POLETNI RECEPT: Domač marelični sladoled z jogurtom

Poletje in sladoled sta najboljši par! Saj se strinjate, kajne? V vročih, sončnih dneh se hladna osvežitev prileže prav v vsakem trenutku, najboljše pa je, če jo imamo vedno na voljo. Zato smo za vas pripravili slasten recept za domač marelični sladoled z jogurtom, ki bo v vašem zamrzovalniku zagotovo dobil stalno mesto.

Z oranžnimi sadeži do mladosti in zdravja

Marelice so eden izmed osvežujočih sadežev poletja, po katerih radi posežejo tako starejši kot otroci. Znane so po svojem odličnem okusu, a le malokdo ve, da so marelice poleg tega tudi vir mladosti. Marelični sadeži so polni karotenov, ki skrbijo za obnavljanje celic in mladosten videz.

To pa še ni vse, marelice so bogate tudi z železom, fosforjem, kalcijem in vitamini B1, B2 ter C. Vsebnost omenjenih mineralov in vitaminov pa pripomore k ostremu vidu, dobri krvi, izboljšanemu delovanju presnove in uravnanemu krvnemu tlaku.

Kaj je potrebno upoštevati pri nakupu marelic?

Ko kupujete marelice, glejte, da so le-te izrazito oranžne barve. Plodovi marelic po nabiranju ne zorijo več, zato nikar ne posegajte po sadežih, ki imajo na lupini še kaj zelenega. Pomembno je tudi, da imajo sadeži prijeten, dišeč vonj in mehko lupino. Če boste pri nakupu upoštevali vse troje, ste že na pol poti do kakovostnega domačega mareličnega sladoleda.

Recept za okusen marelični sladoled z jogurtom

Sestavine:

  • 250 g opranih, izkoščičenih in olupljenih marelic,
  • 1 navaden jogurt,
  • 2, 5 dl sladke smetane,
  • 1 lonček sladkorja,
  • 1 vaniljev sladkor

Za okrasitev:

  • metini listi,
  • vafelj

Priprava:

  1. Operite, izkoščičite in olupite marelice, nato jih narežite na koščke.
  2. Narezane koščke marelic zmešajte s paličnim mešalnikom.
  3. Gladko maso nato prelijte v aparat za sladoled, ki ji dodate jogurt, sladko smetano, sladkor ter vaniljev sladkor in pustite aparatu, da opravi svoje delo.
  4. Sladoled okrasite s svežimi listi mete in hrustljavim vafljem.
  5. Delite s svojimi najdražjimi!