Poskrbite za varnost doma v vseh primerih

Ena izmed glavnih človekovih potreb je potreba po varnosti. Kje se bomo drugače počutili varnega kot v svojem domu?

A potrebe so eno, drugo pa statistika, ki govori, da se število poletnih vlomov v domove in tatvin iz leta v leto povečuje. Da bi bili čimbolj sproščeni, ne glede na to ali ste doma ali na poti, lahko največ naredite sami. Zato poskrbite za varnost doma še danes. Jutri je namreč lahko že prepozno!

 

Varnostni alarm za varnost vašega doma

 

Kako poskrbeti za varnost?

K delni varnosti vašega doma bo pripomoglo že, če boste sledeli naslednjim nasvetom:

  • redno zaklepajte vrata (tudi ob kratkoročni odsotnosti ali kadar ste v bližini doma),
  • pazite na ključe (ključev nikoli ne puščajte pod predpražnikom, v poštnem nabiralniku, cvetličnem lončku),
  • spreminjajte svoje navade (spremembe prihodov, odhodov, nepridipravi lahko namreč opazujejo in zapisujejo vaše gibanje),
  • dragocenosti imejte skrite pred tujimi očmi in shranjene stran od oken,

 

Zaklepanje vhodnih vrat je osnova za varnost doma

 

V času daljše odsotnosti z doma predlagamo, da:

  • se dogovorite z nekom, ki mu zaupate, da vam redno praznijo poštni nabiralnik in preverjajo stanje vašega domovanja,
  • senčila in rolete pustite na običajnih mestih (popolnoma zakrite so namreč znak, da ni nikogar doma) ter
  • vklopite varnostni sistem.

 

Varnostni sistem za brezskrbno življenje doma in na poti

Eden izmed najbolj pomembnih dejavnikov za zagotavljanje varnost doma je varnostni sistem. Od sedaj naprej imate lahko svoj dom vedno in povsod popolnoma pod nadzorom!

Primarni funkciji varnostnega sistema za javljanje vloma sta takojšnja zaznava in poročanje o dogajanju na objektu bodisi varnostnonadzornemu centru z intervencijsko skupino, ki intervenira z ustrezno opremljenimi in usposobljenimi varnostniki, bodisi lastniku oziroma uporabniku sistema. Najpogosteje pa gre za poročanje tako intervencijski skupini kot tudi lastniku.

Ob zaznavi vloma pride tudi do sprožitve notranje in zunanje sirene, kar pritegne pozornost okolice, vlomilcu pa povzroči živčnost, ki ga običajno prisili v beg. Po možnosti še preden je uspel karkoli ukrasti.

V skladu s trendom tehnoloških rešitev in razvoja se je velik napredek zgodil tudi na področju tehničnega varovanja objektov s sistemi javljanja vloma. Varnostni sistem, ki ga zmontirate v svoj dom, je namreč danes mogoče povezati s pametnim telefonom ali tablico preko aplikacije, kamor centralna enota pošilja vse informacije o dogajanju doma oz. na posesti. Tako imate vsak trenutek nadzor nad svojim domom in upravljate sisteme za javljanje vloma, katerih centralne enote lahko pogosto uporabljate tudi za regulacijo drugih elektronsko vodenih naprav, kot so ogrevanje, luči, vrata ipd. Običajno pa nam tovrstne aplikacije nudijo tudi vpogled v porabo energije in podobnih zadev. Praktično s koristnim!

 

Varnostni sistem je povezan na vašo pametno napravo

 

Obvestilo o varnostnem sistemu – da ali ne?

Marsikomu se zdi obvestilo o tem, da je naš dom varovan, nepotrebno. Statistika pa je pokazala, da nam že samo obvestilo zmanjša možnosti za vlom.

Razmišljate, da bi izobesili lažno opozorilo, kljub temu da varnostnega sistema nimate? Svetujemo vam, da se uprete skušnjavi! Izurjeni vlomilci takšne znake zlahka prepoznajo.

 

Varnostne kamere ali le alarmni sistem?

Varnostne kamere so ena od nepogrešljivih naprav, ki sestavljajo varnostni sistem. Brez njih ne boste videli, kaj se dogaja v vašem domu, ampak boste lahko prejemali le opozorila o sproženem alarmu, ki pa se lahko sproži tudi zaradi sosedovega mačka.

Da se izognete nepotrebnim izbruhom panike, so varnostne kamere odlična rešitev. Veljajo za učinkovito in dostopno orodje v vrsti varnostnih sredstev, z razvojem tehnologije pa so se tudi stroški za nakup in namestitev precej znižali.

 

Varnost doma bo z varnostnimi kamerami zagotovljena

 

Katere so še druge alternative?

Če se vam nakup in montaža celotnega varnostnega sistema trenutno zdi prevelik finančni in časovni zalogaj, si lahko pomagate tudi s posameznimi elementi, ki drugače sestavljajo varnostni sistem.

Posežete lahko po pametnih senzorjih gibanja, ki vas bodo ravno tako preko aplikacije opozorili na sumljivo gibanje okoli vašega doma. Če boste senozorju dodali še pametno LED žarnico, boste lahko preko aplikacije na daljavo upravljali tudi osvetlitev. Verjemite nam, vsak vlomilec se bo prestrašil, če se mu nenadoma prižge luč!

Odločite se lahko tudi le za montažo varnostne kamere. V naši spletni trgovini lahko najdete varnostno kamero Amaryllo Icam Pro Delux, ki velja za prvo varnostno kamero s samodejnim sledenjem.

Še ena dobra, vendar začasna, izbira pa je senzor razbitega stekla. Le-ta vas na na pametni telefon, ko se v vašem domu razbije steklo. Naprava je občutljiva na zvok razbijanja stekla in tako deluje kot koristna naprava za obveščanje o razbitih oknih, ki so lahko znak vloma v vaše stanovanje ali hišo. Senzor lahko povežete tudi z glasno sireno oziroma alarmom, ki se aktivira ob razbitju stekla. Povežete pa ga lahko tudi z zunanjimi kamerami, ki pričnejo snemati dogajanje po aktivaciji senzorja.

Skupno vsem naštetim alternativnim možnostim je, da jih lahko upravljate z enega mesta. Vse kar torej potrebujete, je vaš pametni telefon in aplikacijo, preko katere prejemate obvestila.

 

Varnost doma je neprecenljiva dobrina

 

Varnost doma je pogosto ena od dobrin, ki jo začnemo ceniti šele, ko jo izgubimo. Da bi preprečili to, upoštevajte naše nasvete in poskrbite za varen dom, ne glede na to kje se nahajate. Preverite še, zakaj je nakup tablice, na katero boste lahko povezali svoj pametni varnostni sistem, dobra izbira.