TOP 10 izobraževalnih aplikacij za otroke

Z virtualno igro na tablicah in telefonih se lahko tudi marsikaj naučimo!

Na pametne telefone in tablice v otroških rokah največkrat gledamo kot na prostočasno aktivnost, ki jim krade čas od učenja in resničnega sveta. Vse to je seveda res in prav je, da imajo otroci bolj kot z napravami stik z vrstniki in resničnim svetom.

A pametne naprave v vsakem primeru postajajo pomemben del sodobnega vsakdana otrok in mladostnikov, ki se z njihovo pomočjo v duhu nove generacije tudi izobražujejo in učijo o svetu. Ste vedeli, da obstaja vse več aplikacij, ki so namenjene učenju, razvijanju domišljije in spodbujanju logičnega razmišljanja? Za vas smo pripravili izbor najbolj zanimivih in didaktičnih aplikacij za otroke, ki jih boste z veseljem preizkusili tudi sami!

Blackboard Madness (Mad Labs TT) – za matematične prvake

KAJ? Z zabavno aplikacijo treniranje matematike postane nadvse zabavno. Otroci se preizkušajo v hitrem računanju in podirajo časovne rekorde. Neprimerljivo bolj zabavno od računanja pred dejansko šolsko tablo!
ZA KOGA? Otroke, starejše od 7 let in vse, ki bi radi trenirali svoje možgane.
NA VOLJO ZA: iPhone, iPad
CENA: brezplačno

Bloom (Opal Limited) – mali glasbeni geniji

KAJ? Aplikacijo za spodbujanje kreativnosti pri najmlajših so zasnovali glasbeniki. Namenjena je najmlajšim otrokom, saj s preprostim dotikanjem zaslona ustvarjajo edinstvene glasbene ritme, zvoke in vzorce, ob tem pa jih spremljajo umetniške grafike, ki se izrisujejo in gradijo glede na izbrane zvoke. Čudežna aplikacija, nad katero so navdušeni tudi odrasli!
ZA KOGA? Za otroke od 2. leta dalje
NA VOLJO ZA: iPad, iPhone
CENA: 3, 99 ameriških dolarjev

Endless Alphabet (Originator inc.) – neskončna abeceda

KAJ? Čudovita interaktivna aplikacija nas popelje skozi angleško abecedo in uči najmlajše prvih angleških besed, ob tem pa tudi logičnega razmišljanja in reševanja problemov, saj morajo otroci besede tvoriti v obliki sestavljanke.
ZA KOGA? Za vse, ki se prvič spoznavajo z angleškimi besedami in abecedo. Primerno za otroke od 3. leta dalje.
NA VOLJO ZA: iPhone, iPad, Android
CENA: 6,99 €

Monster Mingle – prebujanje domišljije

KAJ? Igra, kjer otroci ustvarjajo pošasti po svojem okusu. Ljubka in čisto malo strašljiva bitja potem potujejo po čarobnem kraljestvu, kjer jih čakajo presenetljiva odkritja. Otroci z igro prebujajo domišljijo in razvijajo logično mišljenje. Vse skupaj z zvrhanim odmerkom zabave!
ZA KOGA? Za otroke od 5. leta dalje.
NA VOLJO ZA: iPad, iPod, Android
CENA: 3,99 EUR

Monument Valley (ustwo Games Ltd) – nagrajena klasika

KAJ? Izgubljena princeska išče pot domov – igralce pa čaka neskončno arhitekturnih izzivov, optičnih prevar in labirintov v tem nenavadnem sanjskem kraljestvu. Aplikacija je prejela že več nagrad, med drugim za najboljši dizajn.
ZA KOGA? Za otroke od 4. leta dalje
NA VOLJO ZA: iPhone, iPad, Android
CENA: 1,79 €

SquiggleFish – združitev resničnega in virtualnega

KAJ? Ustvarite svoj lastni ribji akvarij, poln plavajočih ribic, ki so jih narisali najmlajši! To storite v nekaj preprostih korakih: otrok nariše ribico, jo fotografira in risbica s papirja se spremeni v živahno plavajočo ribico tega krasnega virtualnega akvarija!
ZA KOGA? Primerno za otroke od 3-7 let
NA VOLJO ZA: iPad, iPhone
CENA: 2.99 ameriških dolarjev

Toca Nature (Toca Boca) – za ljubitelje narave

KAJ? Otroci že dobro poznajo igre proizvajalca Toca Boca. V njih lahko svoje sposobnosti friziranja, kuhanja in drugih poklicev preizkušajo na posebej inovativen način. V igri Toca Nature lahko postavijo svoj naravni park in se učijo ljubezni do narave – igrica omogoča igralcem, da sadijo drevesa, rastline, pozneje pa celo gozd, kamor dodajajo tam živeče živali. Seveda se po gozdu lahko tudi virtualno sprehodijo, pobirajo gozdne sadeže in se z malimi živalicami srečujejo. Igra, ki otrokom predstavi čarobnost naravnega okolja.
ZA KOGA? Otroci 6-8 let
NA VOLJO ZA: iPad, iPhone, Android
CENA: 2, 99 EUR

Moja Abeceda – slovenski jezik za najmlajše

KAJ? Moja Abeceda je aplikacija za igrivo in celovito spoznavanje abecede, črk in nekaterih besed. Ves čas aplikacije otroci poslušajo in gledajo posamezne črke in se ob tem prav prijetno zabavajo.
ZA KOGA? Otroci od 3 – 6 let
NA VOLJO ZA: iPad, iPhone
CENA: 3,99 €

The Human Body (Tinybop) – kako deluje naše telo?

KAJ? Anatomija človeškega telesa še nikoli ni bila tako zabavna! Vsak del človeškega telesa v tej aplikaciji je namreč delujoč in tako otroci (pa tudi odrasli) lahko bolje razumejo, kaj se pravzaprav dogaja v našem telesu, ko dihamo, kihamo, kolcamo, tipamo in tako dalje. Lahko celo preverite, kako deluje prebavni trakt – telo lahko nahranite z izbrano hrano in pijačo, potem pa opazujete, kaj se s hrano dogaja v telesu.
ZA KOGA? Otroke, starejše od 5 let.
NA VOLJO ZA: iPad, iPhone
CENA: 3.99 ameriških dolarjev

Crazy Gears – mali inženirji

KAJ? Aplikacija, s katero otroku omogočite, da pričenja razumeti, kako stvari pravzaprav delujejo. Gre za virtualno sestavljanje mehanizmov, katerih delovanje nazadnje otroci tudi preizkusijo in tako ponosno opazujejo svoj »stroj« v delovanju. Zabavni izzivi za celo družino!
ZA KOGA? Otroci 6-8 let
NA VOLJO ZA: iPad, iPhone
CENA: 3.99 ameriških dolarjev

Tablične računalnike v naši ponudbi si lahko ogledate tukaj.