Zakaj ob nakupu televizorja izbrati še soundbar zvočnik?

Kakovostni soundbar zvočnik lahko vašo dnevno sobo v trenutku spremeni v domači kino. Seveda boste že s samim nakupom novega televizorja doživeli drugačno izkušnjo zvoka, kot ste je bili doslej vajeni pri starem televizorju, toda za pravo kinematografsko doživetje je vredno razmisliti tudi o nakupu soundbar zvočnika.

Soundbar zvočnik prostorski zvok v dnevni sobi

Naprednemu razvoju tehnologij na področju smart TV sledi tudi neprestano izpopolnjevanje dodatne opreme, s katero je gledanje televizije videti še bolj resnično. Recimo, da ste pravkar postali ponosni lastniki novega 4K televizorja, ki vašo dnevno sobo vsak dan napolni s slikami živih, realističnih barv. Osupljiva ločljivost prinese v prostor novo dimenzijo realizma v podobah, zato bi bilo škoda, če je ne dopolnite še z večdimenzionalnim zvokom iz globokotonca.

Kaj je soundbar zvočnik?

Sounbar je lahko eno ali dvo-delni in deluje kot zvočnik za vaš televizor. Kakovost zvoka je s soundbar zvočnikom skoraj brezmejna in neprimerljiva z izkušnjo zvoka, ki jo ponuja v TV vgrajen zvočnik. Prednost soundbar zvočnika je njegova prilagodljivost, saj v katerikoli sobi poskrbi za prostorski zvok. Tako boste lahko končno slišali tisto, česar prej niste. Soundbar poskrbi za neverjetno čist, poln in bogat zvok, zato se uvršča na prvo mesto komplementarnih elementov, ki jih novi lastniki televizorjev kupujejo.

Soundbar zvočnik pod televizorjem

3 nasveti za nakup soundbar zvočnika

Pred nakupom soundbar zvočnika si najprej oglejte celotno ponudbo. Dobro preučite specifikacije posameznih naprav in nato izberite tisto, ki najbolj ustreza vašim pričakovanjem. Da se boste lažje odločili za pravega, najprej razmislite o sledečih nasvetih.

  1. Izgled soundbar zvočnika: skoraj vsi soundbar zvočniki so oblikovani minimalistično, zato se ne rabite bati, da boste svoji dnevni sobi dodali kak vpadljiv element. Navadno lahko izbirate med črno, sivo in srebrno barvo. Lahko ga postavite na TV omarico ali pa vgradite na steno.
  2. Avdio izkušnja: zvok iz soundbar zvočnika potuje tudi proti stropu, zato boste imeli občutek, da vas zvok obdaja prav iz vseh strani. Nekateri kupci pravijo, da zaradi globine, poudarkov in čistosti zvoka le-tega ne slišijo, ampak občutijo.
  3. Kakovost zvoka: vsak imetnik novega televizorja si želi, da sta slika in zvok kompatibilna. Soundbar zvočnik je edina prava polovica para, ki sodi k vrhunski sliki.

Soundbar zvočnik v dnevni sobi pred parom na kavču

Zakaj izbrati soundbar zvočnik?

Vsak zvočnik ne more konkurirati napredni tehnologiji, ki jih ponujajo proizvajalci vrhunskih znamk televizorjev, kot so Samsung, LG, Sony, Philips, Hisense, Panasonic, Toshiba, Finlux in druge. Za ujemanje podrobnosti na TV zaslonu in avdio vsebin lahko poskrbi le soundbar zvočnik. Večino lahko s televizijo povežete preko brezžične povezave Bluetooth, na ta način pa jih lahko tudi upravljate. To pa še ni vse, veliko jih je kompatibilnih tudi z napravami za pametni dom in aplikacijami za brezžično pretakanje glasbe iz vašega pametnega telefona ali USB ključka.

Vrste soundbar zvočnikov

V grobem delimo soundbar zvočnike v dve večji skupini. Tradicionalni soundbar zvočniki so sestavljeni iz 2 elementov – zvočnika in globokotonca. Danes je 99 % le-teh že brezžičnih, tako da lahko pozabite na ukvarjanje z nepotrebnimi kabli. Druga skupina pa so vgrajeni globokotonci, ki imajo oba elementa iz prejšnje skupine vgrajena v isti napravi.

Soundbar zvočnik na steni

Blagovne znamke soundbar zvočnikov

Tako pestra kot je ponudba televizorjev, je tudi izbira blagovnih znamk soundbar zvočnikov. V Harvey Normanu vam ponujamo svetovno priznane blagovne znamke zvočnikov soundbar. Na voljo so soundbari Philips, JBL, Bose, LG, Panasonic, harman/kardon, Samsung in Sony.

Izboljšajte zvok v svojem domu, privoščite si vznemirljivo gledanje filmov in drugih vsebin s kakovostnim soundbar zvočnikom, ki ga lahko kupite že za samo 119,99 €. Poleg odličnega zvoka pa vam ponujamo tudi odlične pogoje za nakup na obroke.