PlayStation VR očala so že pri nas!

Ste pripravljeni stopiti z nami v virtualno resničnost?

Zakaj smo tako navdušeni nad Playstation VR očali?

Playstation VR očala se lahko pohvalijo z osupljivimi lastnostmi! Ponašajo se z z 1920×1080 full-HD OLED zaslonom in kar 100-stopinjami vidnega polja.

Z osupljivo hitrim odzivnim časom medtem uporabnikom nudi igralno izkušnjo, ki jo komajda ločimo od resničnega življenja. Očala VR Playstation se lahko pohvalijo s stopnjo osveževanja slike 120 Hz in nudijo možnost predvajanja iger na 120 fps (slik na sekundo).

Kako deluje?

Očala po navodilih priklopimo na igralno konzolo Playstation 4, potem pa z vgrajenim merilcem pospeška in LED lučmi aktivno sledi igralčevim gibom med igro. Za optimalno in zares vrhunsko igralno izkušnjo uporabnik potrebuje tudi Playstation kamero, ki jo priklopi na očala.

Playstation VR očala igralcu omogočajo, da glavo obrača za 360 stopinj. To v igralni praksi pomeni na primer to, da preveri, če ga sovražnik zasleduje za hrbtom. VR očala imajo namreč senzorje tudi na zadnji strani.

Katere igre lahko igram z VR očali Playstation?

Z očali VR lahko igramo skoraj vse igre, ki jih podpira igralna konzola PS4. To sicer ne pomeni, da se vsaka igra spremeni v virtualno.  V vsakem primeru pa se izboljša izkušnja igranja, ki je podobna izušnji gledanja filma v kinodvorani.

Ko smo ravno pri ogledu filmov – uporabniki lahko z VR očali gledajo tudi vsebine na pretočnih spletnih kanalih in straneh kot sta YouTube ali pri nas še ne uveljavljeni Jaunt. Zveni kul, mar ne?

Katere igre lahko igramo?

Z očali VR Playstation lahko igramo večino iger, ki so kompatibilne z igralno konzolo Playstation 4, na voljo pa je tudi nekaj iger, ki so ustvarjene posebej za VR izkušnjo igranja. Nekaj primerov si lahko ogledate spodaj.

Kaj prinaša VR prihodnost?

Pri podjetju Sony so najeli kar 230 podjetij za razvoj, ki bodo tudi v bodoče razvijale vsebino posebej za izkušnjo virtualne realnosti, čeprav je že zdaj na voljo ogromno vsebine, ki omogoča neverjetno izkušnjo virtualne resničnosti z 360-stopinjskim pogledom.

Vedno glasnejše so tudi govorice, da naj bi Sony v bližnji prihodnosti na trgu predstavil s senzorji prekrite rokavice, ki bodo omogočale gibanje rok v virtualnem prostoru, kar vključuje tudi pritiske s prsti. Menda boste z rokavicami lahko kmalu tudi listali dokumente na podoben način kot je to počel Tom Cruise v filmu Posebno poročilo (Minority report). In tako VR resničnost morda kmalu ne bo namenjena le gamerskim navdušencem…

 

Bi radi tudi sami preizkusili Playstation VR očala? Vabimo vas, da obiščete GAMES HUB gamerski kotiček v naši ljubljanski poslovalnici in se prepričate, kako osupljiva je virtualna resničnost! Playstation VR očala lahko sicer naročite tudi v naši spletni trgovini!