Uporabne ideje pri opremljanju otroške sobe

Lahko je velika ali majhna, pisana ali enobarvna, svetla ali temna. Lahko je pravljična, mavrična ali čarobna. Lahko je zavetje gospodične princeske, svet malega junaka ali kombinacija obeh. V vsakem primeru pa je tudi otroška. Otroška soba je eden ključnih elementov v življenju malčka na poti odraščanja. Otroku nudi prostor za bivanje, učenje in razvoj, zato je nadvse pomembno, da daje občutek varnosti, sprejetosti ter kreativnosti. Sobica je mesto, kjer lahko domišljija preseže okvire zidov in kjer pravljice postanejo resničnost. Otroci so naša prihodnost, zato jim privoščite najboljše!

Kako izbrati opremo otroške sobe?

Vaš malček naj sodeluje pri izbiri

Prvo pravilo za opremljanje otroške sobe pravi, da morate pri izbiri pohištva in dekoracije upoštevati otrokove želje. S predmeti v sobici bo živel vaš malček in ne vi, zato mu dovolite, da izbere tiste, ob katerih se bo počutil dobro. Številne znanstvene raziskave so namreč pokazale povezavo med opremo otroške sobe in razvojem domišljije. Prav tako pa je to eden izmed prvih korakov, kako otroka naučiti sprejemanja lastnih odločitev.

Otroška postelja Cabane v obliki hiške
Otroška postelja Cabane

Soba naj raste z otrokom

Pravilno izbrana sobica za otroka ne bo le vir in spodbujevalnica domišljije, temveč tudi idealno učno okolje in prostor za počitek. Svetujemo vam, da se odločite za nakup posameznih kosov pohištva, ki jih lahko nato poljubno prestavljate po prostoru in iz leta v leto oblikujete v novo celoto. Odločite se za nakup kakovostnega pohištva, ki mu tudi leta otroške uporabe ne bodo prišla kar tako do živega. Saj verjetno ne želite na vsaki dve leti kupovati nove opreme, kajne?

Otroški blazini Lamps & Company v obliki kita in barke
Otroška blazina Boat

Funkcionalnost je pomembna

Ne glede na razpoložljivo velikost prostora, kjer bo otroška soba, je zelo dobrodošlo, da je pohištvo funkcionalne narave. Denimo, postelja s predalom, kjer lahko shranjujete otrokova zimska oblačila, bo omari omogočila več preglednosti. Stenske police nudijo idealen prostor za hrambo knjig in igrač, zato v sobici dodaten regal ne bo potreben. Če bosta v sobici prebivala dva, lahko ogromno prostora pridobite z nakupom pograda, pa še otroci jih obožujejo.

Otroška postelja Snow s predali
Otroška postelja Snow

Pomembna vprašanja in odgovori, še preden izberete dizajn otroške sobe!

Postelja

Vprašanje: Kakšna naj bo postelja? Bo enojna ali pograd?

Odgovor: Pazljivo izmerite prostor, kjer bo stala postelja. Pri nakupu pograda izmerite višino sobe in pazite, da bo med pogradom in stropom dovolj prostora, da se bo vaš malček brez težav obračal in sedel. Če nameravate kupiti posteljo z izvlečnim predalom, poskrbite, da bo v sobi dovolj prostora, da se bo le-ta normalno odpiral.

Otroški pograd Kiki v barvi lesa
Otroški pograd Kiki

Ležišče

Vprašanje: Bo vaš malček spal na vzmetenem ležišču ali ležišču iz pene?

Odgovor: Na to vprašanje bo najbolje znal odgovoriti vaš otrok. Pripeljite ga v eno izmed naših trgovi, kjer bo lahko testiral različne vzmetnice in povedal, katera mu najbolj ustreza.

Posteljnina

Vprašanje: Kakšno posteljnino izbrati?

Odgovor: Izberite material, ki ustreza danemu letnemu času. Prednost dajte materialom, ki so prijetni na otip in enostavni za vzdrževanje, eden takih je bombaž. Paziti morate, da se dimenzije posteljnine ujemajo z dimenzijami postelje. Kakšen bo motiv na posteljnini pa le vprašajte vašega malega nadobudneža.

Otroška posteljnina za fantke in punčke
Otroška posteljnina Outer Space in Glam Princess

Omara

Vprašanje: Kako veliko omaro kupiti?

Odgovor: Ob nakupu omare morate natančno vedeti, koliko prostora imate na razpolago za postavitev. Če imate veliko prostora, se lahko odločite tudi za večjo omaro, kjer lahko družbo oblačilom delajo tudi igrače. Večja omara pa hkrati pomeni, da bo v njej dovolj prostora tudi za večja oblačila, ki bodo spreminjala številko iz sezone v sezono.

Osvetlitev

Vprašanje: Bo v sobici stropna luč dovolj?

Odgovor: Vsekakor vam priporočamo, da poleg stropne luči v otroško sobo postavite tudi svetilko na nočno omarico in dodatno svetilko na pisalno mizo.

Otroška namizna svetilka Lamps & Company
Otroška namizna svetilka World 1

Kakšno zgodbo bo pripovedovala otroška soba?

Po tem, ko veste, kaj vse bo v otroški sobi, sledi zabavni del nakupnega procesa. Še enkrat ponavljamo – tu upoštevajte otrokove želje! Za izbiro dizajna pohištvenih elementov in dekoracije si vzemite čas. Pretehtajte, ali bo danes moderno, moderno tudi čez nekaj let? Ali se bo otrok hitro naveličal določene teme ali mu bo ljuba tudi kasneje?

Čudovite ideje za otroške sobe, ki jih lahko kupite pri nas:

 • Piratska pustolovščina

  Le kaj je lahko za male kapitane bolj razburljivo kot postelja v obliki prave piratske ladje? Za oblikovanje popolne piratske sobe pa bo poskrbel sestavljiv program otroških sob Indiana.

  Otroška postelja Piratska ladja v obliki piratske ladje
  Otroška postelja Piratska ladja
 • Bela pravljica z romantičnim pridihom

  Vsi pohištveni kosi sestavljive otroške sobe Marsyla so barvani z vodnimi ekološkimi barvami, ki otrokom omogočajo odraščanje in bivanje v zdravem okolju.

  Otroška soba Marsyla v beli barvi
  Otroška soba Marsyla
 • Za male in velike princeske

  Za tiste majhne in tiste malo večje princeske, ki si brez rožnatih odtenkov ne znajo predstavljati življenja. Sicer pa, svet je lepši, če ga gledaš skozi rožnata očala!

  Otroški pograd Bibop s policami
  Otroški pograd Bibop
 • Odpelji me v lepe sanje

  Dovolite domišljiji vaših malčkov prosto pot in naj se vsako noč zapeljejo burnim sanjam naproti.

  Otroška postelja Gasilec v obliki gasilskega avta
  Otroška postelja Gasilec

Dekoracija

K pravljičnemu in čudovitemu vzdušju v otroški sobi lahko veliko prispeva tudi sama dekoracija. Preproge, okrasne blazine, poličke, košare za shranjevanje, sedalne vreče in drugi dekorativni elementi so tisto, kar da otroški sobi piko na i pri njeni identiteti. Preverite naš raznolik program dekoracije, kjer boste našli številne predloge za popestritev in okrasitev otroških sobic.

Otroška dekoracija v pastelnih odtenkih
Otroška dekoracija

Otroška soba pa bo seveda v celoti zaživela šele, ko jo bodo napolnili otroški smeh, vihrava igra in radovedna vprašanja.

Več informacij o ponudbi naših sestavljivih programov najdete tu.