Najboljši vzglavniki za vse primere

Popoln vodič za izbiro popolnega vzglavnika, ki vas bo popeljal do popolnega spanca

Čudovit posteljni okvir po vašem okusu, dobro letveno dno, kakovostno ležišče, mehka odeja in še mehkejša posteljnina so odlični temelji za kvaliteten spanec ter vsakodnevno celostno regeneracijo telesa, ki jo potrebujete za dobro počutje in zdravo življenje.

A vse našteto je brez pravega učinka, če pozabite na odličen vzglavnik. Takšnega z idealno kombinacijo podpore, mehkobe in udobja, ki preprečuje zbujanje z neprijetnimi bolečinami v vratu ali hrbtenici. Za dober vzglavnik je značilno, da sprošča vratne mišice in ponuja mehko oporo glavi ter vratu, ki ju med spanjem ali počitkom samodejno spravi v pravi položaj. Najboljši vzglavniki bodo poskrbeli tudi za to, da boste med počivanjem imeli pravilen pretok krvi in kisika do možganov.

Med bolj priljubljenimi vrstami vzglavnikov so tisti, ki so narejeni iz spominske pene ali lateksa. Zanje je namreč značilno, da zaradi svoje luknjaste strukture nudijo odlično zračenje. Posledično je omogočen pretok vlage in zraka. To pomeni, da se med spanjem ne boste prekomerno potili, kar hkrati preprečuje zadrževanje neprijetnih vonjav in razmnoževanje mikrobov v vašem vzglavniku. Slednje je še posebej koristno za vaša dihala. Nos in usta se namreč med spanjem nahajata na vzglavniku in sta zelo izpostavljena morebitnim pršicam in bakterijam, ki se rade naselijo v hišnem tekstilu. Izjema niso niti posteljni vzglavniki.

Ne veste, kakšen je najboljši vzglavnik za vas? Pri izbiri vam z veseljem priskočimo na pomoč!

S katero od spodnjih trditev se poistovetite? Preverite in si oglejte, kateri vzglavnik je prava izbira za vas. Imamo odgovore.

 

Najboljši vzglavniki za različne spalne položaje

 

Večinoma spim na boku

Ljudem, ki spijo na boku, najbolj koristi spanje na čvrstejšem vzglavniku, ki nudi odlično podporo, glavi, vratu in hrbtenici. To namreč pripomore k temu, da telo med spanjem ostaja v horizontalnem položaju, kar vodi v kakovosten spanec brez jutranjih bolečin v vratu ali hrbtenici.

Optimalna izbira za spanje na boku je vzglavnik iz spominske pene, ki obenem zavira rast mikroorganizmov in pripomore k svežemu spalnemu okolju.

V naši ponudbi lahko najdete bogato izbiro čvrstih in trpežnih vzglavnikov, čvrstih vzglavnikov iz spominske pene ter vzglavnike iz vrhunske Tempur pene.

 

Večinoma spim na trebuhu

Če spadate med tiste, ki najraje spijo na trebuhu, za največje udobje potrebujete mehkejši, tanjši vzglavnik. Na ta način bo vaš vrat med počitkom ostal poravnan s hrbtenico. Kiropraktiki v nekaterih primerih celo svetujejo, da si med spanjem na trebuhu tanjši in mehkejši vzglavnik za oporo namesto pod glavo namestite kar pod trebuh.

Dobra izbira za vse, ki spijo na trebuhu, so torej tanjši in mehkejši vzglavniki, ki bodo preverjeno poskrbeli za vrhunsko izkušnjo spanja na trebuhu. Nekateri modeli tovrstnih vzglavnikov imajo prilagojeno tudi stransko stranico, kjer s posebnimi izrezi ob strani olajšajo dihanje in privzdignejo telo na način, da ga razbremenijo pritiska in telesu nudijo optimalno podporo.

 

Večinoma spim na hrbtu

Večina sicer spi na boku ali trebuhu, a morda sami spadate v redko skupino tistih, ki najraje zaspijo in spijo na hrbtu. Ta spalni položaj naj bi bil tudi najbolj optimalen in priporočljiv za zagotavljanje sproščujočega in regeneracijskega spanca.

V tem primeru vam priporočamo nakup srednje mehkega do čvrstega vzglavnika, ki v spodnjem delu nudi odlično podporo vašemu vratu. Dobra podpora preprečuje tudi težave z dihanjem in celo neprijetno smrčanje, ki nemalokrat pesti partnerje tistih, ki spijo na hrbtu.

 

Za vsak spalni položaj obstaja primeren vzglavnik

 

Nisem prepričan, ali spim pretežno na boku, trebuhu ali hrbtu

Niste prepričani, če spite na boku, hrbtu ali trebuhu oziroma svoj spalni stil ocenjujete kot »kombinirani«? Potrebujete torej univerzalno blazino. Najbolje takšno, ki vsebuje kombinacijo različnih polnil in se prilagodi vašim trenutnim potrebam.

Vašim potrebam bo zadostila tudi blazina s polnilom iz perja, priporočamo pa vam tudi vrhunske univerzalne vzglavnike TEMPUR, ki ustrezajo večini spalnih položajev. Izdelani so iz patentirane TEMPUR pene, ki se nežno prilagodi legi in obliki vašega telesa ter ima cel kup drugih prednosti, ki vodijo v kakovosten spanec.

 

Imam težave z alergijami

Zdaj, ko ste že ugotovili, kakšna je idealna izbira vzglavnika glede na vaš spalni položaj, morate seveda upoštevati še ostale tegobe, ki vas morda pestijo med spanjem.

Vsi si seveda želimo spanja v antibakterijskem in svežem okolju, a posamezniki, ki imajo težave z alergijami, morajo biti ob nakupu še posebej pozorni na antialergijske lastnosti vzglavnika. Za vas smo tako pripravili izbor hipoalergenih vzglavnikov iz naravnega lateksa. Lateks je naravni material, ki je pridobljen iz kavčukovca in ima dolgotrajno mehko, fleksibilno in porozno strukturo. Zagotavlja zdravo spalno okolje, saj omogoča kroženje zraka, uravnava temperaturo in omogoča enakomerno razporeditev telesne teže. Lateks ne zagotavlja ustreznega okolja za razvoj bakterij, zato je primeren za alergike.

 

Med spanjem se veliko potim

Imate od vsega naštetega pri spanju v resnici največ težav s potenjem?

Pri reševanju težave seveda najprej poskrbite za temelje in si zagotovite primerno ležišče, ki vzdržuje optimalno telesno temperaturo in pripomore k njenemu uravnavanju, posteljnino iz kakovostnih materialov, za nameček pa še za vzglavnik, ki bo preprečeval prekomerno potenje in pripomogel k bolj kakovostnemu in prijetno ohlajenemu spancu.

V ponudbi lahko najdete tudi vzglavnike, ki preprečujejo prekomerno potenje.

 

Vzglavniki za popestritev prostora

 

Kot že omenjeno v uvodu, je poleg primernega vzglavnika za pravo vzdušje v spalnici potrebnih še veliko drugih dejavnikov, ki našo spalnico spremenijo v oazo miru in sprostitve.