Spoznajte novi Samsung Galaxy Note8

Samsung v družini serije Note predstavlja nov model, ki obljublja več tudi v samem sloganu. Gre za enega izmed najbolj pričakovanih mobilnih telefonov v letošnjem letu, o katerem se je veliko govorilo že pred njegovo uradno predstavitvijo 23. avgusta. Južnokorejski velikan je s Samsung Galaxy Note8 postavil nov mejnik v mobilni tehnologiji. Galaxy Note8 ima največji zaslon od vseh Note pametnih telefonov doslej, poleg tega ima nove izboljšane funkcije, boljše S pen pisalo, boljšo kamero in večjo zmogljivost. Na naših policah ga najdete od 15. septembra naprej.

Nova, posodobljena oblika

Samsung Galaxy Note8 ima največji zaslon med svojimi bratskimi pametnimi telefoni Galaxy Note. Zaslon na prvi pogled zelo spominja na Galaxy S8 Plus, a je zaslon Note8 vseeno večji. Meri 16,5 centimetrov (6,3″) in se idealno prilagaja dlani. Brezkončni zaslon, kot mu pravijo pri Samsungu, ima razmerje stranic 18,5 : 9 in zato omogoča preprostejši ogled filmov ter prikaz dveh aplikacij hkrati. Ti lahko upravljate z enim samim dotikom, kar vam prihrani čas in olajša delo.

Novost je tudi večja delovna površina za pisanje s S Pen pisalom, ki jo je Galaxy Note8 pridobil na račun ukrivljene oblike in celovitega ohišja. Note8 je idealen za uporabnike, ki veliko delate s seznami, saj se vam ne bo treba več toliko pomikati po zaslonu. Bralnik prstnih odtisov je skoraj popolnoma poravnan s hrbtno stranjo, medtem ko je gumb »Domov« skrit pod zaslonom in se prikaže šele, ko ga potrebujete.

Izboljšano pisalo – S Pen

Del novosti, ki jih s seboj prinaša novi Galaxy Note8, je tudi izboljšano pisalo. Njegova konica ima debelino 0,7 mm in je tako občutljiva ter natančna kot vaš najljubši svinčnik. To nudi več možnosti izražanja, kot ste jih bili do zdaj navajeni pri Samsungu. Sedaj lahko vaše sporočilo napišete na roke, ustvarite svojo lastno GIF sliko in fotografije popestrite z risanimi dodatki ter napisi. V beležki pa boste lahko ustvarjali interaktivne zapiske. In najboljše od vsega? Opombe lahko pišete tudi brez odklepanja telefona.

S Pen pisalo ne omogoča le pisanja po zaslonu, z njim lahko preprosto označujete besedila na spletnih straneh, dodajate opombe in shranjujete dolge članke, e-pošto ter dokumente v obliki posameznih slik. S preprostim potegom pisala čez besedilo v tujem jeziku boste dobili prevode besed ali povedi ter pretvorbe merskih enot.

Dvojna kamera z dvojim optičnim stabilizatorjem slike

Samsung Galaxy Note8 omogoča jasne in čiste posnetke. Kamera ima 2-kratno optično povezavo, ki zagotavlja jasne povečave oddaljenih motivov. Obe kameri imata tudi optično stabilizacijo slike (OIS), ki poskrbi za čudovito ostre fotografije tudi, če se vam bo roka tresla. Medtem ko fotografirate s funkcijo sprotno ostrenje, funkcija dvojni zajem fotografira dogajanje izven izbranega prizora. To pa še ni vse, širokokotna kamera v Galaxy Note8 zaradi svojih izjemnih tehničnih lastnosti omogoča ostre, hitre in natančne posnetke tudi v mraku.

Poskrbljeno pa je tudi za kakovostne selfie posnetke. Sprednja kamera z objektivom z veliko svetlobno močjo poskrbi za dobro vidne podrobnosti tudi ob šibki svetlobi, medtem ko pametno samodejno ostrenje sledi obrazom v kompoziciji. Ločljivost kamere je 8 MP, kar pomeni, da bodo vaši selfie posnetki takšni, kot ste jih še pred časom lahko delali le s kamerami na hrbtnih straneh pametnih telefonov.

Zmogljiva hitrost in svoboda za večje dosežke

Igranje vizualno bogatih iger in prehajanje med aplikacijami sta popolnoma preprosti. To omogoča 10 nm aplikacijski procesor skupaj s 6 GB RAM-a, ki skrbita za hitro in zanesljivo delovanje. Prav tako vam Galaxy Note8 omogoča hitro in preprosto brskanje po spletu, prenašanje datotek in pretakanje videov. Note8 podpira gigabitni LTE in gigabitni Wi-Fi, kar pomeni, da nudi največje hitrosti povezave, ki gredo lahko do 1 gigabita na sekundo.

Poleg tega pa vam Note8 ponuja še razširljiv pomnilnik, ki ga je mogoče povečati za do 256 GB z dodatno kartico microSD. Prav tako lahko z Note8 uporabljate dve SIM kartici in ga polnite brezžično. Z Galaxy Note8 boste varni tudi pred vodo in prahom, saj je telefon vodoodporen do potopitve v 1,5 m globoko vodo, kjer lahko zdrži do 30 minut.

Za konec pa smo vam prihranili še sladko in največje presenečenje. Telefon Galaxy Note8 lahko odklenete s pomočjo biometrične avtentikacije, ki jo ščiti Samsung Knox. Ja, telefon lahko dobesedno odklenete s pogledom. Na voljo sta dve barvi, črna in zlata, ki ju lahko pobližje ogledate v naši spletni trgovini.