PRAZNIČNI RECEPT: Dišeči vaflji za zajtrk ali sladico!

Kaj, ko bi sebi in svojim gostom privoščili pregrešno dobroto?

Vaflje bi lahko opisali kot slastnejše, malce bolj posebne bratrance palačink. Najbolj priljubljeni so na Danskem, Nizozemskem in v Belgiji, v zadnjih letih pa tudi pri nas postajajo vedno bolj priljubljeni ulični prigrizek. Obstaja na tisoče receptov za popolno testo in še več možnosti takšnih ali drugačnih dodatkov, ki oplemenitijo že tako okusno osnovo.

Pripravljamo jih podobno kot popečene kruhke – povsem preprosto in s pomočjo posebnih pekačev. So odlična izbira za praznično sladico, lahko pa si jih privoščite tudi za zajtrk!

Za vas smo pripravili slasten in preprost recept, ki si ga lahko privoščite za zajtrk ali za praznično sladico.

Sestavine:

  • 300 g večnamenske moke,
  • 1/ 2 vrečke pecilnega praška,
  • 1 vanilijev sladkor,
  • ščep soli,
  • 80 g masla (stopljenega in ohlajenega),
  • 60 g rjavega sladkorja,
  • 3 jajca,
  • 3 zrele banane,
  • 4 žlice čokoladnih koščkov,
  • 3 žlice suhih brusnic,
  • 2 dcl mleka

Za dodatek:

  • smetana,
  • čokoladni preliv
  • ali javorjev sirup.

Priprava:

  1. Priklopite in dobro segrejte aparat za pripravo vafljev.
  2. Moki primešamo sol in pecilni prašek. Pustimo stati.
  3. Medtem sladkor, vanilin sladkor, jajca in maslo dobro zmešamo z električnim mešalnikom. Počasi dodajamo tudi mleko, banane, čokolado in mešamo naprej.
  4. Masi primešamo moko s soljo in pecilnim praškom. Mešamo naprej.
  5. Pekač premažemo z malo masla in pečemo vaflje po navodilih proizvajalca.
  6. Postrežemo še tople in dodamo preliv po želji: smetano, čokoladni preliv ali javorov sirup.

Si vaflje tudi vi želite pripraviti doma, pa še nimate pekača? Naročite ga lahko na tej povezavi.

P.S. Mimogrede, pekač je tudi izvrstna ideja za praznično darilo!