Največje napake pri nakupu prenosnika

Marsikdo je pri nakupu prenosnika že naredil napako, ki jo je kmalu obžaloval. Pravzaprav pri nakupu prenosnih računalnikov hitro pride do napak. Znajdemo se npr. v situaciji, ko nas na cedilu pusti star prenosnik, nato pa ga želimo zaradi šolskih, službenih in drugih obveznosti nemudoma nadomestiti z novim. Hitimo v najbližjo trgovino, slabo ocenimo, kakšno zmogljivost prenosnika sploh potrebujemo oziroma smo na tesnem s financami, zato posežemo kar po prvem prenosniku, ki ga vidimo v akcijski ponudbi.

Vse to so značilnosti nepremišljenega nakupa, ki v večini primerov vodi do nezadovoljstva uporabnikov. Seveda je pri vsakem nakupu najbolje pridobiti osebna priporočila strokovnjakov. Ker pa to ni vedno mogoče, smo za vas pripravili pregled največjih napak, ki jih lahko naredite pri nakupu prenosnika.

Prenosnik 2-v-1

Izognite se petim najpogostejšim napakam pri nakupu prenosnika

Kaj pa je pri vsem tem najboljša novica? Z minimalnim trudom se lahko enostavno izognete največjim napakam pri nakupu prenosnika. Mednje spadajo:

1. IZBRALI BOSTE NAJCENEJŠI PRENOSNIK

Danes lahko vsekakor najdete prenosnike po zelo ugodni ceni, ki bodo nudili vse osnovne funkcije za dobro delovanje. Ugodna cena pa še ne pomeni, da bo izbrani prenosnik zadovoljil vaše uporabniške potrebe. Namesto nakupa najcenejšega prenosnika na trgu se najprej osredotočite na iskanje tistih modelov, ki najbolj ustrezajo vašim pričakovanjem. Nato modele razvrstite po ceni in se na podlagi razpoložljivih sredstev odločite za zmagovalca.

2. OSREDOTOČENI BOSTE ZGOLJ NA ENO LASTNOST

Velik delež uporabnikov pri nakupu dobi t. i. tunelni vid. To pomeni, da se uporabniki osredotočijo zgolj na en tehnični podatek prenosnika, pri tem pa pozabijo, da je za splošno oceno prenosnika pomembno povprečje številnih tehničnih značilnosti. Še posebej v primeru, ko za prenosnik ne želite odšteti preveč, izberite tisti model, ki zagotavlja splošno dobro uporabniško izkušnjo.

3. PREPRIČANI STE, DA VELIKOST NI POMEMBNA

Velikost je pri nakupu prenosnika ključnega pomena. Večji zaslon pomeni boljšo uporabniško izkušnjo pri gledanju filmov, igranju igric in pri zahtevnejši uporabi, npr. montaži videov in slik. Velikost zaslona vpliva tudi na velikost tipkovnice in sledilne ploščice. Po drugi strani pa velikost zaslona vpliva na to, kako zlahka boste  prenašali svoj prenosnik. Manjši zaslon pomeni lažji prenosnik. Le-tegaboste povsem enostavno shranili v nahrbtnik ali torbo in ga prinesli s seboj na sestanke.

4. PRENOSNIK IN TABLICA V ENEM JE NAJBOLJŠA IZBIRA

To vsekakor ne velja za večino uporabnikov. Na trgu sicer obstaja nekaj odličnih ‘dva v enem’ modelov, kar pa ne pomeni, da boste z nakupom pridobili isto kakovost, kot če bi kupili obe napravi posamezno.

Prenosnik Lenovo Yoga 920

Pred nakupom novega prenosnika so vam lahko v pomoč tudi pretekle izkušnje z uporabo. Vprašajte se, kaj vas je najbolj motilo pri prejšnjem prenosniku in kaj je bila tista lastnost, ki ste jo najbolj pogrešali. Ste bili zadovoljni z velikostjo zaslona in tipkovnice, ali sta vam le-ti povzročali težave? Sta hitrost in spomin zadoščala vaši uporabi? Prav tako vam predlagamo, da pred nakupom natančno preberete ocene uporabnikov izbranih modelov. Našli jih boste na številnih spletnih straneh in forumih.

Ponudbo lahko glede na vaše iskalne kriterije in želje prilagodite v naši spletni trgovini. Prenosnike je mogoče izbirati glede na tip rabe, barvo, znamko, ceno, diagonalo zaslona, kapaciteto diska, operacijski sistem, delovni pomnilnik, serijo procesorja, tip grafike, vrsto diska in znamko grafike. A ne pozabite – nakup računalnika naj bo vedno dobro premišljen in v prvi vrsti prilagojen ravni vaše uporabe.