Najboljše aplikacije za tek in druge športe

Danes je svet športa neločljivo povezan z različnimi naprednimi tehnologijami, ki nam omogočajo hiter dostop do rezultatov, sledenje napredka in izboljšanje vadbe. Za spremljanje vsega naštetega ne potrebujete dragih pripomočkov ali naprav, vse to vam omogočajo različne mobilne športne aplikacije za pametni telefon. V nadaljevanju si bomo še bolj podrobno ogledali razloge za uporabo aplikacije za tek ali drugega gibanja.

 

Zakaj uporabljati aplikacijo za tek ali drugo gibanje?

Aplikacija za tek ali drugo obliko gibanja ima običajno možnost postavitve individualnih ciljev, ki jih lahko prilagajate in spreminjate med samim procesom.

Aplikacija omogoča tudi spremljanje lastnega napredka, kjer ne govorimo le o napredku hitrosti pri teku, temveč tudi o spremljanju lastne teže, ki se bo spreminjala kot posledica več gibanja.

Večina aplikacij za gibanje ali prehrano omogoča tudi nekaj brezplačnih poučnih nasvetov za zdravje in dobro fizično pripravljenost.

Nekatere naprednejše aplikacije pa omogočajo tudi spremljanje pomembnejših zdravstvenih vrednosti, kot so srčni utrip, količino vdihnjenega kisika med vadbo (VO2max), štetje korakov ipd. Večinoma je za spremljanje teh podatkov sicer potrebna tudi naprava, kot je pametna ura, ki tovrstne parametre meri. Aplikacija jih potem izračuna, kar seveda pomeni, da gre za približne vrednosti. Tudi približne vrednosti pa so dovolj za spremljanje napredka.

Za vse ljubitelje rekreacije na prostem in raznega gibanja smo poiskali 5 najboljših aplikacij za šport, s katerimi boste lahko optimizirali vadbo, si sestavili svoj jedilnik in poskrbeli za svoje zdravje ter dobro psihofizično počutje.

 

Aplikacija za štetje korakov: Moves

Mobilna aplikacija Moves je aplikacija za štetje korakov, ki vas dnevno spodbuja k telesni aktivnosti tako, da z grafiko v obliki kroga prikazuje, kako aktivni ste. Več korakov kot naredite, večji je krog. Sicer pa Moves poleg korakov avtomatsko vodi tudi do minute natančen dnevnik vašega gibanja po različnih lokacijah skozi posamezen dan. Prav tako aplikacija samodejno prepozna in beleži minute, ki jih pretečete ali prekolesarite, ter kalorije, ki jih porabite med to aktivnostjo.

Priporočljivo za: novince na področju rekreacije
Prenos mogoč na: iOS in Android

 

tek aplikacija za pametni telefon ios in android

 

Ultimativna aplikacija za tekače: Personal Running Trainer 

Presonal Running Trainer je mobilna aplikacija za tek, ki vas preko avdio posnetkov usmerja do boljših rezultatov, hkrati pa beleži statistiko vaših tekaških dosežkov. Na začetku si izberete želeno razdaljo. Na voljo so programi za 5, 10, 21 in 42 kilometrov. Nato pa boste dobili navodila za trening: kdaj teči, kdaj zamenjati hitrost teka in kdaj počivati.

Priporočljivo za: tekače začetnike in dolgoprogaše
Prenos mogoč na: iOS in Android

 

kolesarji cyclemeter aplikacija za pametni telefon

 

Ena najboljših aplikacij za kolesarje: Cyclemeter

Se navdušujete nad cestnim kolesarstvom? Potem bo ta aplikacija prava izbira za vas!

Cyclemeter velja za eno najbolj priljubljenih mobilnih aplikacij med kolesarji, s katero sledijo svoji najljubši aktivnosti. Aplikacijo so razvili v podjetju Abvio, ki ima na voljo še dve licenčni aplikaciji za rekreacijo. To sta Runmeter, aplikacija za tek, in Walkmeter, brezplačna aplikacija za hojo.

Cyclemeter vam omogoča beleženje in zbiranje najrazličnejših podatkov, ki vam na kolesu lahko še kako koristijo. Z aplikacijo imate dostop do zemljevidov, vremenskih napovedi, načrtov za kolesarjenje, merilca srčnega utripa in drugih statistik, prikazanih v obliki grafov.

Priporočljivo za: kolesarje na različnih stopnjah
Prenos mogoč na: iOS in Android

 

zdrava prehrana aplikacija za pametni telefon

 

Aplikacija za sledenje dnevnega vnosa kalorij: MyFitnessPal

Ker se gibanje in prehrana brezkompromisno povezujeta, bo za marsikoga zelo uporabna tudi aplikacija, s katero lahko sledite svojemu dnevnemu vnosu kalorij. Tako boste lahko natančno spremljali vašo dietoMobilna aplikacija MyFitnessPal bo prava za vas, če si želite vpogleda v sestavo vaše prehrane. Z aplikacijo lahko vodite natančen prehranski dnevnik, kamor vnašate količine in vrsto hrane ter pijače. Poleg tega vam aplikacija izračuna priporočen dnevni vnos kalorij glede na težo, ki jo želite imeti. Pri vpisovanju hrane pa vam bo lahko v veliko pomoč skener črtnih kod, ki s preprostim klikom prepozna živilo in ga samodejno zabeleži pod posamezen obrok.

Aplikacija omogoča tudi vpogled v sestavo makro (ogljikovi hidrati, beljakovine, maščobe, vlaknine) in mikro (vitamini in minerali) hranil vašega jedilnika. Tako boste lažje planirali svojo dieto, ki bo seveda v skladu z vašimi cilji treningov.

Priporočljivo za: vse, ki želijo izgubiti ali pridobiti kak kilogram ali pa urediti svoje prehranjevanje
Prenos mogoč na: iOS in Android

 

Sledite različnim aktivnostim z aplikacijo: Runkeeper

Za spremljanje različnih aktivnosti, kot so tek, hoja, pohodništvo in druge aktivnosti na prostem, je aplikacija Runkeeper naravnost odlična. Z njo boste lahko sledili vaši poti, hitrosti in razdalji, prav tako pa si boste v aplikaciji lahko nastavili različne cilje, porabo kalorij ter shranjevali vaše treninge. Redno se lahko udeležujete tudi različnih izzivov in virtualnih tekem ter svoje rezultate delite s prijatelji.

Priporočljivo za: katerokoli športno aktivnost na prostem
Prenos mogoč na: iOS in Android

 

Seveda je za uporabo vseh naštetih aplikacij za tek in druge aktivnosti potreben pametni telefon. Kako izbrati nov mobilni telefon, ki bo ustrezal vsem vašim potrebam in zahtevam? Preberite tukaj. Seznam najbolj priljubljenih pametnih telefonov ta hip pa najdete tukaj.

Ko boste prepričani, kateri pametni telefon je pravi za vas, pa si oglejte še našo celotno ponudbo v spletni trgovini.