Dodatki za TV, brez katerih ne gre

Večina ljudi precej svojega prostega časa preživi pred televizijskim sprejemnikom. V hitrem življenjskem tempu je to ena najpreprostejših, najudobnejših in najcenejših oblik sprostitve. Ker je televizija naprava, ki je ne menjamo prav pogosto, pa čeprav je to ravno v nasprotju z logiko izdelave televizije, ki z razvojem tehnologij bliskovito napreduje, se hitro zgodi, da obstoječa televizija ne izpolnjuje več vseh naših pričakovanj. Kaj pa zdaj? Nakup novega televizorja ali je določena TV oprema lahko dovolj?

Za določene posodobitve naprave ni nujno, da se odločite za nakup nove, pač pa si lahko preprosto pomagate tudi s TV opremo. Dodatke za televizor lahko preprosto dokupite in vaš televizor bo ponovno v koraku z vsemi vašimi zahtevami.

 

Media box

Še nimate pametne televizije? Niste edini. Sploh veste, kaj je to Smart TV?

Pametna televizija je pravzaprav vsaka televizija, ki ima omogočen dostop do svetovnega spleta. Internetna povezava vam omogoča, da številne vsebine, aplikacije in storitve prenesete kar na svoj televizijski zaslon.

Če želite svojo nekoliko manj pametno televizijo najceneje in najenostavneje spremeniti v pametno (ne da bi jo zamenjali z novo), boste potrebovali medijski predvajalnik pretočnih video vsebin, kot je na primer Apple TV, Rikomagic TV, oziroma Blu-ray ali Ultra HD Blu-ray predvajalnik s povezavo na splet. Vas zanima, kako deluje?

 

Apple TV

Če imate doma dovolj hiter dostop do spleta in vzpostavljeno žično ali brezžično omrežje, boste nanj zlahka povezali Apple TV, Riko TV, oziroma Blu-ray ali Ultra HD Blu-ray predvajalnik s povezavo na splet. Vse naštete naprave boste povezali s svojim televizorjem preko vmesnika HDMI ali USB. Tako napravica deluje kot neke vrste miniračunalnik za procesiranje signala, ki prihaja preko interneta in prevzame vlogo možganov vašega TV-sprejemnika. Omenjena vmesnika pa že imajo vsi sodobni LCD-LED, QLED in OLED-televizorji.

 

Domači kino

 

Domači kino Onkyo

 

Svoj televizijski sprejemnik in domačo dnevno sobo pa lahko spremenite tudi v domači kino z nakupom sistema za hišni kino, ki vašo običajno televizijo nadgradi v izjemno video in zvočno izkušnjo vaših najljubših filmov. Za vse prave filmofile ni boljše izkušnje kot ogled vrhunskega filma na vrhunskem sistemu v udobju lastnega doma. To je TV oprema, ki bi je bil zagotovo vesel vsak!

Najbolj elegantna in prostorsko učinkovita rešitev je zvočnik soundbar z brezžičnim globokotoncem ali tudi brez njega, ki nudi prave kinematografske užitke, zaseda pa zelo malo prostora in se zlahka vklopi v vsako bivalno okolje.

 

Kabli, adapterji in podaljški

Za povezavo televizije z antenskim priključkom, media boxom, hišnim kinom ali katerokoli drugo napravo boste potrebovali ustrezen kabel. V določenih primerih pa vam bo prav prišel tudi adapter.

Za priklop DVD, Blu-ray, Ultra HD Blu-ray predvajalnika, računalnika ali igralne konzole je potreben kakovosten High Speed HDMI kabel.

Če imate poleg televizije na isti vir priključenih še veliko drugih naprav, boste potrebovali tudi ustrezen podaljšek oziroma razdelilnik s prednapetostno zaščito.

Vsi omenjeni dodatki so na voljo v različnih dolžinah in barvah, tako da zagotovo zlahka najdete prav takšnega, kot ga potrebujete. Oglejte si ponudbo kablov in adapterjev.

 

Stenski nosilci za televizijo

Če imate preveliko televizijo za vašo TV-omarico, če je le-ta prenizka za optimalen pogled na televizijski zaslon (vodoravno v liniji vaših oči) ali pa vam prostor zgolj ne dopušča druge možnosti kot montažo televizije na steno, si izberite ustrezen stenski nosilec.

Različne vrste stenskih nosilcev omogočajo različne vrste montaže (neposredno ob steno, nekoliko stran od stene, premično ali fiksno montažo itd.). Način montaže je odvisen tudi od izbrane televizije, zato vam pred nakupom svetujemo posvet s specializiranim prodajalcem. Nekaj več o tem pa lahko najdete tudi na našem blogu.

Celotno ponudbo stenskih nosilcev pa boste našli v kategoriji tv nosilcev.

 

TV-antena

 

Thomson TV antena

 

Odkar smo prešli z analogne na digitalno obliko prenosa signala TV-programov, postajajo znova vse bolj priljubljene tudi sobne TV-antene. V analogni dobi so sobne antene težko zagotavljale dovolj kakovosten sprejem signala, pogosto so bile namreč prisotne motnje, popačena slika in šumi. Pri digitalni obliki prenosa signala, ki je bolj ali manj neobčutljiv na refleksije, pa do tega ne prihaja več, zato se digitalne antene kot alternativa spet vračajo. Ne zamudite tega vlaka!

 

Daljinci

Daljinec, kot mu pravimo po domače, je nujen dodatek vsake televizije. Ne predstavljamo si več, da bi morali za upravljanje funkcij vstajati in uporabljati gumbe na sprejemniku. Je najboljši prijatelj vsakega uporabnika televizije. Ob nakupu televizije je seveda priložen tudi originalni daljinski upravljalnik. Če pa pride do nezgode in se le-ta pokvari ali uniči, pa imamo danes na voljo tudi različne univerzalne daljinske upravljalnike, ki so namenjeni nadomestitvi originalnih oziroma lahko služijo kot dodatni daljinec, če ga potrebujemo. Nekateri so kopije originalnih daljincev, tako da jih ni potrebno niti programirati.

 

Čistila za TV zaslone

 

Čistilni set za TV Hama

 

Sodobne televizije (tako LCD LED kot OLED) imajo zaslone, ki so premazani s posebnimi premazi za manjšo odsevnost in boljši kontrast pri dnevni svetlobi, zato takšnih zaslonov ne smemo čistiti z navadnimi čistili za steklo. V ta namen imamo na voljo posebna čistila in krpice iz mikrovlaken. Te zagotavljajo nežno čiščenje zaslonov in njihovo dolgotrajno zaščito, tako da kakovost slike na dolgi rok ostane enaka. To sicer ni obvezna TV oprema, bo pa vaš televizor pravilno vzdrževan in kvaliteta slike bo ostala nespremenjena.