Kakšno vrtno pohištvo je letos moderno?

Letošnji trendi na področju vrtnega pohištva v ospredje postavljajo štiri večje kategorije. V ponudbi zagotovo najbolj izstopajo vrtne mize za velika druženja, naravni materiali, kolaboracije priznanih blagovnih znamk in najrazličnejši dodatki za udobje, kot so blazine, tabureji in podobno.

Velika vrtna miza za vaše goste

Vrtna jedilnica Sheldon črna

Oblikovalci so za letošnje poletje v ospredje postavili velike jedilne vrtne mize, ki lahko sprejmejo 8, 10 ali 12 gostov. Izredno priljubljene so kombinacije materialov, denimo aluminij in tik ali pa aluminij in akacija. Poleg ogromnih okroglih miznih plošč na masivnih podnožjih prednjačijo tudi z lesom kombinirane pravokotne mize na klasičnih štirih nogah. Tudi letos pa smo opazili, da postajajo vse bolj priljubljene raztegljive vrtne mize, ki so idealna izbira za manjše terase in večje balkone, ko dobite večji obisk.

Naravno – dobro za okolje in za vas

Med letošnjimi trendi na področju pohištva za opremljanje vrtov so naravni materiali. Veliko je različnih vrst lesa, ratana in naravnih tkanin. Naravi sledi tudi samo oblikovanje vrtnega pohištva. Vse bolj so popularne organske, mehke oblike, ki se z lahkoto vklopijo med drevesa, grmovnice in ostalo rastje na vrtu. Če želite z naravnim okoljem kompatibilno pohištvo, potem so naravni materiali edina prava izbira.

Priznane blagovne znamke

Prisegate na kakovost in oblikovalsko podpisano pohištvo? Potem bo posebna, omejena serija vrtnega pohištva Onda, prava paša za vaše oči. Kolekcija je sodi v del ponudbe prestižne blagovne znamke Higold. Svetovno znano podjetje je svoj sloves doseglo, ko so vrtno pohištvo z njihovim podpisom izbrali različni hoteli premium razreda širom po svetu. Vrtno pohištvo Higold lahko najdete v mnogih hotelskih verigah, kot so Hilton, Sheraton in Jade Beach.

Vrtno pohištvo Higold kolekcija Onda s podpisom Pininfarina

Letos pa so pri Higold v sodelovanju z ugledno italijansko znamko Pininfarina izdelali omejeno vrtno serijo, ki je na voljo tudi širši javnosti. Pininfarina je v avtomobilskem svetu uveljavljena znamka, ki je znana po oblikovanju karoserije številnih zvenečih imen, med njimi so Ferrari, Alfa Romeo, Fiat, Maserati, Peugeot in mnoge druge. Tokrat pa so mojstri avtomobilskega oblikovanja pokazali, da obvladajo tudi načrtovanje vrtnih garnitur. 

Ne pozabite na vrtne dodatke!

Vrtni dodatki dajo bivanju na prostem piko na i. Za prijetno preživljanje časa v senci je v pletnih dneh nujen nakup senčnika, medtem ko je za nabiranje tena obvezen udoben ležalnik. Za serviranje dobro izpod peke lahko razmislite o izbiri servirnega vozička, za odlaganje pa pride vedno prav stranka mizica. Ko si boste preprosto želeli le ležernega počitka, pa bo še kako prav prišla vrtna gugalnica

Mehko udobje 

Vrtna garnitura Mississippi iz ratana

Letošnja ponudba udobnih vrtnih sedežnih garnitur in vrtnih klubskih mizic je zares ogromna. Izbirate lahko med skoraj neštetimi slogi, od izčiščenosti sodobnega minimalizma do topline in domačnosti rustikalnega stila. Ne glede na to, kakšen stil boste izbrali, pa so ultimativna zapoved prihajajočih poletnih mesecev okrasne blazine različnih vzorcev in barv. Če boste potrebovali dodatno sedišče, udobno mesto za noge ali prostor za odlaganje, potem v barvi okrasnih blazin izberite tud vsestransko uporabni vrtni tabure. Pri opremljanju udobne vrtne jedilnice pa ne pozabite še na ujemajoč se namizni tekstil.

Brez vrtnega žara ne gre!

Žar Everdure by Heston Blumenthal Force rdeč

V podjetju Everdure se zavedajo, da si je druženje na vrtu težko predstavljati brez dobre hrane. Odločili so se, da svojo ponudbo obogatijo z linijo kakovostnih vrtnih žarov, ki bi jih z veseljem doma imeli tudi profesionalni kuharji. Linijo oblikovalsko in tehnološko dovršenih žarov je v sodelovanju z njimi ustvaril eden najslavnejših chefov na planetu, Heston Blumenthal. Serijo sestavljajo žari različnih velikosti na plin in oglje, ki so prejeli celo prestižno Red Dot nagrado za oblikovanje. Žari Everdure by Heston Blumenthal so primerni tako za začetnike kot prave mojsrte žara, saj so popolnoma enostavni za uporabo in čiščenje.

Vabimo vas, da prelistate naš novi katalog z vrtnim pohištvomPrepričani smo, da boste na 135 straneh, polnih navdiha, zagotovo našli svojo novo vrtno garnituro ali dodatke, ki bodo povsem spremenili vaše dni na soncu.