Zakaj je redno gibanje tako pomembno?

Danes večina ljudi, ki opravljajo pisarniško delo, presedi več kot 10 ur na dan. Presedeni osemurni delovnik se navadno nadaljuje zvečer na kavču pred televizijo, a kakšen vpliv ima to na naše telo? Strokovnjaki za zdravje v Združenih državah so ugotovili, da lahko dolgotrajno sedenje spodbudi nastanek srčnih bolezni, diabetesa, debelosti in celo raka ter depresije.

Podatki so zaskrbljujoči, sploh, če zraven upoštevamo še dejstvo, da se naš metabolizem v 90 odstotkih upočasni, ko sedimo skupaj več kot pol ure. Prav zato je redna športna aktivnost v naših življenjih tako zelo pomembna. A vedeti je eno, storiti pa drugo.

Pametni merilnik aktivnosti FITBIT BLAZE – L velikost
Stara cena: 219,99 € 
Nova cena: 169,99 €

Prvi korak je vedno težak, a vztrajanje je še težje

Vsi dobro poznamo začetno zagnanost in vnemo, ko se odločimo, da se pričnemo rekreativno ukvarjati z določenim športom. Obe kmalu naletita na odločilen preizkus volje in predanosti cilju, kjer pa se nas je že veliko zaustavilo. Dodatna pomoč in motivacija sta v takem primeru vsekakor dobrodošli, sploh, če prideta v paru ter sta ob nas 24 ur na dan. Seveda, govorimo o tehnoloških napravah, ki so danes postale že neločljivo povezane z gibanjem. In k čemu pravzaprav pripomorejo pametne ure in merilniki aktivnosti?

Pametna ura SAMSUNG GEAR S3 CLASSIC

Cena: 379,99 €

Osebna izkaznica življenjskega ritma

Ko enkrat kupite pametno uro ali merilnik aktivnosti, potem boste imeli svojega osebnega trenerja vedno na voljo. Pametni dodatek okoli zapestja vas bo ob vsakem pogledu nanj spomnil, kdaj je čas za aktivnost. Poleg motivacije pa nudijo napredni športni gadgeti tudi natančen pregled v vaše dnevno gibanje, zdravje in telesno kondicijo. Uporablja jih lahko vsak, ki ima pametni telefon ali tablični računalnik ter željo po izgubljanju odvečnih kilogramov, vzdrževanju telesne pripravljenosti in skrbi za svoje zdravje.

Merilnik aktivnosti GARMIN VIVOFIT 2
Cena: 89,99 €

Raznolike možnosti za raznolike potrebe

Funkcije pametnih naprav za šport se od modela do modela razlikujejo, imajo pa kljub temu tudi nekaj skupnih lastnosti. V vsako pametno uro in merilnik aktivnosti je vgrajena WiFi ali Bluetooth tehnologija, ki vas bo brezžično povezala z aplikacijo na vašem mobilniku. Načeloma danes vsi merilniki aktivnosti in pametne ure omogočajo štetje korakov, merjenje srčnega utripa in merjenje prehojene razdalje.

Tiste, bolj zmogljive naprave, pa nudijo tudi informacije o porabljenih kalorijah, aktivno preživetih minutah, telesni temperaturi, kakovosti spanja … Nekatere pametne ure imajo tudi možnost branja sms sporočil in elektronske pošte, klicanja, predvajanja glasbe … Kot rečeno pa je skoraj vsak od teh novodobnih športnih gadgetov svoja zgodba, ki jo lahko izberete glede na svoje potrebe in življenjski stil.

Merilnik aktivnosti FITBIT FLEX WIRELESS ACTIVITY
Stara cena: 49,99 €
Nova cena: 39,99 €

Ko se enkrat odločite, da v svoje življenje vpeljete gibanje, bo to zagotovo veliko lažje z merilnikom aktivnosti ali pametno uro. Motivacija z osebnim trenerjem na zapestju je pač veliko večja kot brez njega. S pregledom nad vašimi dosedanjimi rezultati boste lažje oblikovali cilje za prihodnost in ohranili zdrav življenjski ritem.

Merilnik aktivnosti ali pametno uro, ki vam najbolj ustreza lahko izberete tudi v naši spletni trgovini.