Mali gospodinjski aparati, brez katerih v kuhinji ne gre

Dela v kuhinji si dandanes pravzaprav ne znamo več predstavljati brez najrazličnejših kuhinjskih pripomočkov. V vsaki kuhinji so zelo dobrodošli, saj nudijo nepredstavljivo olajšanje dela. Z njimi prihranite obilico časa in truda, ponujajo pa tudi več možnosti za eksperimentiranje in pripravo edinstvenih jedi. V naši ponudbi najdete male gospodinjske aparate različnih priznanih proizvajalcev (Gorenje, Bosch, Electrolux, Tefal, Kenwood, KitchenAid).

Izbirate lahko med:

  • multipraktiki in kuhinjskimi roboti,
  • kavnimi aparati,
  • paličnimi in namiznimi mešalniki
  • žari, toasterji in pekači kruha,
  • sokovniki in ožemalniki,
  • grelniki vode ter
  • mesoreznicami in rezalni stroji.

 

Hitra, enostavna in učinkovita priprava jedi s kuhinjskimi roboti

Kuhinjski roboti so med najbolj iskanimi malimi gospodinjskimi aparati. So vsestransko uporabni in nam lahko pomagajo pri pripravi cele vrste okusnih obrokov.

Kuhinjski roboti so zelo vsestranski in uporabni gospodinjski aparati.

 

Eden izmed njih je kuhinjski robot Bosch MUM58364. Zmogljiv kuhinjski robot v srebrni/antracit barvi bo poskrbel za vsestransko kuhanje in pečenje. Izjemno zmogljiv 1000 W motor bo izpolnil vse zahteve pri peki, kuhanju in mesenju. Ne bo vas razočaral niti pri pripravi gostega testa. Velika mešalna posoda (3,9 litra) iz nerjavečega jekla bo poskrbela za najbolj optimalno pripravo testa (do 2,7 kg testa za torto ali 1,9 kg kvašenega testa). Zahvaljujoč 3D PlanetaryMixing funkciji boste lahko preprosto zmešali vse sestavine, avtomatsko postavljanje v pozicijo parkiranja pa bo pripomoglo k lažjemu dodajanju sestavin. Poleg boste prejeli še široko izbiro dodatkov in metlic. Za varnost bodo poskrbele gumijaste prisesalne nožice, ki se prisesajo na katerokoli površino in ohranjajo aparat v stabilnem položaju.

Nasvet: Oglejte si spodnji video recept, kako lahko s pomočjo kuhinjskega robota Kenwood ustvarite slastne veganske meringe, ki bodo poskrbele za še bolj slastne sladice vseh vrst.

 

Začnite dan z vrhunsko skodelico kave

Kavni aparat X1 Illy Espresso

 

Marsikdo med nami si ne predstavlja jutra brez skodelice dobre kave. V naši ponudbi najdete aparate za pripravo najrazličnejših vrst kave. Od aparatov za pripravo espresso kavnih napitkov, kavnih aparatov na kapsule in kuhalnike turške kave.

Tradicionalisti vsekakor prisegajo na turško kavo. Kuhalniki turške kave omogočajo, da lahko pristno turško kavo pripravite povsem enostavno in v udobju lastnega doma, čiščenje tovrstnih kuhalnikov pa je preprosto. Kuhalna posoda ima obliko džezve, nameščena pa je na posebnem napajalnem podstavku, ki poskrbi, da je vaša kava pripravljena v 3 minutah. Kuhalniki so neverjetno enostavni za uporabo, saj lahko s pritiskom enega gumba skuhate tudi do 4 skodelice kave. Dišečo turško kavo si lahko skuhate kjerkoli in kadarkoli. Poskrbeti morate le za dostop do elektrike.

Vedno bolj pogosta izbira so kavni aparati, ki spominjajo na profesionalne kavne aparate ne le po videzu temveč tudi po kvaliteti skuhane kave. V naši spletni trgovini Harvey Norman lahko izbirate med profesionalnimi kavnimi aparati priznanih blagovnih znamk, npr. Illy, DeLonghi, Philips, Miele, Krups in še več.

 

Domači kavni aparati poskrbijo za vrhunsko kavo.

 

Poskrbeli pa smo tudi za ljubitelje kave iz kapsule, kjer lahko najdete najsodobnejše kavne aparate blagovnih znamk Dolce Gusto in Nespresso.

