Najboljše aplikacije za tek in druge športe

Danes je svet športa neločljivo povezan z različnimi naprednimi tehnologijami, ki nam omogočajo hiter dostop do rezultatov, sledenje napredka in izboljšanje vadbe. Za spremljanje vsega naštetega ne potrebujete dragih pripomočkov ali naprav, vse to vam omogočajo različne mobilne športne aplikacije za pametni telefon.

Za vse ljubitelje rekreacije na prostem smo poiskali 5 najboljših aplikacij za šport, s katerimi boste lahko optimizirali vadbo, sestavili fit jedilnik in poskrbeli za svoje zdravje.

Aplikacija za štetje korakov: Moves

Mobilna aplikacija Moves vas s štetjem korakov dnevno spodbuja k telesni aktivnosti tako, da z grafiko v obliki kroga prikazuje, kako aktivni ste. Več korakov kot naredite, večji je krog. Sicer pa Moves poleg korakov avtomatsko vodi tudi do minute natančen dnevnik vašega gibanja po različnih lokacijah skozi posamezen dan. Prav tako aplikacija samodejno prepozna in beleži minute, ki jih pretečete in prekolesarite, ter porabljene kalorije.
Priporočljivo za: novince na področju rekreacije
Prenos mogoč na: iOS in Android

tek aplikacija za pametni telefon ios in android

Ultimativna aplikacija za tekače: Personal Running Trainer 

Presonal Running Trainer je mobilna aplikacija za tek, ki vas preko avdio posnetkov usmerja do boljših rezultatov, hkrati pa beleži statistiko vaših tekaških dosežkov. Na začetku si izberete želeno razdaljo, na voljo so programi za 5, 10, 21 in 42 kilometrov. Nato pa boste dobili navodila za trening, kdaj teči, kdaj zamenjati hitrost teka in kdaj počivati.
Priporočljivo za: tekače začetnike in dolgoprogaše
Prenos mogoč na: iOS in Android

kolesarji cyclemeter aplikacija za pametni telefon

Ena najboljših aplikacij za kolesarje: Cyclemeter

Cyclemeter velja med kolesarji za eno najbolj priljubljenih mobilnih aplikacij, s katero sledijo svoji najljubši aktivnosti. Aplikacijo so razvili v podjetju Abvio, ki ima na voljo še dve licenčni aplikaciji za rekreacijo. To sta Runmeter, aplikacija za tek, in Walkmeter, aplikacija za hojo. Cyclemeter vam omogoča zbiranje najrazličnejših podatkov, ki vam na kolesu lahko še kako koristijo. Z aplikacijo imate dostop do zemljevidov, vremenskih napovedi, načrtov za kolesarjenje, merilca srčnega utripa in statistik v obliki grafov.
Priporočljivo za: kolesarje na različnih stopnjah
Prenos mogoč na: iOS in Android

zdrava prehrana aplikacija za pametni telefon

Aplikacija za sledenje dnevnega vnosa kalorij: MyFitnessPal

Če želite natančno spremljati vašo dieto in dneven vnos kalorij, potem bo mobilna aplikacija MyFitnessPal prava za vas. Z aplikacijo lahko vodite natančen prehranski dnevnik, kamor vnašate količine in vrsto hrane ter pijače. Poleg tega vam aplikacija izračuna priporočen dnevni vnos kalorij glede na težo, ki jo želite imeti. Pri vpisovanju hrane pa vam bo lahko v veliko pomoč skener črtnih kod, ki s preprostim klikom prepozna živilo in ga samodejno zabeleži pod posamezen obrok.
Priporočljivo za: vse, ki želijo izgubiti kak kilogram
Prenos mogoč na: iOS in Android

V spodnjem video posnetku si oglejte, kako preprosto je načrtovanje obrokov z aplikacijo MyFitnessPal.

Sledite različnim aktivnostim z aplikacijo: Runkeeper

Za spremljanje različnih aktivnosti, kot so tek, hoja, pohodništvo in druge, je aplikacija Runnkeeper naravnost odlična. Z njo boste lahko sledili vaši poti, hitrosti in razdalji, prav tako pa si boste v aplikaciji lahko nastavili različne cilje, porabo kalorij ter shranjevali vaše treninge. Redno se lahko udeležujete tudi različnih izzivov in virtualnih tekem ter svoje rezultate delite s prijatelji.
Priporočljivo za: katerokoli športno aktivnost
Prenos mogoč na: iOS in Android