Prihodnost je tukaj: čas je za robotke!

Si predstavljaš, da imaš robota, ki ga lahko upravljaš s svojim pametnim telefonom? Takšni prizori že dolgo niso več stvar znanstvene fantastike.

Sphero robot

Znamka Sphero (Sphero se imenujejo zaradi okrogle »sferaste« oblike robotka) vam prinaša robotke, ki jih lahko s pomočjo funkcije Bluetooth lahko upravljate in programirate kar prek pametnega telefona ali tabličnega računalnika. Obstaja ogromno aplikacij, zaradi katerih so vaši robotki lahko še bolj zabavni. Ena od njih vašega robotka na primer spremeni v družabno igro. Igralci se morajo dotakniti robotka, ko spremeni barvo, hitre reakcije pa jim prinesejo več točk.

Na prvi pogled je Sphero robotek le neverjetno zabavna igrača oziroma malce naprednejša naprava na daljinsko upravljanje. A v resnici je veliko več. Uporabnikom na primer omogoča, da sami pišejo »makre« oziroma ukaze za upravljanje robota, čeprav nimajo izkušenj s programiranjem. Prav zato lahko rečemo, da so robotki tudi poučni.

Ena najbolj zabavno poučnih funkcij robotkov Sphero so poleg premikanja na različne načine nedvomno njihove zmožnosti spreminjanja barv. Programiranje tako zabavnih funkcij so odlična platforma za učenje vseh nadobudnih progamerjev začetnikov. Mar ne zveni spreminjanje barve robotu dosti bolj zabavno od poslušanja še enega dolgočasnega predavanja o programskih kodah?

Navdušen tudi ameriški predsednik

Ste vedeli, da je nad robotki Sphero navdušen celo ameriški predsednik Barack Obama? Oglejte si ga v spodnjem posnetku.