 

Grelniki vode in toasterji – nešteto možnosti uporabe

Izredno uporabni grelniki vode omogočajo hitro segrevanje vode za različne namene. So najenostavnejša in najhitrejša rešitev. Uporabite jih lahko za gretje vode pred pripravo testenin, zelenjave, omak, prelivov, ovsenih kosmičev in številnih drugih jedi ter napitkov.

 

Opekač kruha bo poskrbel za odličen obrok.

 

Tudi toaster ali opekač kruha naj ne bi manjkali v nobeni kuhinji. Stranke največkrat izbirajo med opekači, ki hkrati opečejo 2 rezini kruha, imajo pa tudi funkcijo odtajanja in izvlečni pladenj za drobtine. Eden takih je opekač kruha Russell Hobbs Honeycomb.

 

Palični in namizni mešalnik za enostavno pripravo jedi

Palični mešalnik Gorenje

 

Zaradi svoje uporabnosti in oblike (zavzame zelo malo prostora v omari) sodi palični mešalnik med največkrat uporabljene aparate v kuhinji. Z njimi lahko pripravimo sveže napitke, prelive, najrazličnejše omake, sladice in juhe.

Kateri palični mešalnik uporabiti? Najnovejši palični mešalniki imajo mešalno nogo oblikovano tako, da pri uporabi ne pride do neprijetnega škropljenja naokrog. Večina mešalnih nog je iz nerjavečega jekla. Po uporabi jih lahko enostavno snamete in pomijete tudi v pomivalnem stroju.

Namizni mešalnik pa je primeren za bolj zahtevno mešanje, saj ima večje zmogljivosti od paličnega mešalnika. Mešate in blendate lahko pestro izbiro sestavin in s tem ustvarite slastne jedi, od okusne paradižnikove juhe do sadno-zelenjavnega smoothija. Velik in prostoren vrč je običajno narejen iz stekla, zato lahko blendate tudi led, saj bo konica z močnimi rezili iz nerjavečega jekla vse skupaj zmešala v brezhibno, homogeno enoto. Rezilo se običajno preprosto odstrani, kar olajša čiščenje aparata. So pa namizni oziroma pokončni aparati nekoliko večji in zasedejo več prostora. Niso pa zato nič manj stabilni, saj imajo na dnu protizdrsno nogico, ki se dobro oprime površine.

 

Sokovniki in ožemalniki

Kaj je lepšega kot začeti dan s sveže stisnjenim pomarančnim sokom? S sokovniki in ožemalniki je to mogoče in preprosto. Vaše telo bo začelo dan z vitamini in minerali ter dobilo nujno potrebno energijo, vi pa se boste lahko uspešno podali novim izzivom naproti.

Pri nas imate na voljo sokovnike in ožemalnike različnih vrst in bagovnih znamk, tako da bo lahko vsak našel pravega zase.

 

Sokovnik in ožemalnik bo poskrbel, da boste dan začeli z energijo in pravimi mikrohranili.

 

Mesoreznice in rezalni stroji

Mesoreznice so odličen pripomoček za tiste, ki radi izdelujejo domače klobase in salame. Z vsemi dodatnimi nastavki boste lahko ustvarjali in eksperimentirali pri pripravi domačih dobrot.

Rezalni stroji pa bodo priskočili na pomoč vsakič, ko boste imeli večja družinska srečanja. Vsestranski rezalniki so namreč namenjeni rezanju različnih salam, klobas, sira, kruha in vseh vrst zelenjave. Tovrstno opravilo je lahko precej zamudno, kadar je potrebno pripraviti večjo količino prigrizkov.

Preverite našo ponudbo mesoreznic in rezalnih strojev ter si olajšajte pripravo domačih mesnih dobrot.

 

Priprava domačih mesnih dobrot je enostavnejša z mesoreznico.

 

V naši spletni trgovini Harvey Norman vam je na voljo ogromna ponudba kuhinjskih pomočnikov, brez katerih si dandanes kuhinjskega dela ne znamo in nočemo več predstavljati. Z nakupom vaših najljubših pomočnikov bo delo v kuhinji veliko bolj prijetno in učinkovito, jedi pa bodo še bolj slastne!

Če se odločate za prenovo vaše kuhinje, je dobro, da veste, katere male gospodinjske aparate boste uporabljali še preden prenova steče. Zakaj je temu tako in na kaj vse morate biti še pozorni pred nakupom nove kuhinje, lahko izveste tukaj.