Na kaj moramo biti pozorni pri izbiri predsobe?

Pri opremljanju prav vsakega prostora v stanovanju ali hiši želimo, da čim bolj izkoristimo prostor in ga opremimo s pohištvom, ki bo zadovoljilo vse naše potrebe, tako glede uporabnosti, kot tudi estetike. Da bomo predsobo uredili v čim bolj uporaben prostor, dobro premislimo, kaj nam bo olajšalo prihod v dom in pomagalo pred odhodom, sploh kadar v naglici zapuščamo dom.

Prostor naj ima dovolj velike predsobne omare

Prvi pogoj za zadovoljstvo v prostoru je, da zares služi svojemu namenu, zato je potrebno dobro izbrati interier. pred nakupom dobro razmislimo kakšne predsobne omare potrebujemo in ne kupujmo samo takšnih, ki so nam vizualno všeč, ampak tudi uporabne.

Zagotovite si dovolj prostora v omarah

Za večje število sostanovalcev ali družinskih članov so primernejše večje omare, saj je nujno, da lahko vanje shranimo vse jakne in čevlje, katere želimo imeti v predsobi. Če imamo v ostalih garderobnih omarah dovolj prostora, potem v predsobi temu ne rabimo namenjati toliko pozornosti, za velike ljubitelje in zbiratelje čevljev pa je nujno, da ima predsoba dovolj veliko omaro, v katero spravimo vse, kar nosimo v določenem letnem času. Enako velja za jakne, saj ne želimo, da visijo vsepovsod. Omara naj bo priročna, da bomo lahko hitro obesili jakne, sicer bodo vse visele na obešalih na panoju, kar ne izgleda ravno najbolj estetsko.

Poskrbite za odlagalni prostor

Prva stvar ob prihodu domov je odlaganje vsega, kar imamo v rokah, zato predlagamo dobro premišljen prostor za odlaganje ključev in torbic. Poskrbite pa tudi za prostor, kamor boste lahko odložili večje prinešene stvari, ki nikakor ne morejo na tla, kot naprimer zavito darilo, hrano in podobno.

Za odlaganje so uporabne nižje komode, v katere lahko spravite veliko parov čevljev, na vrhu pa z dekorativnim krožnikom poskrbite, da bodo ključi vedno na istem mestu čakali na vas in jih ne boste iskali po celem stanovanju. Ostale, večje stvari lahko odlagate na omaro zraven ali temu namenite lep stol ali skrinjo.

Včasih se je nujno usesti

Ideje za predsobo so različne ampak zadnja leta moderne predsobe vsebujejo tudi obvezen prostor za sedenje. Ta je zelo uporaben za obuvanje in sezuvanje, pa tudi, kot smo že višje omenili, za hitro odlaganje stvari. Poskrbeti moramo le, da je udobno, za kar poskrbimo z blazinami in povštri in seveda, da ta prostor ne postane odlagališče jaken ali drugih stvari.

Velika okna in dodatki dajo piko na i.

Poskrbimo, da bo predsoba prehoden prostor

Predsoba je prvi prostor ob vstopu v naš dom, pomemben je, ker nas lahko ob prihodu razveseli ali spravi v slabo voljo, odvisno, kako funkcionalen in urejen je. Poskrbimo, da bo predsoba vedno prehodna, prostor za čevlje naj bo dovolj velik, da nam jih ne bo pretežko odložiti v omaro takoj po uporabi, saj s tem zagotovimo, da ne bodo ovirali prehoda. Ob odhodu se nam pogosto mudi, zato ne potrebujemo še dodatnih ovir in ne kopičimo preveč dodatkov ali velikega števila pohištva.

Dodajmo ogledalo za zadnji pogled pred odhodom

Vedno se želimo v svet odpraviti urejeni, zato poskrbimo, da imamo v predsobi nameščeno tudi ogledalo. Če je naša predsoba majhna, pa jo bo ogledalo tudi optično povečalo. Moderne predsobe imajo na omarah že nameščena ogledala, v teh lahko na hitro še zadnjič preverite svoja oblačila in frizuro. Če vam predsobne omare z ogledali niso všeč, pa lahko nad nižjo omarico namestite ogledalo, ki bo lepo popestrilo prostor.

Ogledalo optično poveča prostor

Nazadnje pa predsobi dodamo še estetske izboljšave

Da ne bo predsoba dolgočasna ali v enem tonu barv, jo lahko popestrimo z različnimi dodatki, ki bodo vnesli svežino in pozitovno energijo. Kot smo že omenili, jo lahko optično povečamo z ogledali, enak učinek pa ima lahko tudi dobro izbrana preproga. Za svežino lahko dodamo okrasno cvetje, naprimer šopek svežih rož na omarici ali pa večje samostojne lončnice, ki lahko zapolnejo prazne kote. Če se odločite za temne omare, pa prostor popestrijo skrbno izbrane slike in blazine ter povštri, poigramo pa se lahko tudi z barvami sten. Dekoracijo lahko barvno kombiniramo, kar bo še bolj povezalo ureditev prostora.

Žive barve razbijejo monotonost.

Z vami smo delili nekaj konkretnih nasvetov, več različnih stilov omar pa si lahko ogledate tukaj. Ni dileme, izbereti omare, ki bodo za vas kar najbolj funkcionalne, prav vsako pohištvo pa lahko še nadgradite z dobro premišljenim pozicioniranjem in dodatnim interierjem.

Opremljate tudi druge prostore svojega doma? Preberite si še: