Office 365 – najboljša pisarna povsod z vami!

Se je tudi vam zgodilo, da ste postali ponosni lastnik novega računalnika, ob prihodu domov pa ste razočarano ugotovili, da bo moral vaš naslednji veliki projekt še malce počakati? Danes ob nakupu računalnika načeloma dobite tudi prednaložen operacijski sistem, kar pa še ne pomeni, da zraven dobite tudi programe. V takem primeru so idealna rešitev vsi paketi storitve Office 365 za domačo, poslovno in izobraževalno rabo. Paketi vsebujejo polno nameščene Office programe, s katerimi boste kos najrazličnejšim nalogam in opravilom na vašem računalniku.

Zakaj 365?

Številka 365 v imenu naročniške storitve Office 365 pomeni, da boste lahko vse nameščene Office aplikacije uporabljali natanko eno leto od datuma nakupa. V času aktivne naročnine na Office 365 boste imeli vedno na voljo najnovejše različice vseh Office aplikacij. Prav v tem pa enoletna naročnina razlikuje od enkratnega nakupa sistema Office. Z nakupom slednjega seveda pridobite enake aplikacije, vendar pa se le-te ne posodabljajo samodejno. Poleg tega lahko sistem Office namestite le na en računalnik s sistemom Windows ali Mac OS, medtem ko lahko Office 365 uporabljate na več napravah hkrati.

Na katerih napravah je mogoče uporabljati Office 365?

Najnovejšo različico Office 365 lahko uporabljali na:

  • računalnikih s sistemom Windows 7 ali novejšimi različicami,
  • računalnikih Mac s sistemom Mac OS X 10.10 ali novejšimi različicami,
  • računalnikih Mac z novejšimi različicami za Office 2016 for Mac,
  • tabličnih računalnikih s sistemom Android,
  • napravah iPad,
  • mobilnih telefonih s sistemom Android,
  • napravah iPhone.

Pri tem pa morate vedeti, da se aplikacije zbirke Office 365 razlikujejo glede na platformo in napravo, na katero so nameščene. Tako bo prikaz aplikacije na PC-ju drugačen kot na računalniku Mac ali mobilni napravi. V vsakem primeru pa lahko delo, ki ste ga začeli na računalniku, potem nadaljujete naprej na katerikoli drugi napravi točno tam, kjer ste ostali.

Microsoft Office 365 pisarna vedno in povsodOffice 365 za domačo rabo

Office 365 vam poleg nameščenih aplikacij nudi tudi vsakomesečne nove funkcije, 1 TB shrambe v oblaku v storitvi OneDrive, naročnino za Skype klice in brezplačno tehnično podporo. Za gospodinjstva oziroma družine je najbolj priporočljiv nakup paketa Office 365 Home. Ta vam omogoča, da aplikacije Office uporablja do pet uporabnikov, vsak na svojem računalniku ali mobilni napravi. Za posameznika pa je najboljše, da se odloči za nakup paketa Office 365 Personal, ki je prilagojen in namenjen za posameznike.

Office 365 za poslovno rabo

Poleg paketov Office 365 obstajajo tudi paketi Office 365 za podjetja. Paket Office 365 Business je namenjen za podjetja, ki potrebujejo Office aplikacije, shrambo datotek v oblaku in skupno rabo. Drugi paket, Office 365 Business Premium, ponuja poleg Office aplikacij tudi poslovno e-pošto in druge poslovne storitve. Office 365 Business Essentials je edini poslovni paket, ki ne vključuje Office aplikacij (na voljo so le spletne različice Worda, Excela in PowerPointa), ponuja pa poslovno pošto in druge poslovne storitve.

Office Online

Office Online vam omogoča, da nekatere aplikacije paketa Office 365, uporabljate popolnoma brezplačno in brez namestitve tudi, ko ste na poti. Potrebujete le namizni brskalnik in povezavo do interneta. To vam omogoča tudi nemoten prehod s storitve Office Online na namizne programe z vsemi funkcijami, pri tem pa vam dokumenta ni potrebno zapustiti.

Katere aplikacije dobite z Office 365?

Vsi od zgoraj naštetih paketov, izjema je le Office 365 Business Essentials, vključujejo določeno število enakih aplikacij. Word, Excel, PowerPoint, Outlook in Access (za računalnike s sistemom Windows) boste našli tako v paketih za domačo rabo in za podjetja. Vsako od omenjenih aplikacij je mogoče brezplačno preizkusiti na Office spletni strani. Kaj pa pravzaprav ponujajo posamezne aplikacije?

Office 365 Word aplikacija za besedila

Word

Word nudi najsodobnejša orodja za urejanje, pregledovanje in skupno rabo vaših besedil. Z njim lahko ustvarjate in souporabljate dokumente profesionalnega videza. S funkcijo pametnega iskanja lahko izberete določeno besedno zvezo in v zvezi z njo poiščete vse informacije na spletu. V Wordu imate možnost povabiti tudi druge, da sočasno z vami urejajo isti dokument ter sledijo komentarjem v nitih, da sledijo povratnim informacijam ter preoblikujejo ponovitve v pogovore.

Office 365 Excel za tabele

Excel

Excel vam omogoča preprosto uporabo dela s preglednicami, kjer lahko s priporočenimi grafikoni in funkcijo napovedovanja trende pregledate z enim klikom. Z dodatkom Power Pivot imate možnost hitre povezave tabel in kompleksnih izračunov. Prav tako pa Excel nudi izvajanje poizvedb, oblikovanje podatkov in spajanje podatkov iz virov podatkov v podjetju in v oblaku. Novost, ki je doslej v Excelu še niste srečali, pa je prikaz podatkov v novih vrstah grafikonov, kot sta drevesni zemljevid in slap.

Office 365 PowerPoint za predstavitve

PowerPoint

Za ustvarjanje in učinkovito predstavljanje vaših idej v privlačnih predstavitvah je najprimernejši PowerPoint. Ta vam omogoča, da v pogledu predstavitelja vidite opombe, ki spremljajo vaše diapozitive, naslednji diapozitivi pa so prikazani na drugem zaslonu. Poleg tega lahko v PowerPointu s kolegi pregledujete in urejate vaše predstavitve ter hkrati enostavno upravljate zgodovino različic.

Outlook

Organiziranje, pisanje in shranjevanje e-pošte z Outlookom poteka preprosto in hitro. Lažjo skupno rabo in sodelovanje pri dokumentih vam omogočajo priloge iz storitve OneDrive, poleg tega lahko za boljše načrtovanje koledarje prikažete drug poleg drugega. Outlook prav tako omogoča poenoteno upravljanje komunikacij. V pogledu pogovorov so povezana sporočila združena skupaj, najpomembnejše podatke o stikih pa si lahko ogledate na enem mestu.

Access

Access je priročno orodje za hitro ustvarjanje namiznih zbirk podatkov, ki vam pomagajo pri poslovanju. Zbirke ustvarjate na podlagi brskalnika. Podatki so samodejno shranjeni v zbirko podatkov SQL, tako da so varnejši in bolj prilagodljivi kot kdaj koli prej. Programe lahko enostavno tudi delite s sodelavci.

Z Office 365 boste lahko do vaših besedil, preglednic, predstavitev in zbirk podatkov dostopali vedno in povsod. Naj Office 365 postane vaš najboljši pomočnik, ki vas ne bo nikoli pustil na cedilu!