Nepozabna zabava s polaroid fotoaparatom

Na zabavah pogosto ustvarimo veliko število fotografij, ki zasedajo ogromno prostora na naših telefonih in le redke izmed teh so nam zares všeč. Iz tega razloga je smiselno, da izberemo dober fotoaparat, s katerim bomo naredili nekaj kvalitetnih fotografij in tako zares zabeležili naše spomine. Še bolje pa je, če so nam fotografije kar takoj na voljo v natisnjeni obliki, kar nam nudi polaroidni fotoaprat, saj se tako ne bodo izgubile in jih takoj lahko namestimo na slavno mesto na hladilniku ali v fotoalbum.

S polaroidnim fotoaparatom popestrite vsako zabavo

Polaroidni fotoaprat lahko na zabavo prinese veliko smeha ali pa poskrbi celo, da potočite kakšno solzico ob zapisih na fotografijah, namenjenih vam v spomin. Katere zabave lahko popestrimo?

  • Poroke,
  • rojstnodnevne zabave,
  • poslovna srečanja,
  • teambuildinge,
  • piknike, …

Polaroid poskrbi za trenutke smeha

Polaroidni fotoaparat lahko popestri vašo zabavo na več načinov:

  • Goste lahko fotografirate naključno in jim podarite fotografije
  • Goste lahko fotografirate in na takoj razvite fotografije pripišejo misel ali posvetilo, nato pa jih pripnejo na posebno pripravljeno tablo ali pripnejo na vrvico, kjer se lahko ustvari lepa zbirka (npr. na porokah ali rojstnodnevnih zabavah, zabavah za obletnice ipd.)
  • Fotografije lahko gostje prilepijo neposredno v vaš album in dopišejo lepe želje ali misli
  • Ustvarite lahko foto kotiček ali stojnico, kjer bodo nastale še zabavnejše fotografije

Kaj je obvezno v foto kotičku?

Obvezno je, da ga postavite tako, da bo sonce ob vseh delih dneva omogočalo ustvarjanje kakovostnih fotografij in jih ne bo uničevalo s svojo svetlobo, saj ne želite slabih fotografij. Naj se vidijo iskreni nasmehi, objemi, detajli lepih oblek, ljubljenčkov in čokoladna umazanija okrog ust najmlajših gostov!

Pripravite nekaj pripomočkov, s katerimi se gostje lahko poigrajo, na primer brke, očala, klobučke in podobno, lahko prave ali pa na palčkah, da jih pridržijo pred sabo. Dodate lahko tudi kaj drznejšega, dele kostumov superjunakov ali ljubkih živalic. Pripomočki se lahko skladajo s temo zabave, domišljija nima meja.

V čem se razlikujejo polaroidni fotoaprati?

Polaroid fotoaprat lahko izdeluje fotografije različnih velikosti, torej morate preveriti, kakšnih dimenzij želite, da so vaše ustvarjene fotografije. Na voljo so vam fotografije v razmerju 1:1, torej 62 x 62mm, lahko pa so tudi pravokotne, na primer 62 x 46mm.

Nekateri fotoaparati za manj izkušene fotografe omogočajo opcijo avtomatske prilagoditve svetlobe, boljši in malo izkušenejši fotografi pa lahko posegajo po takšnih, kjer sami upravljajo z najrazličnejšimi nastavitvami. Poleg tega vam nekateri fotoaparati omogočajo še več kreativnosti s posebnimi flash geli, možnostmi za selfije, fotografiranje pokrajine, igranje z bliskavico in svetlobo ter celo nastavitev časovnika za selfije. Lahko kupite fotoaprat primeren svojim sposobnostim, ampak z nekaj vaje smo prepričani, da boste hitro osvojili vse nastavitve!

Polaroidni fotoaparati pa se razlikujejo tudi po zmogljivosti baterij. Pri nakupu se pozanimajte, koliko fotografij lahko naredite z enim setom baterij. Polaroidni fotoaparat FUJIFILM Instax SQ6 lahko z enim setom baterij porabi kar 30 polaroid filmov po 10 fotografij, kar verjetno zadostuje za eno zabavo. Cene filmov si lahko ogledate tukaj.

Če boste fotoaparat veliko nosili s seboj, pa je pomembna tudi teža. Najlažji v ponudbi je Instax MINI 11, ki pa vas ne bo prepričal zgolj s svojo težo, ampak tudi s pestro paleto barv, med katerimi lahko izbirate! Izberite takšnega, ki se vam bo najbolj podal, tako lahko postane obvezna oprema na vseh vaših druženjih, ki ne bo zasedla preveč prostora v vaši torbi.

Z nekaj napotki boste zagotovo našli pravi polaroid zase, ki vas bo spremljal povsod. Predvsem so prikupne fotografije družbe ob različnih priložnostih, saj lahko kasneje primerjate, kako ste se spreminjali skozi čas in koliko zabav ste priredili, kjer ste se noro zabavali.

Vsekakor je to odlična naložba, s katero boste pričarali in ujeli mnogo lepih trenutkov!