Prednosti pametnih ur za otroke

Se sprašujete, zakaj otroci potrebujejo pametno uro? Bodimo realni, nihče ne potrebuje pametne ure, toda tehnologija obstaja zato, da nam olajša življenje. Enako velja za otroško pametno uro.

Vloga staršev je zaščititi svojega otroka ter mu hkrati pomagati biti radoveden, raziskovati svet in premikati svoje meje. Pametna ura za otroke omogoča točno to in je lahko super ideja za božično darilo v prihajajočih praznikih. V nadaljevanju vam bomo razkrili vse njene prednosti, ki vas bodo zagotovo prepričale v nakup, otroške oči pa se bodo na božično jutro iskrile ob odvijanju darila.

1.    Lažja komunikacija

Mnogi starši se odločajo za nakup pametnega telefona za svoje otroke, ki je pomemben za komunikacijo med otrokom in starši. Vendar danes nakup pametnega telefona ni majhen finančni zalogaj, poleg tega se mlajši otroci redko zavedajo vrednosti in odgovornosti, ki jo prinese uporaba pametnega telefona. Poleg tega ima otrok z uporabo pametnega telefona omogočen dostop do spleta, kjer nanj prežijo številne nevarnosti. Tega strahu s pametno uro ne boste imeli, še vedno pa boste lahko z otrokom komunicirali.

Otroška pametna ura je precej cenejša od pametnega telefona ter preprostejša za uporabo. Predstavlja odlično rešitev za lažjo komunikacijo z vašim otrokom, ki je premlad, da bi imel mobilni telefon.

Otroško pametno uro lahko, odvisno od modela, povežete z vašim pametnim telefonom preko Bluetooth, WI-FI, 2G ali 3G povezave. Opravljate pa lahko tudi videoklice.

Pošiljate lahko še glasovna ali besedilna sporočila. Ta funkcija bo prišla prav, kadar ste v situaciji, ko klicanje po telefonu ne pride v poštev. Če se vseeno odločate tudi za nakup pametnega telefona za vašega otroka, pa vas vabimo, da si preberete nekaj naših ključnih nasvetov o tem, kako izbrati pravega.

 

Komunikacija preko otroške pametne ure je primerna za mlajše otroke, ki nimajo mobilnega telefona.

 

2.    Določite varen seznam stikov

Z uporabo pametne ure za otroke starši določite kdo in koga lahko pokliče vaš otrok.

Odvisno od modela otroške pametne ure lahko starši nastavite seznam dovoljenih telefonskih številk, običajno do 20 različnih. S tem preprečite, da bi neznanci stopili v stik z vašim otrokom oziroma se izognete zmotnemu klicanju napačnih telefonskih številk.

 

3.    Varnostna funkcija pametne ure za otroke

Poleg tega da je pametna ura odlično božično darilo za otroka, pa je za starše zelo uporabno tudi z vidika varnosti.

Večina pametnih ur za otroke vsebuje GPS in LBS tehnologijo, ki omogoča, da lahko starši v vsakem trenutku veste, kje se vaš otrok nahaja. Vedno boste vedeli lokacijo svojega otroka; tako v parkih, na poti v in iz šole, v popoldanskih urah in podobno.

Hkrati ima marsikatera pametna ura za otroke tudi možnost določanja lokacije preko Wi-Fi omrežja, kar omogoča natančno iskanje otroka v večjih zaprtih prostorih, kot so trgovski centri, letališča ipd.

Nekatere pametne ure za otroke omogočajo tudi spremljanje otroka v realnem času na zemljevidu.

 

Otroška pametna ura omogoča, da boste vedno vedeli, kje se nahaja vaš otrok.

 

4.    Klic v sili in gumb za paniko

Otroška pametna ura običajno nudi tudi funkcijo SOS, ki je otroku na voljo kadar želi takoj stopiti v stik z izbrano osebo. Gre za klic v sili, ki je sprogramiran na določeno telefonsko številko, in bo otroku priskočil na pomoč, kadar jo potrebuje.

Še bolj preprosta obilka klica v sili je gumb za paniko. Slednjega lahko vaš otrok aktivira z enim preprostim pritiskom, v primeru, da se počuti prestrašenega al se je izgubil.

