Poskrbite za varnost svojega doma še pred dopustom!

Poletje je čas za sončne oddihe, morske počitnice in krajše ali daljše izlete. Najlepše je, če lahko v poletnih radostih uživate popolnoma brezskrbno, brez da bi sploh pomislili, kaj se dogaja pri vas doma.

A želje so eno, drugo pa statistika Policije Slovenije, ki govori, da se število poletnih vlomov in tatvin iz leta v leto povečuje. Da bi bil dopust čim bolj sproščen, lahko največ naredite sami. Zato poskrbite za varnost svojega doma, še preden se odpravite na zaslužen oddih!

Varnostni sistemi Panasonic

Pametni dom Panasonic – varnostni sistem za brezskrbno življenje doma in na poti

Od sedaj naprej imate lahko svoj dom vedno in povsod popolnoma pod nadzorom! Katerikoli varnostni  sistem Panasonic je namreč mogoče prek aplikacije čisto preprosto povezati s pametnim telefonom ali tablico, kamor centralna enota pošilja vse informacije o dogajanju doma oz. na posesti (deluje tudi 300 m okoli hiše).

Ena centralna enota dovoljuje registracijo do 8 pametnih naprav s sistemom iOS (iPhone 4 ali novejši, iPad/iPad mini 6.0 ali novejši) ali Android (4.0 ali novejši), zato boste lahko o morebitnih nenavadnih spremembah pri vas doma obveščeni prav vsi člani družine.

Vanostni sistemi Panasonic

Napredna tehnologija Plug & Play

Manjši varnostni paket Panasonic sestavlja centralna matična enota, senzor gibanja in senzor za okna in vrata, medtem ko večji varnostni paket Panasonic poleg naštetega vsebuje tudi notranjo sireno.

Oba varnostna paketa je možno dodatno razširiti, saj vam le-to omogoča napredna tehnologija Panasonic Plug & Play. Na eno centralno enoto lahko z enostavnim pritiskom gumba priključite do 4 kamere in do 50 senzorjev ter pametnih vtičnic. Poleg tega pa je v centralno enoto mogoče vstaviti microSD kartico za snemanje slike in zvoka.

Pametni dom Panasonic na telefonu

Dopolnilni elementi za pametni dom Panasonic, ki jih lahko dokupite:

Zunanja kamera Panasonic

Brezžična zunanja kamera vam nudi podroben nadzor dogajanja v okolici vašega doma. Odporna je na različne vremenske vplive in opremljena tudi za nočno snemanje (do 12 m). Barvno sliko z zvokom lahko spremljate na vašem pametnem telefonu ali tablici. V kamero vgrajeni mikrofon pa omogoča celo dvosmerno komuniciranje.

Notranja kamera Panasonic

Notranja kamera skrbno beleži dogajanje v vašem domu s pomočjo infrardečih senzorjev, ki omogočajo snemanje tudi ponoči (do 6 m). Barvno sliko z zvokom je mogoče spremljati na vašem pametnem telefonu ali tablici, zato se lahko kamero uporablja tudi kot otroški monitor. Poleg tega ima kamera vgrajen tudi mikrofon za dvosmerno komuniciranje.

Senzor za okna in vrata Panasonic

Senzor zaznava odpiranje oken in vrat. Njegove napredne nastavitve omogočajo, da lahko ob vsakem odprtju oken/vrat sproži kamero ali prižge luč in vas o tem obvesti na vaš pametni telefon ali tablico.

Senzor gibanja Panasonic

Senzor beleži gibanje na razdalji petih metrov in dobljene informacije prenaša drugim napravam. Nastavite ga lahko, da ob gibanju prižge luč in aktivira kamero. Njegove napredne nastavitve pa omogočajo, da zablokirate zaznavanje gibanja vaših hišnih ljubljencev in tako privarčujete z  električno energijo.

Pametna vtičnica Panasonic

Pametna vtičnica poskrbi za dober nadzor nad vašimi električnimi napravami in prihranke pri računih za elektriko. Prek aplikacije na mobilnem telefonu ali tablici lahko priklopljene naprave vklapljate in izklapljate.

Senzor razbitega stekla Panasonic

Senzor zazna zvok razbitega stekla vas o tem obvesti na pametni telefon ali tablico. Senzor ne reagira na zvok razbitja steklenice ali kozarca, zato vas lažni preplah ne rabi skrbeti. Senzor je možno povezati s sireno in kamero, ki se vključita ob aktivaciji senzorja.

Notranja sirena Panasonic

Notranja sirena ob aktiviranju oddaja glasen zvok (z močjo do 110 dB) in bleščeč signal. Seveda pa ste o samem dogajanju obveščeni tudi na pametni telefon ali tablico.

Senzor izlitja vode Panasonic

Senzor zaznava puščanje vode in vas o tem obvesti prek aplikacije na vašem pametnem telefonu ali tablici.

Centrala varnostnega sistema Panasonic

DECT brezžični standard

Vse naprave pametnega doma Panasonic med seboj komunicirajo z uporabo brezžičnega DECT standarda z nizko porabo energije. Ta je veliko bolj zanesljiv, varen in manj izpostavljen zunanjim motnjam kot izdelki, ki delujejo na osnovi Wi-Fi. Skrb, da bi v vaš varnostni sistem vdrli premeteni hekerji, pa je tako popolnoma odveč.

Brez vezave in skritih stroškov

Z nakupom pametnega doma Panasonic se izognete plačilu mesečne naročnine. Ko enkrat kupite varnostni paket in želene dopolnilne komponente, ste plačali vse stroške v povezavi z varnostjo vašega doma.

Aplikacija Pametni dom Panasonic, ki jo potrebujete za upravljanje sistema, je na spletni strani družbe Panasonic dostopna povsem brezplačno, kar pomeni, da ni nobenih skritih stroškov ali stroškov pristopa.

Več informacij o varnostnih sistemih in napravah Panasonic Pametni dom dobite tu.