Priljubljen trend: sedežne garniture v izgledu usnja

Nakup nove sedežne garniture je naložba v dobro počutje in udobje znotraj vašega doma. Sedežna garnitura je namreč osrednji del vsakega dnevnega prostora. Zelo je pomembno, da si pred nakupom sedežne garniture vzamemo čas in tehtno premislimo, kaj želimo. Potrebno si je dobro ogledati ponudbo na trgu, da boste lahko izbrali tisto pravo.

Zadnja leta je pri proizvajalcih pohištva v ospredju trend modularnih sedežnih garnitur, ki si jih lahko sestavite po svojih željah in potrebah vašega prostora. Sedaj pa se modularnosti pridružuje še nov trend, trend sedežnih garnitur v izgledu usnja. Trend je postal priljubljena izbira za marsikoga, saj predstavlja kar nekaj praktičnih rešitev v primerjavi s sedežnimi garniturami iz pravega usnja.

Proizvajalci sedežnih garnitur z izgledom usnja kot največje prednosti tovrstnih garnitur navajajo 5 razlogov. To so:

  • odlična kakovost,
  • prijeten občutek udobja,
  • dolga življenjska doba in
  • preprosto vzdrževanje.

Zdaj pa si podrobneje poglejmo, zakaj se torej nakup sedežne garniture z izgledom usnja tako splača?

 

Vzdrževanje in čiščenje sedežne garniture z izgledom usnja je enostavnejše

 

Odlična kakovost, še boljše oblikovanje, izgled usnja

Umetno usnje bo vedno enotnega videza, saj je izdelano strojno, tako ne bo nobenih sledi brazgotin, žil ali strij, ki so del kože živali in seveda pravega usnja. Sedežne garniture z izgledom usnja so oblikovalsko dovršeni kosi pohištva, pri katerih na prvi pogled ne boste videli bistvene razlike z usnjenimi sedežnimi garniturami. Materiali so tako napredovali v zadnjem času, da so tudi na otip že zelo podobni pravemu usnju.

Stilsko dovršeno izdelava in odlična kakovost materialov sta tista razloga, da se zmeraj več kupcev odloča za nakup sedežne garniture, ki po svojem izgledu spominja na usnjeno različico.

 

Občutek mehkega udobja

Sedežne garniture z izgledom usnja so prijetne na otip in nudijo občutek mehkega udobja že od prvega dne nakupa, medtem ko usnjene sedežne garniture postajajo mehkejše šele z leti.

Za popolno izkušnjo udobja pa vam priporočamo, da izberete sedežno garnituro, ki poleg mehkobe tkanine ponuja tudi dodatne funkcije, kot so izvlečni počivalniki, premična naslonjala, dodatni rokonasloni, prilagodljiva naslonjala za glavo in sedežne garniture z možnostjo dodatnega ležišča. Takih boste v naši ponudbi našli kar nekaj.

 

Sedežne garniture iz umetnega usnja so danes zelo različnih barv in tekstur

Enostavno čiščenje in vzdrževanje

Prednost umetnih materialov v primerjavi z usnjem je zlasti v tem, da dobro ohranjajo svojo strukturo in obliko tudi po letih uporabe. Prav tako se ti materiali pri čiščenju ne mečkajo, ne gubajo, ne raztezajo ali krčijo. Vzdrževanje naravnih materialov, kot je usnje, je namreč izjemno zahtevno. Uporabljati morate samo čistila in preparate, ki so namenjeni točno tisti tkanini. Usnje morate tako vsaj enkrat do dvakrat letno premazati z zaščitno kremo, česar vam pri umetni tkanini ni potrebno nikoli storiti.

Pri materialih, ki po videzu spominjajo na usnje, te skrbi ni. Prašne delce lahko s teh materialov odstranite preprosto s sesalnikom. Pri tem morate paziti le, da krtača ni pregroba, ker bi lahko poškodovala površino. Seveda pa ne bo narobe, če boste sedežno občasno pobrisali z vlažno krpo, najbolje se obnese tista iz mikro vlaken.

 

Ugodnejši nakup

Za sedežno garnituro iz kakovostnega usnja bi morali odšteti precej več kot boste odšteli za sedežno garnituro iz materiala, ki izgleda kot usnje. Poleg cenovne dostopnosti pa tkanine omogočajo tudi veliko večjo izbiro barv, vzorcev in tekstur.

 

Večji izbor barv, vzorcev in tekstur

Izbirate lahko med tremi različicami usnjenega izgleda, in sicer:

  • na otip gladko usnje z rahlim leskom,
  • mat umetno usnje in
  • videz brušenega umetnega usnja.

Poleg tega lahko izbirate med velikim številom barv, saj je material, ki se uporablja za izdelava usnjenega izgleda, možno med strojenjem pobarvati na poljubno barvo. Praktično imate možnost vseh barv kot pri sedežnih garniturah iz blaga. Pozanimajte se le vnaprej, katere barve so možne za posamezni model sedežne garniture.

Umetno usnje se zelo lepo kombinira tudi z blagom, tako da lahko izberete sedežno garnituro, ki vsebuje oba materiala. Tovrstna izbira je primerna za vse, ki ne želite monotonosti in ste zagovorniki različnih tekstur.

 

Prijazno do okolja

Če se odločite za nakup sedežne garniture z izgledom usnja, ste lahko prepričani, da vam bo hvaležno tudi okolje.

Naš planet in naravo namreč zelo izčrpujemo na vsakodnevni ravni. Med izčrpavanje planeta sodi poleg tovarniških izpuhov toplogrednih plinov in izpuhov zaradi prometa tudi živinoreja. Slednja je vodilni razlog za krčenje gozdov, porabo vodo in prispeva znatni delež tudi k onesnaževanju zraka. Vse več znanstvenikov presoja, da živinoreja proizvede več toplogrednih plinov kot celotna transportna industrija.

Z izbiro sedežne garniture z izgledom usnja boste prispevali k manjšemu deležu vzreje in ubijanja živali, za kar vam bo narava hvaležna.

 

Sedežne garniture v izgledu usnja imate lahko tudi v taupe barvi

 

Oglejte si celotno našo ponudbo sedežnih garnitur z izgledom usnja tukaj! Če pa vas nismo prepričali v nakup sedežne garniture z izgledom usnja, vas vabimo, da si preberete še nekaj o sedežnih garniturah iz blaga. Po prebiranju naše blog objave se boste lažje odločili, katera sedežna garnitura je prava izbira za vas in vaše potrebe.