 

5.    Geofencing

Geofencing je super funkcija, ki omogoča, da s pomočjo GPS tehnologije določite geografsko območje znotraj katerega želite, da se otrok zadržuje ali igra. Tako lahko otroku omogočite samostojnost in nemoteno raziskovanje, vi pa ste pomirjeni in brez skrbi.

V primeru, da se otrok odloči iti izven določenega območja, prejmete opozorilo na vaš telefon.

Vse GPS lokacije, ki jih je vaš otrok obiskal medtem ko je nosil pametno uro, se tudi shranjujejo. Shranijo se naslednji podatki:

  • lokacija obiska
  • datum obiska
  • čas obiska.

 

6.    Sledilnik športne aktivnosti

Pametna ura za otroka zelo dobro sledi in shranjuje vse otrokove športne aktivnosti. To povečuje motivacijo za športno udejstvovanje in jih spodbuja, da so čim bolj pogosto športno aktivni.

Športni podatki se shranjujejo in obdelujejo v aplikaciji na vašem telefonu, kjer se bo otrok  lahko zabaval ob sledenju svojih športnih aktivnosti in spremljal svoje dosežke (osebni rekordi, izrisan zemljevid poti ipd.). Družinski izleti bodo sedaj še bolj zabavni!

 

Pametna ura sledi in shranjuje otrokovo športno aktivnost.

 

7.    Funkcija Najdi mojo uro

Še ena super funkcija pametne ure za otroke, ki zagotavlja, da jo v primeru izgube lahko z lahkoto najdete. Vse, kar morate storiti je, da na svojem telefonu vključite funkcijo najdi mojo uro, ki bo povzročila, da bo ura začela piskati. Slednjega ne bo možno preslišati tudi v neurejeni otroški sobi, tako da jo boste hitro spet našli.

Nastavite lahko tudi opozorilo, kadar vaš otrok (ali kdo drug) odstrani uro. Poleg opozorila boste prejeli tudi infomacijo o zadnji znani GPS lokaciji.

 

8.    Poučne igre

Nekateri modeli pametnih ur imajo že vgrajene igre, spet drugi pa imajo tudi možnost nalaganja poljubnih iger.

Igričarski svet danes ponuja široko paleto iger, ki so lahko zelo poučne in bodo pripomogle k večjemu besednemu zakladu otrok ali pa boljšemu poznavanju geografije in zgodovine in drugo.

 

9.    Opomniki in budilka

Otroci si lahko nastavijo tudi različne opomnike, ki bodo sprožili opozorila na uri in otroke opomnili na njihove dogodke oziroma obveznosti. Ta funkcija lahko pripomore k otrokovemu razvoju občutka odgovornosti in poveča njihovo samozavest.

Opomnike lahko dodajate tudi starši in jih s tem opomnite na različne naloge in opravila.

Na podoben način pa si lahko otrok nastavi tudi budilko, ki ga bo zjutraj prijazno zbudila v nov dan.

 

10.    Kamera

Naprednejši modeli otroških pametnih ur imajo tudi sprednjo kamero, s katero bodo otroci lahko fotografirali predvsem sebe in svoje prijatelje. To je še posebej aktualno v primeru, da nimajo pametnega telefona. Če pa ga imajo, ima pametna ura tudi možnost sprožilca na daljavo, s katerimi bodo lahko delali slike od daleč, npr. skupinske fotorgrafije.

 

S pametno uro bodo otroci lahko slikali sebe in svoje prijatelje.

 

11.     Predvajalnik medijev

Pametna ura za otroke lahko nudi tudi predvajalnik različnih medijev, kot so glasba, slike, video posnetki ipd. Otrok bo sedaj lahko ob športni aktivnosti poslušal tudi glasbo.

Tudi tu imate starši popoln nadzor nad tem, katere vsebine si otrok naloži na svojo pametno uro, kar je na pametnem telefonu težje doseči.

 

Otroška pametna ura bo otroku omogočala tudi poslušanje glasbe.

 

12.    Svetilka

Nekatere pametne ure nudijo tudi priročno svetilko, s katero si lahko otrok sveti po potrebi.

 

Če vas je naš seznam prednosti uporabe pametne ure za otroke prepričal, si boste morda želeli privoščiti pametno uro tudi sami. Vabimo vas, da si v naši spletni trgovini Harvey Norman ogledate celotno ponudbo pametnih ur, kjer boste lahko našli tako otroške pametne ure kot pametne ure zase.