Najbolj priljubljeni pametni telefoni ta hip

Pametni telefoni so postali tako močno integriran del naših življenj, da si je skoraj nemogoče predstavljati življenje brez njih. Vedno bolj se širi spekter nalog, ki jih naši mobilni telefoni opravljajo. Že dolgo, namreč, pametni telefoni ne služijo le opravljanju klicev, pač pa vedno bolj predstavljajo naše okno v svet. Posledično se iz leta v leto povečujejo in nadgrajujejo tudi zmogljivosti pametnih telefonov, ki prihajajo na trg.

V poplavi ponudbe in različnih zmogljivosti pametnih telefonov je včasih težko ugotoviti, kaj je tisto, kar ustreza vam in vašim potrebam. Za vas smo pripravili seznam najbolj priljubljenih pametnih telefonov, ki so ta hip na voljo na trgu, glede na količino in tip uporabe.

 

Pametni mobilni telefoni

Napredni pametni telefoni so primerni za vse uporabnike, ki si želijo hitrega brskanja po spletu, kvalitetnih fotografij, snemanja in urejanja videov, igranja računalniških iger, gledanja serij in še več.

Na prvi pogled so si pametni telefoni z zgoraj omenjenimi funkcijami podobni, vendar se razlika med njima skriva v notranjosti.

 

Različni pametni telefoni za različne preference in potrebe uporabnikov.

 

iPhone 13 Pro

Nekateri pametni telefoni bodo posebej dobro opremljeni za fotografijo in bodo imeli tri, štiri ali celo pet kamer v ta namen. Primer tovrstnega mobilnega telefona je iPhone 13 Pro.

Podjetje Apple je namenilo posebno pozornost dovršitvi sistema kamer, ki sedaj ujame še več detajlov kot kadar koli prej. Dodali so tudi programsko opremo za nove tehnike snemanja fotografij in filmov. Pametni telefon so nadgradili tudi s posebej zmogljivim procesorjem in obilo spomina, ki omogočata tovrstno snemanje in fotografiranje.

 

Pametni telefon iPhone 13 Pro s tremi kamerami.

Za tiste malo manj zahtevne pa je primeren tudi iPhone 13, ki ga lahko najdete v naši spletni trgovini Harvey Norman.

 

Samsung Galaxy Z Flip3 5G

Če so vam novejši pametni telefoni preveliki, potem je Samusng Galaxy Z Flip3 5G prava izbira za vas. Telefon lahko namreč zložite in pospravite v žep ali torbico. Poleg pririočnega hranjenja in prenašanja je zložen mobilni telefon uporaben tudi za prostoročne klice, saj stoji samostojno. Še ena prednost zložljivega telefona je, da lahko zaslona razdelite in opravljate dve dejavnosti hkrati.

Gre za zelo prilagodljiv pametni telefon, ki zagotovo ponuja nekaj novega na trgu mobilne telefonije.

 

Xiaomi Poco M3 Pro 5G

Eden izmed najcenejših 5G telefonov na tržišču je Xiaomi Poco M3 Pro 5G. Kljub temu, da je cenovno ugoden, gre za zelo odmeven pametni telefon. Nova internetna povezava omogoča izjemno hiter prenos podatkov in manjšo porabo baterije. Telefon se pohvali še z izjemnim ekranom, ki se hitro osvežuje, ter kvalitetno kamero. Slednja je primerna za bolj nezahtevne uporabnike.

 

Oppo Find X2 Lite

Še eden izmed ugodnejših pametnih telefonov s 5G internetno povezavo je Oppo Find X2 Lite. Telefon ima poleg hitrega prenosa podatkov še zelo vzdržljivo baterijo, odličen procesor, veliko spomina in posebno UFS+ tehnologijo, zato je primeren za vse, ki si želijo prave igričarske izkušnje kar na telefonu.

Več informacij o Oppo Find X2 Lite lahko najdete v naši spletni trgovini Harvey Norman.

 

Pametni telefoni z velikim zaslonom na dotik in vrsto drugih naprednih funkcij.

 

Klasični mobilni telefoni

Pametni telefoni zagotovo predstavljajo večino tržišča mobilne telefonije, kljub temu pa je pomembno, da del ponudbe predstavljajo tudi klasični mobilni telefoni. Slednji so namenjeni predvsem tistim skupinam ljudi, ki ne želijo ali ne morejo dostopati do sodobnih komunikacijskih storitev. To so tako starostniki kot tudi ljudje z omejenim zaznavanjem zunanjega sveta (problemi s sluhom in/ali vidom).

Na žalost, se je razvoj klasičnih mobilnih telefonov ustavil, čeprav očitno obstaja potreba po le-teh na trgu. Posledično lahko najdemo le zelo osnovne in preproste naprave nizkih zmogljivosti, ki poleg klicev in sporočil ne nudijo kaj dosti več.

Mobilni telefoni za starejše

Mobilni telefoni za starejše morajo biti prilagojeni njihovi uporabniški izkušnji in njihovim potrebam. Običajno nudijo le najbolj nujne komponente (telefonske klice in besedilna sporočila), majhne zaslone in velike tipke. Nekateri so sicer opremljeni tudi s kamero, vendar je zmogljivost le-te zelo slaba, poleg tega pa majhen zaslon ni najbolj primeren za pregledovanje fotografij.

 

Mobilni telefoni za starejše morajo biti prilagojeni njihovim potrebam.

 

Pomembno je, da imajo mobilni telefoni za starejše sprejemnik satelitske navigacije (GPS), ki v primeru klica v sili pošlje natančne podatke o trenutni lokaciji uporabnika. Nekateri nudijo tudi tipko SOS, ki ob pritisku samodejno sproži klic v sili.

Ena od super funkcij telefonov za starejše je funkcija hitrega klicanja. Vsaki številki na tipkovnici lahko uporabnik določi posamezno telefonsko številko, s katero dostopa do hitrega klicanja, brez zamudnega iskanja po imeniku.

 

Mobilni telefoni za starejše z velikimi tipkami olajšajo njihova uporabo.

 

Še ena prednost mobilnih telefonov za starejše je, da so cenovno zelo ugodni in jih lahko dobite v prosti prodaji. Mobilni telefoni v prosti prodaji so predmet nakupa brez vezave, kar pomeni, da se lahko odločite za kateri koli naročniški paket pri poljubnem operaterju.

Super primer telefona za starejše je Alcatel 2019G. Zaradi svoje preglednosti in velikih tipk bo njegova uporaba lahka in hitra. Funkcije, ki jih ponuja, so: glasovna pomoč pri klicanju, sporočila, budilka, koledar, beležka, kalkulator, radio, snemalnik, LED svetilka in fotoaparat. Izpostaviti je potrebno še podporo HAC M3/M4 za slušne aparate, na zadnji strani pa je opremljen s SOS tipko. Za več informacij in nakup obiščite našo spletno trgovino Harvey Norman.

 

Pri nakupu novega mobilnega telefona je potrebno predvsem dobro premisliti, kakšne so vaše potrebe in preference. Izbirate lahko med pametnimi mobilnimi telefoni z vrsto naprednih funkcij ter klasičnimi mobilnimi telefoni za osnovno in enostavno uporabo. Vedno nas lahko obiščete tudi v naših Harvey Norman poslovalnicah, kjer vam bodo na oddelku za računalništvo in telefonijo naši zaposleni z veseljem svetovali pri nakupu. Še več o tem, kako izbrati pravi mobilni telefon, pa izveste tukaj.