Kakšno vrtno pohištvo je letos moderno?

Letošnji trendi na področju vrtnega pohištva v ospredje postavljajo štiri večje kategorije. V ponudbi zagotovo najbolj izstopajo jedilne vrtne mize za velika druženja, naravni materiali, kolaboracije priznanih blagovnih znamk in najrazličnejši dodatki za udobje, kot so blazine, tabureji, senčniki in podobno.

 

Velika jedilna vrtna miza za vaše goste

 

Vrtna jedilnica Sheldon črna

 

Oblikovalci so za letošnje poletje v ospredje postavili velike jedilne vrtne mize, ki lahko sprejmejo 8, 10 ali celo 12 gostov. Še posebej priljubljene so jedilne mize iz kombiniranih materialov, denimo aluminij in tik ali pa aluminij in akacija.

Poleg ogromnih okroglih miznih plošč na masivnih podnožjih prednjačijo tudi z lesom kombinirane pravokotne mize na klasičnih štirih nogah. Tudi letos pa smo opazili, da postajajo vse bolj priljubljene raztegljive vrtne mize, ki so idealna izbira za manjše terase ali balkone, srednjih velikosti, kadar dobite večji obisk.

 

Naravno – dobro za okolje in za vas

Med letošnjimi trendi na področju pohištva za opremljanje vrtov so v ospredju predvsem naravni materiali. Uporablja se veliko:

  • različnih vrst lesa,
  • ratana(naravnega in umetnega) ter
  • naravnih tkanin (bombaž, lan, bambus, kokos).

Naravi sledi tudi samo oblikovanje vrtnega pohištva. Vse bolj so namreč priljubljene organskemehke, zaobljene oblike, ki se z lahkoto vklopijo med drevesa, grmovnice in ostalo rastje na vrtu. Če želite pohištvo, ki je kompatibilno z naravnim okoljem, potem so naravni materiali zagotovo prava izbira za vas.

 

Priznane blagovne znamke

Prisegate na kakovost in oblikovalsko podpisano pohištvo?

Potem bo posebna, omejena serija vrtnega pohištva Onda prava paša za vaše oči. Kolekcija sodi v del ponudbe prestižne blagovne znamke Higold. Svetovno znano podjetje je svoj sloves doseglo, ko so vrtno pohištvo z njihovim podpisom izbrali različni hoteli najvišjega razreda širom po svetu. Vrtno pohištvo Higold lahko najdete v mnogih hotelskih verigah, kot so Hilton, Sheraton in Jade Beach.

 

Vrtno pohištvo Higold kolekcija Onda s podpisom Pininfarina

 

Letos pa so pri Higold v sodelovanju z ugledno italijansko znamko Pininfarina izdelali omejeno vrtno serijo, ki je na voljo tudi širši javnosti. Pininfarina je v avtomobilskem svetu uveljavljena znamka, ki je znana po oblikovanju karoserije številnih zvenečih imen, med njimi so Ferrari, Alfa Romeo, Fiat, Maserati, Peugeot in mnoge druge. Tokrat pa so mojstri avtomobilskega oblikovanja pokazali, da obvladajo tudi načrtovanje vrtnih garnitur.

 

Manjši zunanji prostori

Če je vaš zunanji prostor manjše velikosti in se srečujete s prostorsko stisko, potem berite dalje. Pripravili smo namreč nekaj uporabnih nasvetov tudi za to, da boste lahko vseeno poskrbeli za brezkompromisno udobje bivanja na prostem.

Pomembno je, da se odločate za preproste dizajne in uporabne rešitve, ko nakupujete novo vrtno garnituro. Priporočamo vam, da izberete pohištvo, ki je iz zračnih materialov, saj je njihova teža manjša. To pomeni, da jih boste zlahka premikali in prilagajali potrebi. Dobesedna zračnost vrtnih kosov pa bo delovala tudi v prenesenem pomenu, saj bo hkrati majhen prostor deloval večji, bolj prostoren in zračen.

Tudi v manjših zunanjih prostorih lahko poskrbite za prijetno senco. Uporabite polkrožen senčnik, ki ga z ene strani lahko postavite ob steno, ali pa se odločite za montažo senčil.

 

Ne pozabite na vrtne dodatke!

Tako kot v notranjosti doma, so tudi na prostem dodatki tisti, ki poskrbijo za piko na i. Za udobje bivanja na prostem je potrebna vrhunska vrtna garnitura, vrtni dodatki pa bodo celotnemu pohištvo vnesli dušo in vse skupaj povezali v celoto.

Za prijetno preživljanje časa v senci v vročih poletnih dneh priporočamo nakup senčnika. Brez skrbi, tudi senčniki so danes dovršeno oblikovani in moderni. Tisti, ki se raje nastavljate sončnim žarkom, kot skrivate pred njimi, pa boste svoji vrtni garnituri morali dodati še udoben ležalnik. Ko si boste želeli le ležernega počitka, pa bo še kako prav prišla vrtna gugalnica.

Za serviranje gurmanskih dobrot izpod peke lahko razmislite še o izbiri servirnega vozička, za odlaganje pa pride vedno prav stranka mizica. Glavni in prvi pogoj za gurmanske užitke pa je, seveda, vrtni žar!

 

Brez vrtnega žara ne gre!

Ker se zavedamo, da si je druženje na vrtu težko predstavljati brez dobre hrane, smo se odločili, da svojo ponudbo vrtnega pohištva obogatimo z linijo kakovostnih vrtnih žarov, ki bi jih z veseljem doma imeli tudi profesionalni kuharji. Kuhanje na žaru predstavlja namreč veliko mero tako umetnosti kot tudi znanosti. Kaj mislimo s tem, si lahko preberete v naši blog objavi. V naši ponudbi pa si lahko ogledate plinske žare najvišje kakovosti ter vse potrebne dodatke za uspešno kuhanje na žaru.

 

Mehko udobje 

Vrtna garnitura Mississippi iz ratana

 

Letošnja ponudba udobnih vrtnih sedežnih garnitur in vrtnih klubskih mizic je zares ogromna. Izbirate lahko med skoraj neštetimi slogi, od preprostosti sodobnega minimalizma do topline in domačnosti rustikalnega stila.

Ne glede na to, kakšen stil boste izbrali, pa so ultimativna zapoved prihajajočih poletnih mesecev okrasne blazine različnih vzorcev in barv. Če boste potrebovali dodatno sedišče, udobno mesto za noge ali prostor za odlaganje, potem v barvi okrasnih blazin izberite tudi vsestransko uporabni vrtni tabure. Pri opremljanju udobne vrtne jedilnice pa ne pozabite še na ujemajoč se namizni tekstil.

 

Vabimo vas, da prelistate naš novi katalog z vrtnim pohištvom. Prepričani smo, da boste na 195 straneh, polnih navdiha, zagotovo našli svojo novo vrtno garnituro ali dodatke, ki bodo povsem spremenili vaše dni na soncu. V naslednji blog objavi pa lahko najdete zimzelene kose vrtnega pohištva, ki vas bodo navduševali iz leta v leto.