to the value of 5 € for your next purchase in our Online-Shop.